Да се научим да работим с Excel - тема 3

• 88 194
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Ще може ли да ми помогнете?

Joy Joy Joy Ако има начално показание 99987 и крайно 88 колко трябва да плати?

# 181
Ще може ли да ми помогнете?

Joy Joy Joy Ако има начално показание 99987 и крайно 88 колко трябва да плати?

Предполага се, че е с натрупване.
Благодаря ви, реших си я!

# 182

И все пак, колко е сумата с ДДС?

# 183

И все пак, колко е сумата с ДДС?

Темата е за помощ относно ексел. Ако не можете да помогнете, не се подигравайте.

# 184
Код:
=round(1.11*if((if((end-start)<0;((10^meaning)+(end-start));(end-start)))>100;.11;if((if((end-start)<0;((10^meaning)+(end-start));(end-start)))>59;.09;.05))*(if((end-start)<0;((10^meaning)+(end-start));(end-start)));2)

Въпроса беше дали това горното ще бъде разбрано като решение, или иска и обосновката на тази ученичесвка задачка

# 185
  • Варна.
Здравейте,
тези дни трябва да пресмятам периоди (дати), например след 10 дни, след 15 дни и т.н., само че ме интересуват само работните дни, това вероятно ще го оправя сама, но как да отчета празниците? Както беше тази седмица - понеделник почивен ден, как да го укажа, така че да брои само четири дни от седмицата?

# 186
  • ES
Дики, виж тук
https://support.office.com/bg-bg/article/Изчисляване-на-разликат … 9425-46100a162f38

https://www.google.es/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … QhS9EIzwrHjm1_JSg май има точно случаите, за които питаш

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 08:27 от gery_to

# 187
Както беше тази седмица - понеделник почивен ден, как да го укажа, така че да брои само четири дни от седмицата?

=networkdays(startdate;enddate;nonworking_range)
nonworking_range - Календара с неработните дни извън Уикенда

# 188
  • Варна.

Благодаря! Препоръчвам второто предложение, помагало ми е преди доста.

# 189
  • Варна.
Както беше тази седмица - понеделник почивен ден, как да го укажа, така че да брои само четири дни от седмицата?

=networkdays(startdate;enddate;nonworking_range)
nonworking_range - Календара с неработните дни извън Уикенда

Благодаря, намерих нещо подобно снощи при руснаците, само дето формулите им са на руски език Sunglasses. Разбрах, че почивните дни трябва да ги дам в отделна област, която да е във формулата.
Ориентирах се в идеята.
Не ми остана време днес за тази таблица, но съм убедена, че точно така ще стане.

# 190
Здравейте, с версия 2010 съм и не мога да намеря Advanced filter

# 191
  • The point of no return
Здравейте, с версия 2010 съм и не мога да намеря Advanced filter
Избираш таб Data > Sort & Filter > Advanced.

# 192
  • ES
Моля за помощ! Имам динамична таблица, от която в една клетка, с падащо меню се избират имената на работниците, а на формата по-долу, след като се избере всяко име, излиза неговите смени на работа и часове. Има ли начин да принтирам графика на всички на един лист, защото така мога да принтирам само на човека, който съм избрала от падащото меню? Дано съм обяснила добре.

# 193
Има ли начин да принтирам графика на всички на един лист, защото така мога да принтирам само на човека, който съм избрала от падащото меню? Дано съм обяснила добре.

Не си, затова стреляме на тъмно. Какво става ако избереш повече от един?

# 194
  • София
И аз имам нужда от помощ.
Ползвам търсене на определен текст (заглавие) в таблица с данни с vlookup и искам да ми върне резултат от избрана колона, която е преведено заглавието и е добавен и авторът. Но имам за част от заглавията добавени цифри или издателства или интервали, а резултатът който искам да ми върне е същия.
Тоест има ли начин да търся с влуукъп само по съвпадение на първата част на текста в клетката. Опитах с left ама не се получи. Става въпрос за над 10000 и наистина незнам как да го направя.
Примерно заглавието което търся и искам да ми върне превода е "загубени в превода, си, 5" в таблицата с данните го има обаче катон"загубени в превода,си" и е преведено. Как мога да покажа да търси текста до първата запетайка, и в двете колони с непълно съвпадение?

Общи условия

Активация на акаунт