Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 255
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Появи се мнение и как д-р Сенкова можело да се пречупи от негативни мнения, а дали се замисляте, че цялата ситуация се отразява негативно и на д-р Димитрова и нейнте пациентки, за които и без друго стреса е ежедневие.

Това насочва към мой пост -- искам да обясня, че с призива си да не включвате д-р Сенкова в репликите си към мениджмънта не съм целяла да нараня д-р Димитрова или да ви причиня допълнителен стрес. Убедена съм, се цялата ситуация се отразява негативно не просто и на вас, а най-вече на вас, пациентите на д-р Димитрова, които бяхте подведени и оставени в състояние на неведение и безтегловност. Имаше тогава някои коментари с излишна острота, но мисля, че момичетата си ги изтриха, след като разбраха, че поне няма да има прекъсване в практиката ѝ, и след като страстите малко се поуталожиха. Определено тогава коментарите успяха да хвърлят смут в душите на момичетата, които остават при нея. Нали не искате да прекарате и нас през ада, през който вас ви принудиха да минете? Всички сме жени с репродуктивни проблеми и никой не е тук от хубаво (имам предвид истинските пациенти, не троловете, естествено!)

Пипилота, знам, че трябва да цитирам конкретни постове срещу д-р Сенкова, но май няма да успея по спомен, може би трябва да си потърся собствения пост и да видя на какво е бил реакция, но най-малкото имаше неща като "какво ми я набутват тая д-р Сенкова", както и постоянни сравнения между високата успеваемост на д-р Димитрова и ниската такава на д-р Сенкова, например в постовете на florans1. Аз сега чета първата тема, до 31-ва страница съм стигнала, но още не съм видяла конкретната информация за процентите на двете лекарки. Откъде е почерпена? Може би устно от самата клиника, или пък от някоя от двете лекарки? Някой беше казал, че преди време питал на регистратурата и не са му дали такава информация за д-р Сенкова. Run_Milena също казва, че д-р Сенкова има ниски резултати, но същевременно никъде не пише какъв е процентът на успешните ѝ опити. Пише, че не е нейна пациентка, но се вижда, че има лични впечатления; казва "За мен фактите и % успеваемост говорят", но не навлиза в подробности. Казва и че "никъде не дават инфо колко успешни опита има доктор Сенкова". Явно обаче все пак е получила информация отнякъде. Защо аз нищо не откривам? Аз и по-горе съм писала, че още не считам статистиката на центъра като цяло за меродавна, сравнително нов център е, все пак, но искам да видя процентите на лекарките, за които се говори в постовете. Иначе от първата тема проследих един линк към форума на "Зачатие", към Консултантска тема на ВИЦ, в която д-р Димитрова е публикувала статистика към момента: "Горди сме да обявим, че година след откриването си Виена Ин Витро Център постигна 48,44 % бременности от ембриотрансфери. [...]" Пак е общо за центъра. Не пише, естествено, дали сама ги е постигнала, то това би изглеждало доста нелепо.
florans1 обаче казва, че всички знаят, че успеваемостта се дължи само на д-р Димитрова. Откъде знаят всички -- аз ли най-зле боравя с гугъл, та не успявам да открия информацията?

Ще се радвам също vokil да сподели на какво се базират опасенията за шуробаджанащината и финансовите мераци. В какъв смисъл? Че и там ще почнат да се стремят да точат Фонда ли?

П.П. Много съм разочарована от първата тема. Много прилича на тази по това, че и тя е изпъстрена с единични постове тип "реклама на клиниката", от новорегистрирани потребители, макар може би не така нагъсто като тук, има много заяждане (в основата му е потребителка с ник jam, която слава богу поне във втората тема ни е спестена). Пипилота на няколко пъти е призовавала към информативност и полезност на постовете, и макар че има и такива, те просто се губят сред останалата гадост. Наистина не зная дали някой, който тепърва ще търси лекар и клиника, би имал полза от тези теми, а е жалко и несправедливо спрямо всички, които споделят опита си тук от самото начало: pipilota, pipolinas, isa_pisa, fortuna и останалите...

# 721
Момичета искам да споделя и моето мнение от Виена Инв.Център ,Токуда, бях на първо посещение на  един от дните на отворените врати,където се провеждат безплатни консултации,лекарите прегледаха всичките ми направени до момента изследвания,посъветваха ме за някои хормони и желателно е първи преглед да е в  1-ви ,2-ри ден от МЦ.
....Само да вмъкна,че 5 год.имахме неуспешни опити  в Пловдив,София,Плевен ,навсякъде със закл.че няма проблеми. Само, че аз не успявах да забременея.
Пое ме Д-р Сенкова от В.ИНВ.Ц.  за инвитро и само за 15 дни -ЧУДОТО СТАНА!!!... СЕГА СЕ ЧУВСТВЯМ НАЙ-ЩАСТЛИВАТА ЖЕНА НА СВЕТА! Успяха да извадят само 2 бр. яйцеклетки. СЕГА СЕ РАДВАМ НА ЕДНА СТРАХОТНА БРЕМЕННОСТ С БЛИЗНАЦИ...пожелавам го на всяка от Вас и не отлагайте тази възможност!!!Процентът на успеваемост в В.ИНВ.Ц е много голям....около моята дата бяхме 15 жени от които 12 с положителна бременност.
   БЛАГОДАРЯ НА  Д-Р СЕНКОВА,  КОЯТО НАЙ-ОТГОВОРНО И ПРОФЕСИОНАЛНО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!

# 722
Hope Stevenson, за успеваемостта на доктор Димитрова вадя заключения от личните си наблюдения при посещение на клиниката, както и от публикацията от интернет страницата им. Аз съм част от тази статистика, приятелката ми е част от тази статистика, жените с които правих процедура също станаха част от тази статистика - до една. При последната ни среща питах доктор Димирова колко станаха бебетата и тя ми отговори. Няма да споменавам цифра, защото беше отдавна и няма да е актуална, а и целта ми не е да и правя реклама. Защо не престанете да ни тормозите и не попитате директно самата доктор Сенкова колко опита е направила досега, както и колко от тях са завършили с положителен резултат. Момичета са си написали защо са избрали доктор Димитрова, описли са историите си, а това е полезна информация според мен за потребителите на форума. Само и единствено пацеиентите на доктор Сенкова не са споделили никаква информация досега. Не разбирам наистина каква е тази сръдня, че ние, пациентите на доктор Димитрова си заставаме зад нея и тези в процедура не искат да се преместят при доктор Сенкова. Никой, ама никой от пациентите на доктор Димитрова не се сърди на пациентите на доктор Сенкова, че са я предпочели. Беше попитано - многократно беше обяснено. Вместо да  благодарите за отговорите, за това, че са се плюнчили да пишат, сега пак трябва да се обясняваме. Предлагам да спрем. Попитайте си докторката колко бебета е направила и спрете да ни занимавате.

# 723
За първи път се чувствам в този форум като на махленски пазар. Кой бил лош, кой добър, кой разбирал и кой не. Всеки от нас си е избрал лекаря по една или друга причина и предполагам, че някакво негативно мнение не би го разколебал. Да, аз съм пациент на д-р Сенкова и не ми е приятно да чета толкова негативни коментари за нея. Позволих си да напиша какво мисля,защото се почувствах обидена. Радвам се, че в последните дни се появиха и доста добри.
Аз опитвах няколко години лечение при други лекари, но при д-р Сенкова на третия месец забременях. Бременността завърши неуспешно, но никой не носи вина за това. Професионализма, човещината и спокойствието, което ни вдъхна, помогнаха за тази така желана бременност. Сега продължавам напред, разбира се, с помощта на доктор Сенкова. Никой не ви я натрапва като нов лекар, но моля, не си позволявайте да критикувате някой, който не познавате като специалист. За нас, доволните пациенти, е неприятно.
Желая ви хубав ден и дано всички сбъднем мечтите си!

# 724
Реших днес да напиша и своето мнение.Всеки има право на такова, но то все пак трябва да е аргументирано. Не съм писала до сега, защото аз не съм in vitro пациент. Но от години съм пациент на д-р Сенкова. Тя е моят акушер- гинеколог , на който вярвам безрезервно.Изключително всеотдайна и високо подготвена. Чета ,че нямала опит. Не знам на базата на кои данни са тези коментари,но знам че тя е сертифициран специалист в областта на репродуктивната медицина и по специално IVF, а тези дипломи се издават след гидини подготовка.Ако си правя труда да пиша всичко това е , за да успокоя пациентките , че д-р Сенкова е лекар, който е и знаещ и можещ и високо отговорен. Нека всеки сам избере своя лекар, но на базата на реална информация, а не на базата на злословене!А аз съм и благодарна за моите прекрасни , здрави деца!

# 725
Hope Stevenson, много съм съгласна с теб, че в крайна сметка трябва да се сподели информацията в синтезиран вид. Прекарала съм доста часове из форумите и наистина е трудно и много времеемко човек да се ориентира, ако не следи нещата много подробно.

От цялата информация, която съм изровила (както от наблюденията ми в бг-мамма, зачатие, сайтът на клиниката и други източници) аз за себе си съм стигнала до следното:

Виена Ин витро Център е създаден през 2012. Според сайтът им (където има към момента биографии и на двете лекарки) и д-р Димитрова и д-р Сенкова преминават през специализация във Виена, Австрия.
Д-р Димитрова преди това е била част от екипа на д-р Владимиров от 2008 до 2012 година.
Д-р Сенкова е работила преди това като акушер-гинеколог.

ВИЦ започва да се рекламира по форумите през Окт 2012 (bg-mamma), Януари 2013 (в зачатие с онлайн консултации на д-р Димитрова).
В началото д-р Димитрова е обучавала д-р Сенкова (това от мнения на различни пациенти около 2 години някъде). До колкото ми е известно репродуктивният специалист (както и всеки друг лекар) трябва да има определен стаж, за да получи правоспособност и съответните сертификати. Поради тази причина успеваемостта на клиниката в първите 2 години е заслуга на д-р Димитрова. В крайна сметка д-р Димитрова е била лице на клиниката в зачатие до края на 2015 година и по груби сметки е лекарят с по-голям брой пациенти.

В първата седмица на Март проф. Щрьомер е бил в БГ - инфо изкопчено от мен от регистратурата.
Явно още тогава е задвижена административната процедура по прекратяване на трудовите взаимоотношения с д-р Димитрова. (просто Кодекса на Труда е такъв, че изисква едномесечно предизвестие). За съжаление мениджмънта на клиниката не счита за необходимо да обяви тази важна информация официално. Ние пациентите бяхме в пълно неведение.

Тази информация изтича първо чрез този форум тук, в bg-mamma на 6-ти Март. Аз лично прочетох над 15 поста тогава. Казвам над 15, защото докато четях в същото време още потребители пишеха.

В понеделник (7-ми Март) постовете бяха изтрити. Мен лично това много ме обърка: в крайна сметка вярна ли е тази информация за д-р Димитрова, която изтече или не.

Обаждам се на регистратура сутринта в понеделник. Искам да си запиша час за д-р Димитрова за Април. Отговарят ми: "няма часове за д-р Димитрова, можем да ви запишем час за нашият главен специалист д-р Сенкова". Това ме обърква съвсем: "няма часове" в смисъл - заети са часовете, или как? Правя се на ударена и питам тогава за часове за д-р Димитрова за Май месец: "няма часове за Май, защото д-р Димитрова няма да е част от екипа на ВИЦ". Явно е вярно това. Но няколко пъти преди това любезно ме подканваха да си запиша часове за д-р Сенкова. Явно така е било наредено на рецепционистката. Рецепционистката ме пита: Защо не искам да си запиша час за д-р Сенкова?
Точно за това едно момиче написа "какво ми я набутват тая д-р Сенкова". Мога от личен опит да кажа, че мен 2 пъти ме питаха защо не искам да си запиша час при д-р Сенкова, след като видяха че настоявам за д-р Димитрова. Г-н Теста също ме пита това.

В разговорът ми с г-н Теста аз изразих възмущение, че клиниката не е обявила това решение официално, нито на сайта, нито никъде. И заявих, че това е безотговорно поведение от страна на мениджмънта спрямо техните пациенти.
Питах също и дали планират да привлекат друг лекар към екипа, защото клиниката остава само с един специалист - г-н Теста отговори, че това е решение на мениджмънта.

Аз в момента съм със заповед по фонда за ВИЦ, която заповед преместих заради д-р Димитрова, а клиниката няма да работи с нея.

След 1-2 дни вече тази информация беше официално публикувана и общодостъпна за по-голям брой пациенти на клиниката, защото съгласете се, но не всеки виси с часове във форумите (както на мен ми се наложи в последните 7-8 дни).

Сега относно форумите и всички тези щуротии, на които станахме свидетели:
Относно първата тема (защото проследих и нея още доста отдавна): да, наистина се появяват новорегистрирани потребители там, намесва се и Jam. Ако някой проследи и същата тема по това време в зачатие ще види, че лекарката е споменала на някои от нейните доволни пациенти, ако желаят да споделят техният опит във форума. Jam се намесва и там (в зачатие) и един от тези потребители обяснява всъщност за какво става дума. Никой нищо не крие. Всеки застава там със собствената си история и опит и съответно може да отговаря на конкретни въпроси за диагнози и решения.

Относно втората и настояща тема (след 37-ма страница) се разразява яростна война. Ние като пациенти споделяме нашето разочарование от действията на мениджмънта, от изтритите постове на 6-ти Март, но получаваме и нападки от новорегистрирани потребители, че ние всъщност нападаме д-р Сенкова. Направих си труда и преброих 9 различни профила в последните няколко дни, които се включват с по един пост, като горната бройка не включва потребителят с 2 поста Мартина Стоянова (третият пост беше лична заплаха към друг потребител и съответно беше изтрит от модератор. Успях да направя screen shot, защото вече ми писна от щуротии).
Вярно е също така, че има 2 новорегистрирани потребителя в подкрепа и на д-р Димитрова, освен всички останали потребители, който са с достатъчен брой постове, за да се проследи тяхната история във времето.

Сега за съмненията за шуробаджанащината (макар и да не съм Vokil ти отговарям):
Д-р Сенкова е назначена за управител и главен лекар в клиниката още от самото начало. Аз явно съм се заблудила, че за Ноември месец д-р Димитрова подписва документи за фонда за смяна на клиниката. Моите документи за смяна на клиниката ги подписа д-р Сенкова през Декември месец. Един потребител ме поправи (Skorpio_72), като заяви, че тя от самото начало е оторизирана да подписва тези документи. Със сигурност тя е оторизирана да ги подписва и след Нова Година, защото когато бях в клиниката бях свидетел на определени телефонни разговори във връзка с документи пред фонда. Ако човек събере 2+2 може да достигне до определени изводи.

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 16:48 от Magdalena1978

# 726
Бих искала да допълня нещо по повод успеваемостта на един или друг лекар. Ин витро процедурите (нека тук ги разгледаме общо) са сложни и зависещи не само от знанията и уменията на лекаря, но и (особено много) от биологичните характеристики на пациента, от това какво е изходното положение, как реагира на хормонална стимулация въобще и пр. Има случаи, които, образно казано са по-благоприятни, с по-добра първична прогноза, и такива, които изначално имат по-лоши шансове за успех, именно поради гореспоменатите биологични специфики. Статистическите методи много зависят от правилния подбор на данни и много често, при неправилно боравене с тях, могат да станат източник на грешни изводи. Или с две думи: има ОГРОМНО значение в "личната статистика" за успех на лекаря какви са били неговите пациенти: "благоприятни, с добра прогноза" или обратното. И дали един лекар поема и "трудни" пациенти (ясно е, че всички , стигнали в такъв център имат проблем,  но и измежду проблемните случаи има градация), или има висок процент успеваемост на базата на "по-лесни" такива. Направете извод за себе си.

# 727
Имаш право, но това би трябвало да се вземе предвид при 5, 10 процедури. Тогава има много голяма вероятност всичките да са сложни, или всичките да са леки. При стотоци процедури обаче няма как . Ако имаш предвид доктор Димитрова, високата и успеваемост и случаите и не са лесни. Пациентите и поне по времето когато аз правих процедура бяха бивши и неуспели клиенти на други клиники, с по няколко опита или размотавани с години.

# 728
Daisy777, нали точно заради това статистиката е по възрастови групи, а най-добрият вариант би бил и по диагнози и конкретен проблем. Но за съжаление нито една клиника в България не си е направила труда да изнесе подробна статистика по възрастови групи + диагнози.

Ако се опитваш да намекнеш на аудиторията, че д-р Димитрова поема лесни случаи, а д-р Сенкова трудни и за това тези данни не били меродавни, то позволи ми да не се съглася с теб.

Аз съм от много, много заплетените случаи, включително и с много сраствания в ляво заради ендометриозата. Това допълнително възпрепятства пункцията на моите фоликули. Просто при мен при пункция е по-вероятно да настъпят усложнения (но за да не плашим сега другите пациенти какви точно усложнения, който се интересува от евентуалните усложнения при пункция може да пита чичко гугъл). Аз съм пациент на д-р Димитрова и тя директно пое моят случай. Точно поради това изразявам несъгласие с твоето мнение.

А че такава статистика може лесно да се манипулира - тук съм много съгласна.

# 729
Във фейсбук страницата на ВИЦ са изтрити всички постове от последните дни - дори и сухото съобщение от 8-ми март, че се разделят с д-р Димитрова.
Не знам к'во им става на "МениджмънтЪ" но определено не са в кондиция... newsm78

Когато снощи написах този си пост наистина на фейсбук страницата на ВИЦ последните публикации бяха от 1-ви март. Сега всички са налични...Може да е бил някакъв срив във фейсбук и да не са се виждали.

# 730
Errica, не съм искала да ви тормозя, искрено се извинявам, че така се е получило! Човек понякога не мисли как написаното от него ще бъде усетено от другата страна... Относно успеваемостта на д-р Димитрова, аз нея изобщо не я оспорвам. Стана ми ясно от първата тема, че тя е водела ин витро процедурите първите 2 години, а не професорът или д-р Сенкова, така че е ясно, че данните са формирани от нейните пациенти. По-скоро исках да видя процента на д-р Сенкова, ако го има. Тя говори с мен и за бременности, и за неуспехи, но до проценти не се е стигало досега. Аз не съм се и интересувала, де, казвала съм вече, че повече вяра бих имала на една по-дългогодишна статистика.

Magdalena, много хубав и изчерпателен пост, благодаря! Аз лично нямам никакъв проблем с това "защо ме набутват", наясно съм, че това е гняв, насочен към набутващия, а не към набутвания (д-р Сенкова в случая). Исках да кажа само какво смятам, че другите пациенти на д-р Сенкова са намерили за обидно, понеже някой питаше. Трябваше да обясня по-добре, но се опитах да свърша и малко работа паралелно с писането на поста и нишката на мисълта се прекъсна. Смятам, че е крайно глупаво от страна на клиниката така настоятелно да се опитват да ви пренасочват към друг лекар. Не знам как е във Виена и изобщо в чужбина (някой беше писал, че в Истанбул те преглежда лекарят, който е на смяна в момента и това е обичайната практика) -- в България обаче хората си избират преди всичко лекар и си държат на него. Иначе звучи привлекателно идеята да можеш "да се ползваш" от експертизата на буквално целия екип на клиниката, сигурно всеки има с какво да допринесе. Може би така дори се постигат по-високи успехи. В България обаче според мен това нма почва, като че ли ние не сме с такава нагласа просто (съдя по себе си, де).

# 731
Нямам намерение да пиша надълго и широко. Само да кажа, че според мен няма нищо странно в това да се появят новорегистрирани участници в подкрепа на един ули друг, защото никой , който е благодарен от сърце на един лекар не би могъл да остане равнодушен, ако вижда, че неоснователно се говорят неверни и дори обидни неща за качествен и отговорен лекар като д-р Сенкова. Рязбирам разочарованието в пациентките на другата докторка, кояро е освободена от центъра. Нормаоно е да им се предостави информация и правото на избор къде и при кой да продължат. Не е нужно обаче за тези промени да се обвинява друг професионалист, който ще се потретя, но е един от редките случаи на всеотдаен в работата си лекар! Не заслужава това отношение!Благодаря Ви , за това, че все пак ще проявите разум в коментарите си, а не само емоции.

# 732
  • над кукувичето гнездо
Magdalena, чудесно обобщение. Дано това сложи край на обясненията от последните страници. Дали дирижирано, или - не, е факт, че се изля доста негативизъм тук.
Пожелавам на всички да стигнат до целта си.

Моля, когато стане ясно, някой да ми драсне на лс къде ще мога да открия д-р Димитрова.
Не съм в процедура в момента и не искам да я притеснявам с обаждания. Вероятно си има доста по-важни неща и само аз й липсвам...

# 733
    Изумена и отвратена съм от някои коментари, които се публикуват във форума и виждам, че вместо в средство за взаимна подкрепа се е превърнало в арена на тенденциозно противопоставяне между лекари, както и с изманупулирано съзнание на представящи се за пациенти на д-р Димитрова, които изказват мнение срещу д-р Сенкова без изобщо да са имали контакт с нея. Странно ми е, че именно хора като някои от Вас, които очакват и търсят човешко отношение се обръщат с грозни квалификации, с необосновани нападки точно към хората, от които очакват да го получат  и те да сбъднат най-съкровенните им желания. А елементарния изказ на места „тая”, „оная” за лекар изобщо не го коментирам- заприличва на махленски форум, който не би информирал никой, на който тепърва предстои да поеме по този път, да направи своя избор и да получи подкрепа от друг в това положение, а единствено би информирал за културата или по-скоро липсата на такава на някои „съфорумки”. Не забравяйте, че в този форум стоят двете лица на бариерата- пациент/лекар! Бъдете по- умерени в изказа си и помнете, че освен вас, някой друг е вложил всичко от себе си, за да  постигнете желания резултат и съпреживява успехите или неуспехите ви, както и изказаното мнение! А фактите и конкретните случаи могат много лесно да бъдат проверени, както и между впрочем по повод на фиктивни случки да се търси наказателна отговорност за лъжа, както и за подбуда към лъжа.
    Florans, пациентите на д-р Сенкова далеч не са тролове и не знам дали защото на Вас тази роля Ви е добре позната, така умело си позволявате да я приписвате на хора, чиято съдба и медицинска история нито познавате, нито имате право неаргументирано да давате оценки за качествата на лекар , в които Вие не сте се убедила лично! Единствената обективна оценка е тази на пациентите на д-р Сенкова и на медицински лица в тази сфера, а предполагам Вие не сте нито едно от двете. Да, права сте-тук наистина има тролове, но те не са пациенти на д-р Сенкова, смятам очевидно  е кои са те и на кой са пациенти! Аз като пациент на д- р Сенкова не съм трол и вярвам, че пациентите й са щастливи хора, които са имали щастието или ще го открият чрез нея, защото са избрали най- добрият и човечен лекар!Но всеки с избора си и последствията от него! Чудите се защо не сте срещали преди много пациенти на д-р Сенкова в този форум ли-смятам, че причините са две: едната е ,че на голяма част от пациентите й вече не се налага да бъдат повече част от форум в раздел проблемна бременност, а втората е, че качествата на един лекар говорят повече от мнението, което ще се изпише тук! Опита не се измерва само с години и не се придобива автоматично, а се гради с качества, умения, профeсионализъм и най-вече коректни диагнози, щадящи психиката, здравето и финансиите процедури, адекватен индивидуален избор на път, който да се последва. Д- р Сенкова притежава всичко това и това е причината да е спечелила пълното ми доверие и уважение и нищо не би го променило!
     Vokil, до неотдавна не сте изказвали мнение , че във Виена център се работи на конвейер, а точно обратното, как така изведнъж стигнахте до тези прозрения след информацията за отстраняването на д-р Димитрова?! Не съм съгласна –напротив, за мен това е единтвеното място, в което без значение натоварения график, е обърнато персонално внимание и то с нужното уважение и достойно отношение към пациент, което не бих казала, че е практика в България! Не мисля, че клиника с подобна репутация би предприела отстраняване на лекар безпричинно и очевидно има сериозна причина за това. Но всеки е свободен да направи избора си и да последва доктора, в който вярва! Не съм имала съмнения в своя избор и се доверявам единствено на д-р Сенкова, която е и причината да посещавам VIC. Убедила съм се и в компетентността й и в безрезервната й човечност  и старание да реализира това, от което имам нужда.
Статистиките не се измерват само с умения на един или друг лекар, а от множество други фактори и показатели, които не могат да се управляват нито от нас, нито от лекарите, нито могат да се измерят с цифри. В тази връзка, търсене на каквата и да е цифра, която да съизмери компетентност на лекар звучи наивно и нелепо.
     За мен лично е безпредметно съществуването повече на форум, в който се плюе повече, отколкото се благодари! Вместо сляпо предоверяване на случки със съмнително ниво на достоверност от потребители с неясна идентичност, е редно да благодарим без значение на кой сме пациенти – за това, че някои ни е приел, разбрал, вдъхнал кураж, но с доза реализъм и вложил всичките си познания, опит и всеотдайност, за да ни помогне да постигнем това, което желаем!
     Не възнамерявам повече да участвам в този форум, нямам нужда да бъда убеждавана или разубеждавана в нещо, в което дълбоко вярвам и съм се уверила лично. Нито ще сменя лекаря си д-р Сенкова, нито центъра!
Успех на всички и нека всеки постигне това, което заслужава!

bouquet Много точно казано! Право в десятката!

# 734
  • София
Ох, уморих се да чета кой колко е изумен, отвратен, учуден, обиден и прочие...
Ясно е, че Димитрова напуска и точка. Какво има да се дъвче повече? Така е решило ръководството, така е постъпило. Това си е тяхно право. Това , че на нас не ни харесва, си е друг въпрос.
Клиниките от веригата Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz са с голям опит, съмнявам се да оставят само д-р Сенкова, вероятно ще назначат поне още един лекар.
Що се отнася до суперлативите за д-р Димитрова, да, тя наистина има визия на много мил човек и съвестен лекар, но си направих труда да проследя една инвитро процедура на моя приятелка, направена при въпросната докторка. От опита, който имам с други клиники, мога да кажа, че открих доста пропуски и претупване на нещата. Дано при други пациентки не се случва, аз лично не бих пробвала при нея.

Общи условия

Активация на акаунт