Отговори
# 570
  • София
Диди и аз не го усещам чак както повечето момичета.
Реално от около 10тина дни съм сигурна вече, че това е бебо, а не газове или разпъване на матката да речем.

По принцип съм и с предна плацента, а и Марков каза, че не всяко бебе рита и шава колкото другите и било въпрос на характер, та да не се сравняваме. Важното е да започнем да ги усещаме и от там на татък да няма прекалено големи разлики в поведението им.

Моето, примерно, го усещам сутрин в 6 всеки ден, когато се будим и се буди и то милото, от там на татък още не мога да хвана някакъв ритъм в поведението му  Simple Smile ММ пък успя за първи път да го усети вчера и то точно сутринта, но не беше много сигурен, дали не съм си мърдала аз корема  Laughing Явно очакваше някакъв як шут  Joy

# 571
И аз имам проблем с миризмите, все нещо ми мирише...канала в банята, кърпи на джа-три дни.....а принципно на ММ не му мирише, явно си е от мен.  Joy Усещам всичко,и всичко ме дразни....

И мен не ме ритат чак постоянно силно, вечер не ме е будила още.

# 572
Ох Гери, ужасно е, добре, че е минало вече!  Hug С упойка ли ти го вадиха? Аз изпитвам ужас от вадене на зъби  ooooh!

Хепи, еми срам не срам, но точно преди обяд заспивах на бюрото  Confused
Сега си направих едно фрапе да живна, а бебо се е разбеснял, та с кафето сигурно тотално ще започне да рита  Joy

И чакаме резултати от ФМ на purpletka.

Между другото, вярно, че моя термин е края на януари, но в 21 г.с бебо беше според Марков 339 грама, вашите гледам доста по-едри вървят.

Кой се оплакваше от диска от ФМ при Марков? Проблема е в скоростта на записване. У дома лаптопа е за смяна вече и не го чете, в офиса никакви проблеми нямам, та да знаете.

На моя диск от Марков имам 5 снимки, една на лицето, другите са сърце и други органи... не можа човека да я помръдне бебка мързелива да позира  Confused
Иначе диска се отваря бързо при мен...
 В 21г.с. сме 387гр. девойка казаха, не знам колко трябва да е, казаха че си е нормално бебе...
Хубав ден   bouquet

# 573
А мен напоследък ме боли гърбът и много се изморявам и задъхвам.  Cry Качила съм само 3 кг от началото (днес влизам в 24 г.с.), но започнах и с повечко. Четох, че от нисък хемоглобин се получават задух и умора...Моят беше 121 преди 3 седмици на ЖК. Сега на 28-ми съм при нов АГ на ЖК, та смятам като пусна изследвания да му ги занеса веднага, та да се взимат мерки, ако нещо не ни стига. С храната явно не успявам да си набавя необходимото.  Tired Бебо иначе си ритка честичко.  Heart Eyes Вечер ме щади...Тумбачето расте, ама малко ми се виждат 3 кг. С предната бременност започнах с по-малко и качих 13-15... Иначе гледам да се движа много. Имах известен проблем с хемороиди, но след вчерашната 5 часова разходка всичко се оправи Simple Smile

Гери, радвам се, че е минало леко със зъба, че хич не е шега работата.  Wink

И на мен ми е сънливо, но от днес вече съм си у дома и се надявам да наваксам бързо със съня Simple Smile

# 574
  • София
Ел, горе-долу сме с подобни размери, но като гледам как някой момичета са над 500 грама ми се вижда доста сериозна разлика. Иначе ние винаги според ехографа сме си кажи речи точно по норма и график, най-много сме мърдали с по някой ден.

Аз не знам, дали разликата идва само от г.с., защото все пак сме кой в началото на месеца, кой в края му и не сме точно на една и съща гестационна възраст или в крайна сметка и бебетата ни ще излязат с по-големи разлики в термина.

Ние на диска имаме три не кой знае какви снимки на лице и чак се ядосвахме, че не помолихме да ни снима ръце, крака и прочее, че те се виждаха по-добре от лицето.

Аз винаги съм имала проблеми със запушване на носа, не като болест, просто лесно се запушва (е, може и някаква форма на алергия да е, но не съм го търсила), та от както съм бременна пак съм си така и не усещам много много миризмите. Четох, че е нормално при бременността да отичат разни лигавици и прочее и не му обръщам внимание, но пък си спестявам тази свръхчувствителност.

Момичета, това с чистенето - вчера и аз бях на тази вълна, дали не е началото на синдром на гнезденето, който е характерен за бременните?

п.п. То Ел, нашето също не беше от най-сговорчивите на прегледа, доста го поджаса лекаря, но в крайна сметка всичко си измерихме и преброихме, просто не ставаше за снимки.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 14:14 от Frozy

# 575
Лелее аз бях много развълнувана на ФМ. Когато видях за пръв път лицето на бебо щях да се разплача, а на мъжа ми му секнал дъха. Исках момиченце, но вътрешно знаех, че е момче и като ми казаха не трепнах много, много, но след това ме обзе неописуема радост......исках да кажа на целия свят, че ще имам син. Та той беше 550 гр. в 22 г.с., казаха ми, че се развива с три-четери дни по- бързо. Ние имаме три снимки от ФМ, на които бебо е много сърдит, че го притесняваме и си спомням, че докато ме преглеждаха ме ритна, фръцна се и ни обърна гръб. Посмяхме се  Laughing
Как ви завиждам за качените килограми в норма....  а аз хем не съм се спряла от движение, хем си качвам килограми. Очевидно щом съм си предразположена към напълняване, ще си пълнея. Но пък аз си и папам...колко сладолед изядохме с мъжа ми това лято.....
Колкото до чистенето, възможно е да гнездим Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 14:16 от balon4e

# 576
  • София
Това с гнезденето, казват, се появявало в деветия месец, а понякога чак 1-2 дни преди раждане... Но сигурно може при някои и по-рано да дойде. Аз ще съм много учудена, ако ме споходи, защото по принцип хич ме няма в тия неща и домакинствам само в краен случай...  Embarassed

Аз миналата сряда на прегледа бях в края на 22-ра седмица и според АГ бебето тежеше 480 гр. Момче е. Каза, че е нормално...
От всичко, което изчетох по темата, ми остана да не се сравняваме никога с никого - кой колко килограма е качил, колко грама мерят бебето, имаме ли болежки и други оплаквания... Всичко е толкова индивидуално, че подобни сравнения са абсолютно безпочвени... Да, знам, че като има някой със същите чувства и оплаквания като теб се успокояваш, че всичко е ОК, но нека не прекаляваме и не се вкарваме във филм, че някое бебе ритало силно, а друго почти не или пък кой колко е голям...  Peace

# 577
  • София
Аз се оплаквах от диска, но вече го метнах в кофата. Реших да не се занимавам с тези глупости, то и без това не се виждаше много добре. Снимките, които Марков си е качил в сайта са много по - добри, но явно от сина ми модел няма да стане Laughing дразня ММ, че ще е балетист, защото много класическа музика му пускам.
Не ме рита силно, даже почти никак. Само в легнало положение го усещам и то нещо като прозяване Laughing мисля, че заради предната плацента е притъпено.
Миризми не ме дразнят, минах този период.
Утре пускам и аз кръвни изследвания и урина и в петък съм на преглед. Записах си час за Надежда за отворените врати.

# 578
  • Варна
Привет!
И аз се загубих през почивните дни. Направихме една дълга разходка в гората в понеделник и ми се разказа играта. Кръстът ми още е като откачен. Вчера пък цял ден се разправях с дрехи, гардероби, чистене... Дечурлигата и те ми се пречкаха постоянно, овиках ги яко. Колкото нерви потроших с тях... ooooh!
Това пък дребното все се завира ниско долу и като седна явно му отеснява и започва да рита много гадно в сгъвката направо, винаги вляво. Откога го чакам да се вдигне малко нагоре... Е, няма, братче! Какво му е харесало там долу не знам. Ритне два-три пъти някъде нагоре и пак се завира. Не мога да седя седнала от него. Crazy
На всичкото отгоре започва да ме боли зъб. Супер просто! Досега никога не ме е болял, но ето!
Въобще не съм в настроение нещо... Tired
Килограмите ми са около +7. Апетит ми е голям напоследък, особено за сладко. ooooh!
Хепи, ти какво забра от тоз Слънчев бряг пак?! Бързо да се оправяш! Hug
purpletka , чакаме новини! Всичко ще е наред! Hug

# 579
Момичета,каква е разликата между пелена и одеалце? Чета,чета,гледам и още не мога да преценя с какво ще покривам бебчо през нощта. Мисля за през деня одеалце,ама пък вечерта май клоня към чувалче,ама със или без ръкави ooooh!

# 580
  • София
Момичета,каква е разликата между пелена и одеалце? Чета,чета,гледам и още не мога да преценя с какво ще покривам бебчо през нощта. Мисля за през деня одеалце,ама пък вечерта май клоня към чувалче,ама със или без ръкави ooooh!
Simple SmileАз вече му купих чувалче без ръкави. Одеяло ще има също, разбира се, но мисля, че няма да се използват и двете едновременно. И аз не разбрах за какво да ползвам пелената.

# 581
  • Варна
Simple SmileАз вече му купих чувалче без ръкави. Одеяло ще има също, разбира се, но мисля, че няма да се използват и двете едновременно. И аз не разбрах за какво да ползвам пелената.
Чувалче без ръкави съм ползвала аз -и за лятото и за зимата, различно дебели. Не виждам за какво е ръкав, от ръце не се изтива. Пелената обикновео е по-тънка от одеалото, памучна обикновено, имаше едно време и плетени, сеге не знам дали има. По принцип памучна пелена е практична за по-топло време, одеалце за по хладно. Пак зависи колко е дебело, де. По принцип за вкъщи дебело одеало не е необходимо според мен, все пак се поддържа нормална температура в стаята. Евентуално за количката, но тогава трябва да се има в предвид размера - да не е много голямо. Моята първа покупка едно време беше много красиво, но голямо и дебело одеало, което почти не сме ползвали.  Mr. Green Ползвах порт-бебето, памучна пелена и спалните чувалчета. Peace

# 582
И аз спален чувал ще купя и едно порт-бебе, евентуално да има...
И космонавт.  Не знам в количката и космонавт...и порт бебе?Или?

Пелени само тънки ще взема.

# 583
  • Варна
И аз спален чувал ще купя и едно порт-бебе, евентуално да има...
И космонавт.  Не знам в количката и космонавт...и порт бебе?Или?
Ами зимата - да. Все пак бебетата стоят неподвижно в количките, трябва да са добре облечени и завити. Аз съм против слагането на дъждобран, когато не вали и няма мъгла. Ако времето не е хубаво, по-добре да не излизам (ако не е нещо спешно, разбира се). Ако пък е хубаво, трябва да диша чист въздух, не да седи в парник. Peace

# 584
А какъв термометър? Гледам има обикновен,дигитален,друг под  формата на залъгалка?

Общи условия

Активация на акаунт