Ваксина по време на бременност

• 11 038
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
http://ezine.bg/n11-33384-%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%82_% … 0%B0_%D0%BD%D0%B5!

Проучването е старо, но си важи.
Според мен с ваксина бебето ще е добре. Без ваксина може да е добре, може и да не е. Зависи дали ще се разболееш от грип.
Нямам кой знае колко познати бременни през годините. И от малкото такива 2 загубиха плода заради вируси. Единият беше грипен, другият не се знаеше дали е грипен или друг. Едната в 6-тия месец, другата в началото на 9-ия.
Забравих да уточня също, че при бременните противогрипната ваксина е различна от тази за останалите хора. Не съдържа живак.

# 16
Бременността ми мина през целия зимен период, противогрипна ваксина не съм поставяла, няма да поставя и при следваща бременност. Имаш свободата да решиш, на база къде живееш, имаш ли досег с много хора, какъв е шанса да се заразиш. Ако работиш нещо, свързано със срещи с много хора или пък в училище/детска градина. Прецени и реши. Лека бременност.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 01:02 от Radeva-87

# 17
Аз не бих се ваксинирала, дори и да не съм бременна. Двете си бременности изкарах с пиене на чай и ядене на мн мед с лимони, когато усетя че се разболявам. А и след това докато кърмих първото си детенце и сега с второто продължавам по същия начин. Каквото и да решиш ти пожелавам лека бременност и здраво бебче.

# 18
  • София
Аз бих сложила противогрипна.
Първото си дете родих малко по-рано точно заради грип.
С втората бременност /пак зимна/ доста се притеснявах от настинки.

# 19
Аз НЕ бих се ваксинирала.

# 20
  • Sunshine state
Не смятам, че форумът е мястото за подобен тип въпроси и допитвания. Има си компетентен медицински персонал, който да прецени. Определено бих разчитала на тяхното мнение, а не на мненията тук. След като са предложили, значи има защо.  Peace

# 21
Не смятам, че форумът е мястото за подобен тип въпроси и допитвания. Има си компетентен медицински персонал, който да прецени. Определено бих разчитала на тяхното мнение, а не на мненията тук. След като са предложили, значи има защо.  Peace

То всяко нещо си има причина. Въпросът е  каква е? Wink
Все пак е хубаво да не сме като овцете, а да се замисляме малко по-задълбочено и да се интересуваме малко повече Simple Smile. При желание се получава, пък после сами решаваме.

# 22
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ето малко информация от сайта на NHS http://www.nhs.uk/chq/Pages/can-i-have-vaccinations-if-im-pregna … spx?CategoryID=67

http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pages/whooping-c … ion-pregnant.aspx

Прочети си информацията  и пак говори с акушерката, решението е твое и никой не може да го вземе вместо теб.

# 23
Здравейте, и аз живея в Англия и днес влизам в 17 г.с. Съгласих се на ваксините, но тук винаги може да си промениш мнението и да откажеш в последния момент. Оставят те за всичко сам да избираш, има хора отказващи скрининг за Даун и другия полагащ се скан в 20 г.с., който открива аномалии . Това за мен е лудост. Избягват и цитонамазка през бременността, докато в Бг се прави два пъти по ЗК . Противогрипната вероятно ще поставя, за другата ще потърся повече информация и реша преди да ми я поставят.

# 24
О от скрининга за Даун и за аномалии никога не бих се отказала, но и аз видях в писмото за прегледа, че ако искам мога да го направя, което ме учуди, но хора всякакви за всичко Simple Smile

# 25
  • Sunshine state
Скрит текст:

То всяко нещо си има причина. Въпросът е  каква е? Wink
Все пак е хубаво да не сме като овцете, а да се замисляме малко по-задълбочено и да се интересуваме малко повече Simple Smile. При желание се получава, пък после сами решаваме.
Няма да споря, но според мен определено в БГ се прекалява с допитването по мед. въпроси във форумите.  Peace

# 26

Болшинството медици са за ваксинирането, защото следват директивите на здравните министерства и много рядко накой честен лекар ще представи нещата с истинските им плюсове и минуси. Ако са ѝ предложили ваксинация, то вероятно го правят системно за всичко бременни. Мисля, че който се допитва до форуми прави много добре, защото може да чуе различни гледни точки. А тези гледни точки никоя от нас не си ги е измислила сама. Те обикновено са формулирани следствие на казано от други лекари или прочетено някъде в статия и т.н. После, трябва да се чете с мисъл.

# 27
  • Sunshine state
О,да, попадала съм, ти си в грешка. И повярвай ми имам представа, понеже и родителите ми са медицински лица. Интересно дали и спрямо мен са били нечестни? Ваксинирани сме и двете със сестра ми.  Wink То беше ясно, че темата ще се превърне в ЗА и ПРОТИВ ваксините.  Rolling Eyes

# 28
Така е, подкрепям с две ръце. Трябва да се вярва на компетентния медицински персонал. Все пак живеят само и единствено за нашето благоденствие. долните статии го показва недвусмислено  Rolling Eyes

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2943269/Fatal-delays-flu … hinking-safe.html

http://healthimpactnews.com/2015/could-the-ineffective-flu-shot-be-causing-more-severe-flu-outbreaks-including-deaths/

http://www.express.co.uk/life-style/health/556462/Flu-jab-blamed-for-rise-in-death-toll

Бтв, докато бях в Англия и ме изнудваха с тези (и други простотии, като задължителна употреба на форцепс) бързо ги омекнах като споменах legal rights и намесване на адвокати. Мюсюлманските деца в УК изобщо не бидат ваксинирани, бременните им майки също, защот е 'харам' да ти вкарват чужди тела в кръвта...Не че има значение, разбира се  Wink

# 29
Аз не мисля, че ще се превърне в това. Ето аз мисля да откажа тези по време на бременноста, но не смятам да откажа ваксините, които се полагат на детето.

И пак казвам, авторката на темата трябва да вземе сама решението. Тук предлагат ваксината, обясняват техните съображения. Ти си човекът , който решава да или не.

Общи условия

Активация на акаунт