Малко късно се явявам, но ви предавам поздравите на една от нашите птички Дори

Вчерашната поява на Туба в Кан с новата си визия предизвика (както обикновено се случва) реакции в две противоположни направления: от прекрасна - до "продавачка"
Но какво да се прави - свикнали сме на това от толкова години
Независимо, че очакваното видео с участието на Туба все още не се е появило, а и няма нови снимки или кой знае какви новини, тук пак си е уютно и приятно
Споделили сте прекрасни колажи със снимките от вчера на прелестното ни момиче, както и преглед на печата Вичи,Цвети,Линка, Злати, Боби, Дива

Надин
е озвучила темата с прекрасни клипове от Аси, А Сабинка
ни е информирала със случващото се в ТТ , както и за Фестивала в Холивуд от 13-15.11, където "Джунглата" ще участва. Линка
и аз се надявам Туба и Онур да отидат в ЛА за фестивала, ама той сега нали снима сериал.... Цвети
спомням си, че през м.09 се появи тази информация за участието на Джунглата на ARPA Film Festival. Дори се рових да прочета повече за театъра, където ще се проведе. Но ме озадачи, че филма липсваше в програмата
. Оказа се, че съм била отворила линк за провеждането на Фестивала през 2014г.
Може би сега са изготвили страницата за Фестивала за тази година и затова се е появила тази информация днес 
Филма е номиниран за награда в раздела за Най-добър късометражен филм

The Jungle (2015)
BEST SHORT FILM NOMINEE
Country: Turkey
Directors: Onur Saylak, Dogu Akal
Writers: Hakan Gunday, Onur Saylak, Dogu Akal
Producer: Cemre Kutluay
Duration: 14 minutes
Прожекцията е на 14.11.2015 от 12,15ч.

За настроение сабахлем ви слагам един клип, който ме разсмя искренно
https://www.facebook.com/Wsuper/videos/973807799310618/
Да ви сложа и една приказка-притча за четене с кафето на някоя от раннобудните ни дружки
, че иначе може да ви е скучно 
УМИРАЩИЯТ ОТ СТУД
Един дядо бил на смъртния си одър. Бабата се споминала преди години и за него се грижели две от снахите му. Те не се интересували от него, просто нямали търпение да умре, че да му вземат къщата. Той бил толкова слаб и изнемощял, че дори му било трудно да говори. Повтарял само едно единствено нещо:
– Умирам от студ, дъще – изричал едва щом в стаята влизала някоя от снахите.
– Какъв студ, бе старче, посред лято? – зяпвала едната. Хвърляла отгоре му одеяло и излизала. Не се сещала дори чаша с вода да му налее.
На другия ден било ред на другата снаха да го наглежда.
– Умирам от студ, дъще – рекъл и на нея дядото.
– Студ? Шегуваш ли се, в тая жега! – казала, но все пак ѝ дожаляло и запалила печката.
И това се повтаряло всеки ден. Двете все по-рядко влизали при стареца, защото печката постоянно била запалена.
Не разбирали как може винаги да му е студено. Сигурно смъртта вече чукала на прага.
Дядото имал още една снаха, но другите нарочно не я викали от страх да не остави къщата на нея. Само че тя била много привързана към дядото. Един ден не се стърпяла и решила да го посети, въпреки забраните на другите снахи. Щом влязла в стаята му, замалко да се задуши от горещия въздух.
– Умирам от студ, дъще – едва изрекъл старецът щом я видял.
Сърцето на снахата се свило от мъка. Веднага изгасила печката, отворила прозореца да влезе свеж въздух, обърсала потта от челото му, намокрила лицето му, наляла вода и му дала да пие. После се сгушила до него на леглото, прегърнала го и заплакала.
– Благодаря ти, че ме стопли, дъще! – усмихнал се дядото.
Силвия Жекова
Лека нощ!
за притчата.

продавачка на торти

Аз отдавна спрях да ги чета. Няма смисъл, с нищо не ме обогатяват, инфото, което слагат е в повечето случаи е невярно, или преминало през тяхната призма, става абсолютно необективно и променено, а ако има нещо наистина интересно за ЕА, го има в темата на КРА. 

) Но на мен ми стана интересно какво е това на лявото рамо на Тиба- отличие някакво или що?

браво за прекрасната песен Сега цял ден ще ми звучи мелодията в главата
Колкото повече упражняваме мозъка си толкова по-трудно ще ти хване Алцхаймер 

Но засега намерих такива колажи: