Ваксина по време на бременност

• 11 045
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
щъркел, за съжаление 'опит' по темата нямаш. Не и докато не се роди здраво дете, което да остане здраво и да не развие някакво автоимунно заболяване в първите 1-5 години от живота си; да има изоставане в говор или развитие. Искрено ти пожелавам това да е факт (здравото дете, не друго), но в момента опит нямаш  Peace

# 61
щъркел, за съжаление 'опит' по темата нямаш. Не и докато не се роди здраво дете, което да остане здраво и да не развие някакво автоимунно заболяване в първите 1-5 години от живота си; да има изоставане в говор или развитие. Искрено ти пожелавам това да е факт (здравото дете, не друго), но в момента опит нямаш  Peace

Като от каталог! Мнение пример "насаждане на страх". 

# 62
Здравейте, следя дискусията. И наистина, и аз нямам опит като вашия тук споделен и съжалявам, че има майки, чиито деца имат автоимунно заболяване.
Но мисля, че не бива да се обвиняват ваксините, общите ползи от които не са предмет на тази дискусия, за проявата на автоимунно заболяране в конкретен случай. Съгласна съм, че странични ефекти има, както при всяко лекарство, но не знам за случай, където има доказана връзка за развиване на автоимунно заболяване и поставена ваксина. И съм съгласна с изгубен-щъркел, че не бива да се обобщава по този начин на базата на единичен случай. Причините за проявата на автоимунните заболявания са често комплексни. Допускам, че майките обвиняват ваксината за отключването им, но това тогава, би могъл да бъде и обикновен прекаран грип (в тон с дискусията тук). Поздрави.

# 63

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ох, че си сладка. И агресивна. Точната комбинация на платените тролове със заучените фрази за argumentum ad nauseum, argumentum ad hominem и 'Осанна и Разпни го'. Още отначало стана леко съмнителна с това тежко лобиране за ваксиниане по време на бременност, но сега си просто прозрачна. Силно се надявам да ти плащат добре на коментар, защото продаването на морал, ценности и изобщо - човещина - излиза скъо накрая.

Хайде чЕти тука и стига с това каканижене на нещо, което дори не е аргумент:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3224953/Schoolboy-11-left-unable-smile-laugh-without-suffering-narcolepsy-fits-given-nasal-spray-flu-vaccine-government-scheme.html

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/6178045/Two-thousand-schoolgirls-suffer-suspected-ill-effects-from-cervical-cancer-vaccine.html

Викаш 'безопасни'. Всичките? Добре бееееее....И всички емигранти в момента са бежанци нали? И всички хора, които си уважават религията и нацията 'патреоти' и 'ксенофоби'? А фармацевтичната индустрия живее за нашето благоденствие?

Апропо, я ми разтълкувай следния  цитат:

Значи, ако разбирам правилно, пичът вика, че АКО си свършат работата ДОБРЕ, човешката популация ще намалее с до 15%. Ихаааа....баси кефа. Ма те много хубави тия ваксини бе, ще отида да си взема един килограм.

Айде със здраве и не толкова фронтално и елементарно. Не може само с нападки и 'аз казах' при толкова налични доказателства против да прокарваш директивата. И аргументи трябват, и аргументи  Mr. Green

п.с. а за който не 'знае' за случаи на връзката ваксини-автоимунни заболявания, значи не е чел достатъчно, но дано никога не му се налага  Peace

# 64
Нищо не бих слагала по време на бременност. Всъщност и иначе не бих.

Майка ми е здрав като цяло човек, но една година по препоръка на личната си сложи противогрипна - е, такова боледуване не беше виждала никога Crazy никога не бих си сложила, още по-малко, ако съм бременна.
Тези ваксини са с/у нещо конкретно, а какво ще дойде зимата - божа работа.
+1 Peace
Никога нищо друго не ми е минавало през главата Naughty

Грип по опасен от ваксина Mr. Green Ай стига...хора,вие в кой век живеете Crazy

Ще ти го обясня, защото ми се случи. След всяка ваксинация има период от 2-3 седмици, в които имунната система е уязвима, защото се занимава с изработване на антитела към това, което ѝ е вкарано. Плюс това аджуваните я пришпорват. Това ще ти го каже всеки лекар. Затова те никога не ваксинират повторно преди да е изтекъл този период. Ако обаче в този период без да иска, човекк се зарази с нещо, имунната система, заета с други работи не обръща внимание на истинския вирус и той създава усложнения, вторични инфекции и т.н. Това се случва най-често с противогрипната ваксина, защото кампанията по
ваксинация започва през ноемри, когато вече циркулират всякакви УНГ вируси. Затова, ваксинирайки се, ние правим организма си уязвим към тези вируси и им позволяваме да създават проблеми, каквито например би създал един грипен вирус. Грипните вируси са опасни, особено за хора с нарушена имунна система, следствие хронични заболявания примерно, затова за тях ваксината е препоръчителна. Но един здрав инче човек, който се ваксинира може да си докара ненужни усложнения. Грипния вирус статистически ни хваща веднъж на 7-10 години. Мен последно ме хвана преди 13 години.

# 65
Едно е да споделиш опит и мнение, друго е да обрисуваш апокалипсиса. Аз споделих опит (от близкия месец), не от преди 5 или 10 години, и то опит много конкретен по темата (не по принцип за ваксини от всякакъв вид и така нататък).

Опит за споделяне нямаш  Wink Споделяш събитие и нищо повече.
Опит ще бъде след няколко години, когато имаш фактически здраво дете.
Не съдя ничий избор, ама да ми се подсмихва някой дето още даже не е "първи клас", айде моля обери се  Stop

* Нямало доказани случаи? Айде бе? Ела ми обясни  що пък баш на моето дете се падна туй де нивга се не случва! 12 часа след ваксина....случайно разбира се. Но нали не говорим ЗА и Против  Stop Останете си със здраве - искрено!

# 66
Едно е да споделиш опит и мнение, друго е да обрисуваш апокалипсиса. Аз споделих опит (от близкия месец), не от преди 5 или 10 години, и то опит много конкретен по темата (не по принцип за ваксини от всякакъв вид и така нататък).

Опит за споделяне нямаш  Wink Споделяш събитие и нищо повече.
Опит ще бъде след няколко години, когато имаш фактически здраво дете.
Не съдя ничий избор, ама да ми се подсмихва някой дето още даже не е "първи клас", айде моля обери се  Stop

* Нямало доказани случаи? Айде бе? Ела ми обясни  що пък баш на моето дете се падна туй де нивга се не случва! 12 часа след ваксина....случайно разбира се. Но нали не говорим ЗА и Против  Stop Останете си със здраве - искрено!

ще ти отговоря вместо щъркела, който прелетя, из**а се и отлетя щото биде разконспириран  Mr. Green:

Цитат

това, щото, чисто хронологично нейните мнения се въртят само около това  Rolling Eyes и никакви други аргументи  Rolling Eyes Разбира се,може и да греша, и пернатото да е отишло да гледа филма Vaccine Nation например или да прочете малко статистика, за да се представя по-добре във форумната пропаганда, пък да се е е задействало там някаква остатъчна способност за разсъждение и дедукция Rolling Eyes

# 67
  • Sunshine state
Аз пък виждам едни нападателни,злобни постове срещу всеки дръзнал да изрази мнение в подкрепа. За мен също прекалявате с теориите на конспирацията и не приемате чуждото мнение. Фанатична работа,сори.

# 68

Приемам, че това е до моя пост и, също така, че е риторичен въпрос, нежелаещ отговор и недопускащ дискусия. Както и мненията на потребителката с квалификациите.
Това, че някой вярва в нещо, не го прави общовалиден факт, докато не бъде доказано. Има факти и спекулации. И достатъчно информация извън крещящи сензационни заглавия.
Всичко най!

# 69
Опит няма как да имам , това ми е първа бременост.Мнението ти за нещо което не съм питала го разбрах , за ваксината обаче не....

# 70
Аз се притеснявам много защо бременността е непланирана и първите 5 седмици не знаех че съм бременна,и бях на тримесечен  курс от антибиотици за цистит,следващите почти два месеца ги ми смениха антибиотика с друг безопасен по време на бременност , и след това пък развих зъбен абсцес и пак антибиотици , и сега ваксина.....замислям се ....

# 71
Аз пък виждам едни нападателни,злобни постове срещу всеки дръзнал да изрази мнение в подкрепа. За мен също прекалявате с теориите на конспирацията и не приемате чуждото мнение. Фанатична работа,сори.

така е, човек трябва да е отворен към всичко, което му се 'спуска свише отгоре' за неговото благоденствие. По-удобно е някак, снема личната отговорност да използваш завършека на шията си по предназначение. Все пак 'те казаха' и 'те доказаха'. Само дето следването на подадените директиви също е фанатична работа, сори.

"Толерантност и апатия са първите признаци на едно умиращо общество". Аристотел (384–322 пр.Хр.)

успех на всички  Peace

# 72
  • Sunshine state
Кой каза и доказа? По-учени от теб хора са доказали и казали и са наложили нещата, но ти като опълченец ще им възразиш с някакви статийки изровени от не знам си какви източници, че си права. Като си толкова на ти, ами лекувай се сама и недей така наготово приема предписаното лечение- използвай завършека на шията си по предназначение. Wink То ако за всичко трябваше д сме специалисти, ехее... Спирам по темата, че не ми се спори с грамофонни плочи. Току ме заляли линкове към статии, целящи моето просветление.  Simple Smile

# 73
Опит няма как да имам , това ми е първа бременост.Мнението ти за нещо което не съм питала го разбрах , за ваксината обаче не....
Ако това е до мен, написала съм си мнението в началото на темата ти. Лека бременност.

И искам да кажа на авторката. Обсъди с лекаря си всичко, което те вълнува и всички подробности около състоянието ти. Ако трябва не с един лекар, а с втори и трети, ако се съмняваш, и заедно вземете най-добрите решения за теб и бебето ти. Хората тук ти споделят опита си, но това е объркващо. Никой тук почти не е лекар, а съвсем пък никой не познава състоянието ти.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 22:31 от 37°C ON

# 74
Цитат
Приемам, че това е до моя пост и, също така, че е риторичен въпрос, нежелаещ отговор и недопускащ дискусия. Както и мненията на потребителката с квалификациите.
Това, че някой вярва в нещо, не го прави общовалиден факт, докато не бъде доказано. Има факти и спекулации. И достатъчно информация извън крещящи сензационни заглавия.
Всичко най!
Защо да е риторично, ако имаш желание, давай да дискутираме.
Общовалиден факт няма, защото не се случва на всеки.
В случая авторката на темата се колебае, а от лекаря (акушерката) има едностранчива информация. Само ползи!
Ако ти звуча конспиративно, мога да предложа за прочит  Наредба #15 на МЗ за имунизациите в РБългария. Приложение 10а. Медицински списък на очакваните нежелани реакции. А личните лекари са задължени да предават месечно специална отчетна бланка за нежелани реакции,  също част от наредбата.
В Англия подаването на информация за евентуална нежелана реакция се извършва и от самото ваксинирано лице (или настойник) он-лайн, по имейл или факс. Програмата се нарича Yellow card scheme. Има фонд за обезщетения, Vaccine Damage Payment, създаден през 70-те години по повод притеснителен брой реакции към дифтерит-тетанус-коклюш ваксина. Защо се налага нуждата от фонд за обезщетения, оставам на всеки да прецени според личните си възгледи.
На авторката на темата препоръчвам 2 неща.
Да помоли за листовка на конкретните препарати и да си ги чете на спокойствие в къщи.
Да проучи заболеваемостта от коклюш в нейния район. Обикновено има онлайн седмични отчети.В България са на сайта на РЗИ по градове, за Англия мога да предположа, че е подобно.

Общи условия

Активация на акаунт