Ваксина по време на бременност

• 11 053
  • 125
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Грипът е опасен по време на бременност.

Ваксината е 1000 път по-опасна за бременната от грипа.НИКОГА не бих се ваксинирала бременна.Още повече пък с две ваксини.Знам,че в някои западни страни се практикува,но за мен са чисто луди.

# 46
В Белгия всички бременни и партньорите им са силно насърчавани да си направят ваксина против коклюш (между 24 и 32 седмица). Дали точно е задължително, не съм сигурна. Факт е, че на всеки преглед ме питат "Ваксинирахте ли се вече?" От няколко години активно препоръчват ваксините заради бум на заболяването при бебета (ми обясниха).

Аз лично съм склонна да се доверя на лекарите повече отколкото на "специалистите" във форума. Ваксината против коклюш направих преди седмица. Освен лек дискомфорт в ръката, друго не съм чувствала.

Противогрипните ваксини също се препоръчват, но определено не ме преследват по същия начин както за тази за коклюша. Аз съм решила все пак да си сложа в началото на ноември (при цялото ми уважение към меда + лимона...)

# 47
Аз лично съм склонна да се доверя на лекарите повече отколкото на "специалистите" във форума.

Само да уточня, че специалистите във форума не пишат свои размишления, а изводът, до който са стигнали след консултация с лекарите, до които са се допитали, както и спрямо онова, което са намерили като информация за нежелани ефекти.
Лекарите също не са единни в позицията си. Имам предвид лекарите като цяло, не тези в една страна. Защото ако има дадена кампания те избор нямат.
Пример - тук за Варицела забраняват къпането, защото така им е спуснато отгоре. Но ако човек се консултира с лекари от други страни и почете малко статии, пак от лекари, може да вземе информиран избор в полза на детето.

# 48
Много хора се доверяват на лекарите, а като им дойде истинската бела на главата започва едно питане във форумите.
А негативните ефекти от медикамент (не само ваксина) по време на бременност рядко са видими. Очите не светват в зелено. Автоимунните заболявания например не се проявяват в кратък период, а работят  подмолно с години.

# 49
Много хора се доверяват на лекарите, а като им дойде истинската бела на главата започва едно питане във форумите.
А негативните ефекти от медикамент (не само ваксина) по време на бременност рядко са видими. Очите не светват в зелено. Автоимунните заболявания например не се проявяват в кратък период, а работят  подмолно с години.

+1
И когато обезверените родители започнат да се лутат по "компетентни специалисти", които не правят разлика между антиген и антитяло, но имат 3 дипломи на стената, и слушат единствено как "ами най-вероятно е някакво предадено генетично заболяване/ наследствен дефект" изведнъж ситуацията става 'от нийде взора надежда не види'...освен, разбира се, от форуми, препатили и викане на неволята  Mr. Green И почваш да се питаш защо тия същите разбирачи не са тествали за тези "предполагаеми" заболявания вместо да ти тикат разни "доказано тествани" ваксини докато в теб се развива и расте нов живот.

Но хората не подлежим на научаване. На дресировка - да. Докато не си строшим главите - нищо не влиза и не остава трайно  Cry

# 50
Още не съм чувала за излекувани хора от форумни ентусиасти и диагностици. Затова пък излекувани от лекари и лекарства...

Аз споделям опит от гледна точка на бременна и ваксинирана. Не виждам абсолютно никакъв смисъл да вярвам повече на полу-анонимен ник във форум който твърди, че ваксината била х пъти по-опасна, когато лекари в цяла една държава твърдят точно обратното.

# 51
Още не съм чувала за излекувани хора от форумни ентусиасти и диагностици. Затова пък излекувани от лекари и лекарства...

Тук има много хора, спасени от форумни съвети. Разликата е само, че тези съвети са, както вече казах, пак лекарски. Не си ги измислят съфорумците.

# 52
  • София
Е, добре, старата ваксина за коклюш не важи ли? Говоря за тази, която са ни сложили като деца.

# 53
Бременна, родила здраво бебе и изкарало до 10 години без автоимунно заболяване? Ами добре   33uu

# 54
Е, добре, старата ваксина за коклюш не важи ли? Говоря за тази, която са ни сложили като деца.

Важи 10тина години. Обясниха ми, че при следваща бременност (дори и да е до 10 години) се налага да се повтори имунизацията.

И наистина, сериозно ли твърдите, че цяла една държава с деца развиват автоимунни заболявания заради ваксина и никой няма да се светне ами и ще продължават да я препоръчват, че и на бащата, че и при следваща бременност? newsm78 Не световна конспирация, ами междугалактическа такава....

Нищо против нямам да поставяте под съмнение лекарски съвет/авторитет (сляпа вяра човек и на себе си не трябва да има), но да се всява смут и паника (с изказвания от рода на "Ваксината е 1000 път по-опасна за бременната от грипа" и че детето ще развие автоимунно заболяване, ама разбираш ли, после конспирацията ще го покрие и ще го препишат на нещо друго) е абсолютно ненужно и леко смехотворно.   

# 55
Бих се замислила, защо по време на бременност се препоръчва да избягваме всякакви лекарства. При нужда се изписват внимателно. Виж обаче, ваксините са изворна вода и ник'къв шанс да увредят бебето. При това се препоръчват на калпак, без оглед на конкретната бременност.
После като се роди, ако най-случайно му има нещо ще ти обяснят, че е от друго.
Всеки има глава на раменете и дупе под нея, което да тегли последиците.

+1
Когато на едно от децата ми на възраст 6-7 месеца се появи проблем в кръвта и след няколко месеца тревоги и отчаяние, най-накрая намериха антитела и така доказаха, че проблема е автоимунен, специалистът в детска хематология ни каза, че причината е вирус. Едва години по-късно, благодарение на всичко, което се изписа за ваксините покрай свинския грип, взех да стоплям, че не вирус, а ваксини бити месец и нещо преди това докараха този автоимунен проблем на детето ми. Бяха му направени две ваксини в един и същи ден!!! Две дози щамове и аджувани! Сега съветвам познатите ми майки да не се съгласяват на повече от една ваксина наведнъж и да се ограничат с ваксините, които са задължителни за посещение на детска градина. И най-добре да избягват зимните месеци за ваксинация, защото след такава, ако се хване дори дребен риновирус в прозоречния период след ваксината, може да се усложни до бронхит, пневмония и прочие.

# 56

Важи 10тина години. Обясниха ми, че при следваща бременност (дори и да е до 10 години) се налага да се повтори имунизацията.

И наистина, сериозно ли твърдите, че цяла една държава с деца развиват автоимунни заболявания заради ваксина и никой няма да се светне ами и ще продължават да я препоръчват, че и на бащата, че и при следваща бременност? newsm78 Не световна конспирация, ами междугалактическа такава....

Нищо против нямам да поставяте под съмнение лекарски съвет/авторитет (сляпа вяра човек и на себе си не трябва да има), но да се всява смут и паника (с изказвания от рода на "Ваксината е 1000 път по-опасна за бременната от грипа" и че детето ще развие автоимунно заболяване, ама разбираш ли, после конспирацията ще го покрие и ще го препишат на нещо друго) е абсолютно ненужно и леко смехотворно.   
Смехотворно е да вярваш, че фармацевтичната индустрия мисли не за пари, а за здравето ти. Никой не говори за конспирация, а за ПАРИ. Всяка поставена ваксина носи парички далееч нагоре по веригата. Рискове има, деца придобили автоимунни заболявания също. Какъв е процентът им спрямо всички ваксинирани, не знам. Вероятно пренебрежимо малък.
Всеки път след ваксина сърцето ми е свито моето дете да не е от този пренебрежимо малък процент.
Ваксинирала си се, изборът е твой, не е необходимо обаче с такава ирония да се отнасяш към жените, които не желаят ваксина по време на бременност. Ние също сме упражнили правото си на избор!

# 57
  • Пловдив
Нищо не бих слагала по време на бременност. Всъщност и иначе не бих.

Майка ми е здрав като цяло човек, но една година по препоръка на личната си сложи противогрипна - е, такова боледуване не беше виждала никога Crazy никога не бих си сложила, още по-малко, ако съм бременна.
Тези ваксини са с/у нещо конкретно, а какво ще дойде зимата - божа работа.
+1 Peace
Никога нищо друго не ми е минавало през главата Naughty

Грип по опасен от ваксина Mr. Green Ай стига...хора,вие в кой век живеете Crazy

# 58

Всеки път след ваксина сърцето ми е свито моето дете да не е от този пренебрежимо малък процент.
Ваксинирала си се, изборът е твой, не е необходимо обаче с такава ирония да се отнасяш към жените, които не желаят ваксина по време на бременност. Ние също сме упражнили правото си на избор!

Въобще нямам желание да го играя адвокат на фармацевтичната индустрия или пък на лекарската гилдия. Факт е, че иронизирам, но не бременните, които не са се ваксинирали, а тези, които насаждат категорични наставления от позицията на всезнайковци във форум. Едно е да споделиш опит и мнение, друго е да обрисуваш апокалипсиса. Аз споделих опит (от близкия месец), не от преди 5 или 10 години, и то опит много конкретен по темата (не по принцип за ваксини от всякакъв вид и така нататък).

# 59

Аз споделям опит от гледна точка на бременна и ваксинирана. Не виждам абсолютно никакъв смисъл да вярвам повече на полу-анонимен ник във форум който твърди, че ваксината била х пъти по-опасна, когато лекари в цяла една държава твърдят точно обратното.
Тук хората преди всичко си казват мнението, споделят опит, а не лекуват. Също както и ти Wink. Иначе мисля, че все пак сме големи хора и е глупаво да вярваме на всичко написано, анонимно или не. Всеки сам избира на какво да вярва и коя е неговата истина. Пък и живота учи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт