Ваксина по време на бременност

• 11 044
  • 125
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  • Пловдив
Отдавна сме се разбрали,че българите сме много яки и нас ваксините не ни събарят.Затова и нямаме случаи на увреда в следствие на ваксина,и фонд за обезщетения.

# 77
  • София
Тогава да ви кажа моя опит. Пазя се като бременна,лекарства не пия. Хванах грипа,влязох в болница и ми нпукаха г.з. от лекарства! И родих по-рано. Е,нямаше ли да е по- добре да се бях ваксинирала? А, и на бебето бяха набили антибиотици.

# 78
Аз се притеснявам много защо бременността е непланирана и първите 5 седмици не знаех че съм бременна,и бях на тримесечен  курс от антибиотици за цистит,следващите почти два месеца ги ми смениха антибиотика с друг безопасен по време на бременност , и след това пък развих зъбен абсцес и пак антибиотици , и сега ваксина.....замислям се ....
Подобни ситуации се случват.
От друга страна черния ти дроб вече се е натоварил достатъчно.
Ваксина в момента ще го затормози. Това касае не само бебето, но и теб.
Аз също съм пила аб по време на бременност, брах страх, но лекарят ми обясни нещата добре. При възпалителни процеси се отделят токсини, които преминават през плацентата и стигат до кръвообращението на бебето. Докато повечето аб -ци не преминават през плацентата.
Всъщност аз пих АБ до вечерта преди раждането, беше неизбежно.

L'Agent, по данни на д--р Кунчев, главен епидемиолог на страната, защитата от противогрипните ваксини последния грипен сезон е била 20 и няколко процента. Не мога да дам линк, беше в тв изява отпреди няколко месеца. Дори да ги закръглим на 30% пак е далеко от каквато и да било сигурност. Ами слагаш една маска като си в метро, магазини т.н. Мисля пак може да снижиш риска с поне 30%. Практикувала съм го, не е трудно, макар че нося очила и маската създава лек дискомфорт.

# 79
  • Пловдив
Тогава да ви кажа моя опит. Пазя се като бременна,лекарства не пия. Хванах грипа,влязох в болница и ми нпукаха г.з. от лекарства! И родих по-рано. Е,нямаше ли да е по- добре да се бях ваксинирала? А, и на бебето бяха набили антибиотици.
А не мислиш ли,че това което ще налеят в теб,респективно в бебето,като ваксина е в пъти по-страшно от 1 АБ Rolling Eyes Със сигурност е...поне за мен.

# 80
  • Пловдив
А не мислиш ли,че това което ще налеят в теб,респективно в бебето,като ваксина е в пъти по-страшно от 1 АБ Rolling Eyes

Peace

# 81
Аз не бих поставила ваксина по време на бременност. Мое мнение. Риск винаги има - но, не може да живеем в стерилна среда и да се ваксинираме с/у всичко.

# 82

Общовалиден факт няма, защото не се случва на всеки.
В случая авторката на темата се колебае, а от лекаря (акушерката) има едностранчива информация. Само ползи!
Ако ти звуча конспиративно, мога да предложа за прочит  Наредба #15 на МЗ за имунизациите в РБългария. Приложение 10а. Медицински списък на очакваните нежелани реакции. А личните лекари са задължени да предават месечно специална отчетна бланка за нежелани реакции,  също част от наредбата.
В Англия подаването на информация за евентуална нежелана реакция се извършва и от самото ваксинирано лице (или настойник) он-лайн, по имейл или факс. Програмата се нарича Yellow card scheme. Има фонд за обезщетения, Vaccine Damage Payment, създаден през 70-те години по повод притеснителен брой реакции към дифтерит-тетанус-коклюш ваксина. Защо се налага нуждата от фонд за обезщетения, оставам на всеки да прецени според личните си възгледи.

Никъде не съм написала, че странични ефекти няма, напротив, написала съм го два пъти, това е лекарство като всяко друго. Също така, че авторката трябва да се информира, съветва с лекаря си и чак тогава заедно с лекаря да вземат решение за нейния случай. Лекарствата се дават, когато потенциалните ползи надвишават потенциалните рискове, базирано на предварителна информация. И точно тук идват ваксините. Ползите в пъти надвишават потенциалните рискове. Това е доказано от наистина големи епидемиологични изследвания и чисто емпирично в последните 100 години.
Връзка между развиването на автоимунни заболявания и ваксините не е доказана, но тава е въпрос на не едно проучване (аз ги чета, да), защото причините за появата на такива болести са много комплексни (наследственост, болестотворни агенти, прием на лекарства, възпалителен процес) и не се свеждат до употребата на аджувани. И наистина, точно поради различната генетична предразположеност на хората има различен отговор на едно и също лекарство, на една и съща болест, на което се дължат страничните ефекти. А работата на лекаря е да прецени какво да се направи, за да се сведат рисковете до минимум, независимо дали е ваксинация, антибиотик, операция, упойка...
И да се твърди, че ваксинациите водят до автоимунни заболявания не е правилно, въпреки личния опит, защото е частен случай с недоказан произход.
Извинявам се, ако греша и при вас е доказана връзката между конкретната ваксина и развитието на заболяването.
Разбирам, че това е многостранна тема, не само от научна и социална гледна точка, но и поради личния опит на майките тука. Аз това го уважавам, но също така, не мисля, че трябва да се правят обобщения за причинно-следствените връзки. Поздрави и здраве на всички.

# 83
Всъщност връзката между редица автоимунни заболявания и конкретни ваксини е напълно доказана, описана в листовките им. За други има основателни медицински данни, че също са провокирани или причинени от ваксина (конкретна, не коя да е) и се провеждат допълнителни проучвания докато продуктът е още на пазара. При критично натрупване на данни ваксината се изтегля от пазара, историята познава доста случаи.
Притеснително е обаче, че докато една държава признава нарушено съотношение полза/риск и забранява медикамента, други го ползват още дълги години. Примери - бол. Япония и Китай не чакат повече от няколко случая и удрят балтията, но САЩ и Европа са доста разточителни откъм време.
Случаят на моето дете не желая да описвам, но е част от листовката т.е. нищо кой знае колко изненадващо....за поризводителя. За мен разбира се беше.

# 84
Всъщност връзката между редица автоимунни заболявания и конкретни ваксини е напълно доказана, описана в листовките им. За други има основателни медицински данни, че също са провокирани или причинени от ваксина (конкретна, не коя да е) и се провеждат допълнителни проучвания докато продуктът е още на пазара. При критично натрупване на данни ваксината се изтегля от пазара, историята познава доста случаи.
Притеснително е обаче, че докато една държава признава нарушено съотношение полза/риск и забранява медикамента, други го ползват още дълги години. Примери - бол. Япония и Китай не чакат повече от няколко случая и удрят балтията, но САЩ и Европа са доста разточителни откъм време.
Случаят на моето дете не желая да описвам, но е част от листовката т.е. нищо кой знае колко изненадващо....за поризводителя. За мен разбира се беше.
Написала съм мнението си за връзката между автоимунни процеси и ваксини. Нямам личен опит и мнението ми се базира на строго научна литература по въпроса.
Вие и лекарят ви най-добре знаете какъв е вашият случай. Няма да пиша повече, не искам мненията ми да бъдат възприемани като демагогия.

# 85
Аз през бременността боледувах през седмица.. А не съм човек, който боледува често  Peace

# 86
  • София
Известно е, че през бременноста имунитетът не е добре и ГДП са по-податливи на инфекции. Затова се препоръчват тези ваксини. Вече, щом имат избор хората, да си го мислят - плюсове, минуси, колко губят, колко печелят.

# 87
Мен точно това ме притеснява. Като знам какво боледуване падна при майка ми, която е здрав, прав човек, представям си какво щеше да е, ако беше бременна.

# 88
  • София
Мен точно това ме притеснява. Като знам какво боледуване падна при майка ми, която е здрав, прав човек, представям си какво щеше да е, ако беше бременна.

Не разбрах. Кога е боледувала?
За възрастните също е препоръчителна противогрипната. Особено за новите щамове, които водят до пневмонии. Свеки така щяхме да я изпуснем за малко.

# 89
След като постави ваксината започна да болдува.
Личната я препоръча тогава, но повече не се е връзвала - и не боледува  Mr. Green Сирена сподели същото при първото поставяне.

...Първата година, когато си сложих противогрипна ваксина се скъсах да боледувам. Втората година пак, малко по-малко обаче. Третата пак боледувах - още по-малко обаче. Оттогава вече 10 години вече не пропускам противогрипна ваксина и не съм боледувала последните 7 изобщо...

Общи условия

Активация на акаунт