Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 83 814
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
На мен ми успокоява сърцебиенето, а свекърва ми го пие, защото има крампи, които са симптом на недостиг на магнезий. Тя е с много бавен пулс и явно в това отношение не и влияе, но и понижава кръвното и дори и намалиха дозата лекарства за кръвно.

# 721
И аз не предполагах, че може да е от него, защото главно за това го изписват - при мускулни крампи и сърцебиене Laughing

# 722
Здравейте момичета,

От няколко дни насам съм с ужасно главоболие и постоянно ми се вие свят. Днес пак бях така с главоболие, вие на свят и гадене. Случи се така, че тази вечер на излизане от магазина до нас, така ми при лоша изведнъж, че започнах да залитам - не можех на се контролирам краката. Без малко да припадна. Добре, че наблизо имаше пейка и успях за се завлека до нея и да седна. Много се изплаших. Досега не ми се е случвало подобно нещо. Искам да ви попитам дали и вие сте изпитвали нещо подобно? Припадали ли сте? Дали е свързано с Хашимотото?

# 723
Delena XS, това главоболие, постоянно виене на свят и прилошаване не ми изглеждат ок. Може ли да е от преумора и стрес? Нещо случило ли се е последните дни? Няма ли начин да отидеш при невролог?

# 724
Delena XS, това главоболие, постоянно виене на свят и прилошаване не ми изглеждат ок. Може ли да е от преумора и стрес? Нещо случило ли се е последните дни? Няма ли начин да отидеш при невролог?

Здравей Барелина,

Благодаря за отговора. Нищо конкретно не се е случило. Живея в Англия и процедурата по запазване па час с доктор е малко сложна. Утре ще се обадя на GP-то си, тъй като тази случка днес се случи след работното им време. Исках да проверя дали и на някой друг му се е случвало?

# 725
Здравейте момичета,

От няколко дни насам съм с ужасно главоболие и постоянно ми се вие свят....... Дали е свързано с Хашимотото?
Delena,на мен ми се е случвало преди 2 години и всъщност това стана причина да си направя всички възможни изследвания и да ми открият Хашимотото. Тогава Tf4 и Tf3 ми бяха в норма,само TSH и антитела завишени. Поради което всички ендокринолози ми казаха, че това виене на свят и прилошаване не е от заболяването, и че не  трябва все още да пия хормон.Влачих се 2-3месеца и от ден на ден се чувствах все по зле.Направих ЯМР и като се видя,че всичко е Ок ендокринолога реши да пробвам с Еутирокс.След месец бях "нов човек".За това моя съвет е да си изследваш хормоните и да провериш дали всичко е Ок с тях!

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 09:24 от N-74

# 726
Яла ли си достатъчно? Кръвното как е? Случвало ми се е, кръвното не беше ок, границите бяха бая далеч една от друга, не помня точно, но нещо от типа на 160/70. Беше ужасно. Ако е еднократно, вероятно не е страшно, но иди да пуснеш една ПКК и глюкоза. И си виж кръвното.

# 727
И аз имах наскоро тези симптоми - гадене и виене на свят и продължи дълго/предимно сутрин/, не съм си обръщала по-специално внимание обаче. От 1-2 седмици обаче нямам този проблем, а и забелязах, че вече не се събуждам с подуто лице.  Дано това да значи, че алоето, което пия, действа  Praynig

# 728
  • Бургас
Здравейте, момичета Simple Smile  Знаех, че има такава тема, но я заобикалях, за да не дърпам дявола за опашката уж. С Хашимото съм от не помня колко вече години, но съм в ремисия и само следим с докторката състоянието два пъти годишно и коригираме дозата, като има нужда. Успях да забременея и родя и всичко си беше в норма. Обаче, вчера ме тресна неприятна изненада. След толкова години с хормони в нормата, вчера на пуснатите контролни изследвания ТСХ ми излезе 7,9 Tired Предния път през май беше 1,26. Изобщо последните години е варирал все между 1 и 2,5, ама почти 8? Не знам дали е възможно такава рязка промяна наистина или да повторя изследванията, но допълнени и с ТАТ и МАТ newsm78 Какво ви е мнението като по-чели и запознати - може ли наистина така да скочи ТСХ за половин година и на какво ли би могло да се дължи, ако е така? Едва другата седмица ще се видя с лекарката, а ме гложди и ми е нервно Confused

# 729
Според мен трябва да ги пуснеш отново, но с ТАТ, МАТ, фт3 и фт4, за да се види цялостната картина. Може да е инцидентно, може да е и грешка. Стрес силен да си имала наскоро?

# 730
  • Бургас
Не, нищо по-необичайно и по-различно от обикновените ежедневни нерви с малчугана. Замислих се дали приемането напоследък на подсилващи имунната система неща може да повлияе дотолкова Rolling Eyes Покрай "градинските" болести дето се носят постоянно у дома, се подсилваме със сироп от бъз, с клеева тинктура, с джинджифил, лимон и мед - такива неща. Чела съм, че не е хубаво при нас да е много силна имунната система, за да не започне да "воюва" с жлезата с нови сили, ама чак пък толкова... Thinking В понеделник ще прежаля 44лв за пакетно изследване на тези 4 неща и да видим какво ще излезе Rolling Eyes

# 731
Тия неща може и личния лекар да ти ги пусне, или ендото с направление, за да не плащаш.
Иначе ако заболяването ти е свързано с високи антитела-автоимунно, каквото си е Хашимото, да- не е препоръчително да се взимат имуностимуланти.
Магнезия отново го пробвах, отново силни стомашни болки...изобщо не мога да стигна до пиене на дори една опаковка, за да видя как ще ми повлияе на пулса или сърцето. Този за мазане пък ми докарва обрив, който не минава със седмици. Явно нямам нужда от магнезий, де да знам. Пък като бременна изпих солидни количества магнезий... без никакви проблеми.  Rolling Eyes

# 732
Happy, а Магнерот пробвала ли си?

# 733
Не, моя магнезий е на Джеймисън- уж хубава марка...а като бременна хич не съм подбирала( то беше преди доста години, толкова съм и знаела, а нямаше и кой знае какъв избор и информация)
Гледам сега че Фрамар са написали "Излишък на магнезий може да предизвика диария, гадене и стомашни спазми" Ми имам спазми, явно не ми е нужен магнезий  Thinking

# 734
♥ HAPPY ♥ , не съм много на Ти с магнезия, но да си кажа мнението.
За мазането с мазило и получаването на обрив, и при свеки го има. Знам че ако се случи така, трябва магнезия да се разрежда с вода и да се нанася така. Да кажем на 1 лъжичка магнезий, 3 лъжички вода - примерно. Разреждаш и така нанасяш.
За симптоми сходни с тези при излишък на магнезий има значение също и съединението, в което е магнезия. Някои съединения не се понасят добре и се проявяват описани симптоми. Пак казвам, не съм на Ти, просто така съм чела.
Аз също имам описаните от теб симптоми понякога, но при изследване на магнезий (макар изобщо да не е достоверно такъв вид изследване в кръвта), магнезия ми е към долна граница, което ще рече, че щом в кръвта е на долна граница, значи съм с голям недостиг и черпи и от клетките в органите, за да има в кръвта.
Магнерот е една добра опция за набавяне на магнезия и се усвоява добре от организма.
Скрит текст:
Форми на магнезия

Магнезият се усвоява в тялото през тънките черва. Различни източници твърдят, че между 30% и 67% от приемания магнезий се усвоява напълно. Усвояемостта на магнезия като хранителна добавка зависи в голяма степен от веществото, с което той е съединен. Магнезият може да бъде съединен с метали или други неорганични вещества. Такива форми са магнезиев оксид и карбонат.

Магнезият се съединява и с органични вещества, които могат да бъдат соли или аминокиселини. Тези форми са известни като хелатни. Хелатните форми на магнезий са цитрат, лактат, глицинат, тауринат, оротат и аспартат. Хелатните форми отбелязват по-висока усвояемост и биоактивност.

Проведени са множество изследвания, които сравняват усвояемостта и потентността на различните магнезиеви форми. При едно изследване се установява, че усвояемостта на магнезиевия оксид през стомашно-чревния тракт е изключително ниска (4%). Далеч по-добри и еквивалентни са резултатите на магнезиев лактат, магнезиев хлорид и магнезиев аспартат.

Друго изследване сравнява качествата на магнезиев глицинат и магнезиев оксид, като глицинатът отбелязва по-добро усвояване и увеличаване на плазмените нива поради използването на дипептиди като транспортно средство.

Учените сравняват и ефективността на напълно различните групи магнезиеви съединения при изкуствено причинена загуба на минерала. Двете групи магнезий са различни видове соли (пидолат, лактат, глюконат, хлорид) и магнезиев тауринат. Отбелязва се, че магнезиевият тауринат е единствената форма, която успява да предотврати пълната загуба на магнезий.

Единственото изследване, което сравнява усвояемостта на повечето популярни форми е проведено във Франция, като се сравняват следните видове магнезий: оксид, сулфат, карбонат, хлорид, цитрат, лактат, аспартат, ацетат, пидолат и глюконат. Органичните соли отбелязват по-добро усвояване през стомашно-чревния тракт, но също така и по-високи нива на изхвърлен магнезий през урината.

Органичните соли демонстрират и по-дълъг период на задържане на магнезия в тялото. Учените правят заключение, че най-потентните форми на магнезий са лактат, глюконат, аспартат и цитрат, като от тези глюконатът демонстрира най-добри резултати.

Разликата в магнезиевите форми може да не се ограничава само до усвояемост, но и до използването на различни метаболитни пътища или прояви на нежелани ефекти. Така например магнезиевият цитрат може в по-голяма степен да причини дискомфорт в стомаха или разстройство.

Съединенията на магнезий с таурин и глицин могат да използват успешно транспортните пътища на аминокиселините и да се усвоят по-качествено. И накрая, конкретната форма на магнезий може да проявява по-изразени здравословни ползи в определени насоки. Такъв потенциал има магнезиевият тауринат при поддържане на сърдечното здраве.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/4680_magnezii-vidove-i-polzi#ixzz3rMUNaDXl

bradata, пусни пакета с изследванията и ще се разбере.
Да, имуностимулаторите може да повлияят в тази насока, според твърдения на лекарите, макар лично за себе си да пренебрегвам тези препоръки, да не се приемат такива добавки, и дори сега пия един такъв стимулатор.
Особено в моето състояние с Базедова болест, където се потиска секрецията на хормоните с лекарства и изобщо трябва да избягвам също имуностимулатори... е, избягвах ги и пак съм болна. Затова, решила съм, че ще пия и пия постоянно. Дали черен бъз, дали друго, но пия.

Общи условия

Активация на акаунт