Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 септ. 2015, 23:06 ч.

Да се научим да работим с Excel - тема 3

  • 57 682
  • 495
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 1 265
Скорборда е с responsive template. Не е таблица за да се копира в ексел.
Ако е само за упражнението, защо не си дръпнете резултатите от по-френдли фийд? thesportsdb например имат опция Download as CSV

# 481
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 292
Скорборда е с responsive template. Не е таблица за да се копира в ексел.
Ако е само за упражнението, защо не си дръпнете резултатите от по-френдли фийд? thesportsdb например имат опция Download as CSV
Може ли обяснение като за пълен лаик,че така написано все едно ми е на китайски.Между впрочем от миналата версия на сайта,можеше да се копира идеално,нищо че не е таблица.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 20:47 от alex_bg

# 482
  • Мнения: 1 265
Резултатите от премиъра могат да се дръпнат във подходящ за Ексел формат от друго място. Не че има смисъл от подобно упражнение imho.

# 483
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 292
Кое е това друго място,защото аз не намирам такова?

# 484
  • Мнения: 1 265
Google thesportsdb

# 485
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 292
Благодаря,но не ми върши работа.Не е на български.

# 486
  • Мнения: 29
Здравейте, момичета. Къде е опцията в Ексел да задам точен брой колони, която да има нова таблица, която искам да създам?

# 487
  • Мнения: 1 265
Размера на таблиците винаги се определя от последната клетка със съдържание.
Каква е целта на упражнението?

# 488
  • Мнения: 1 004
Ако имаме следната клетка "1000+5+5". Каква ще е формулата, която да ни сборува числата в клетката?

# 489
  • Мнения: 14 070
Ако имаме следната клетка "1000+5+5". Каква ще е формулата, която да ни сборува числата в клетката?

Е, това не е сериозно май. Пишеш равно преди числата или, ако мислиш още числя да събираш, ги слагаш в отделни клетки и използваш функцията за сумиране на клетките.

# 490
  • Мнения: 1 004
По-скоро имам колона от такива клетки затова попитах за формула, която да изтегля и да ми сумира всички клетки.

# 491
  • Мнения: 14 070
Използваш функцията sum(), като в скобите дръпваш с мишката клетките от желаната колона

# 492
  • София
  • Мнения: 5 248
Използваш функцията sum(), като в скобите дръпваш с мишката клетките от желаната колона
За конкретния пример няма да стане, най малкото защото ексела приема написаното в клетката като текст. Единствения начин е да се коригира въведеното като формула или трите числа да се запишат в три съседни клетки.

# 493
  • Мнения: 16 229
Колко реда са ти така? Ако са два-три реда, просто добави отпред едно =

Ако е дълга таблицата, това, което се сещам, е да пуснеш Text to columns с разделител +
Така ще ти станат в три колони само числа и накрая пускаш една сума.

# 494
  • Мнения: 1 004

Ако е дълга таблицата, това, което се сещам, е да пуснеш Text to columns с разделител +
Така ще ти станат в три колони само числа и накрая пускаш една сума.
Точно така направих и аз. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт