Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 265
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Блед, благодаря! Ще прочета повече утре и ще направя план.

# 106
Здравейте, искам да направя план за Тоскана, и Умбрия ме влече. Не се знае кога ще ни е пътуването, възможно е да е есента, а може и другата пролет, но искам да съм измислила всичко и да остава само да тръгнем Simple Smile Мислим да пътуваме с кола, без деца  Mr. Green Виждам, че има и варианти с ферибот, може да го изберем за в една от посоките, но това са подробности на по-заден план. По- скоро сега ме интересува какво не трябва да се пропуска от Тоскана и евентуално, ако някой е бил в Умбрия какво ще препоръча за тази област. Може би ще отделим 10-15 дни за целта. И аз тепърва започвам да се запознавам по-подробно с района. Винаги обаче съм си представяла, че Тоскана е за романтично пътуване с любим човек Simple Smile Знам, че ще ми помогнете за това ви благодаря предварително  bouquet

# 107
Сега видях, че има цяла тема за Тоскана, извинявам се Simple Smile

# 108
  • София
Здравейте, искам да направя план за Тоскана, и Умбрия ме влече.
................
 ако някой е бил в Умбрия какво ще препоръча за тази област. Може би ще отделим 10-15 дни за целта.
....................
 Знам, че ще ми помогнете за това ви благодаря предварително  bouquet
Сега видях, че има цяла тема за Тоскана, извинявам се Simple Smile

Джуджа

За Тоскана си разбрала къде да прочетеш и да питаш.
Ще ти кажа малко за Умбрия.
Ако влизате от към Тоскана, примерно от Arezzo/което е препоръчително като крайна точка от тази страна на Тоскана/, първо посетете Gubbio…
Прекрасен спокоен град със средновековна осанка.
След това се насочете към Перуджа. Главния град на областта.
После съвсем близо, едно до друго са Assisi, Spello, Bevagna, Montefalco.
След това малко пръснати има още няколко места, които заслужават внимание. В средата са Spoleto и Todi.
И зависи накъде ще тръгнете, към Lazio минете през Orvieto.
Ако е обратно към Marche или Abruzzo си заслужава Norcia.
Това е достатъчно, дори повече.
Като решиш кои ще посетиш  за всяко поотделно ще ти кажа каквото мога.
Нещо такова се получава, без да губите много време…
КАРТА
Времето 15 дни/с Тоскана/ ви е достатъчно, остава само да определите нощувките.

Ако имаш въпроси ще бъда на линия след няколко дена, успех...

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 13:36 от Bled

# 109
В Асизи е голяма красота.. спомням си нашето пътуване през Тоскана което завърши с Умбрия и Асизи.
Малко и чаровно градче разположено на хълм. Когато започнахме да наближаваме града, на хълма постепенно започна все по-добре да се разкрива базиликата Св. Франциск, и именно от нея гледката към местността е невероятна.
В самия град всяка вратичка е някакво ателие за ръчно правени сувенири ...  града ухае на вкусни сладки, може би едни от най-вкусните в цяла Италия. Мисля, че единствено каноли Сицилиана, които опитах в Болоня, бих могла да сравня със сладките тук. Да не е споменавам малките работилнички за изделия от дърво, в които ставаш разноглед. Просто хората тук знаят как да те спечелят и да те накарат да се върнеш.  Въпреки, че Асизи е ‘две стъпки’, и цял ден не ви стига.

А иначе ако някой може да сподели малко за Соренто и амалфийското крайбрежие ще съм благодарна , май месец отиваме там на почивка за 10 дни

# 110
Много хубави снимки от Асизи, и аз много го харесах този град

за Соренто се пише доста в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834388.0;topicrefid=19

# 111
mamaSunshine Няколко снимки от Амалфи, красиво е, но в моята лична класация не успя да надмине Cinque Terre, а и цените на заведения/сувенири ми се видяха по-високи:

Аз имам въпрос за Савона - има ли нещо по-специално, което да се види там или е просто поредният симпатичен италиански град?  Grinning

# 112
Благодаря.. Доста порових в другата тема.
Мен конкретно ме вълнува въпроса за транспорт между Соренто и Арбелобело другото ми е ясно понеже и доста роднини вече трета година почиват в Соренто и са ни разказвали доста, но нова гледна точка нокога не е излишна  Hug

Иначе всеки има предпочитания за място. за мен в Италия Тоскана е любима. Но като каза за лична класация, в моята все още нищо не може да надмине австрийската провинция в Алпите...и долината Вахау.

# 113
Здравейте, искам да направя план за Тоскана, и Умбрия ме влече. Не се знае кога ще ни е пътуването, възможно е да е есента, а може и другата пролет, но искам да съм измислила всичко и да остава само да тръгнем Simple Smile Мислим да пътуваме с кола, без деца  Mr. Green Виждам, че има и варианти с ферибот, може да го изберем за в една от посоките, но това са подробности на по-заден план. По- скоро сега ме интересува какво не трябва да се пропуска от Тоскана и евентуално, ако някой е бил в Умбрия какво ще препоръча за тази област. Може би ще отделим 10-15 дни за целта. И аз тепърва започвам да се запознавам по-подробно с района. Винаги обаче съм си представяла, че Тоскана е за романтично пътуване с любим човек Simple Smile Знам, че ще ми помогнете за това ви благодаря предварително  bouquet

Аз бих се съсредоточила само в Тоскана след като пътувате с кола. Пътят ще ви изяде 4 дни(разбира се ако не сте екстремни и не вземете разстоянието на екс) и остават 11 дни. Но по този начин можете да съчетаете Тоскана с Верона, Венеция, Болоня и ред други места по пътя. Тоскана е доста обширна област и е много наситена с неща must see. На първо време - Флоренция; Пиза; Лука; Прато и Пистоя;  Сиена; Арезо; Кортона; Сан Джиминяно; Волтера; Киантиджина (пътят SR222 между Флоренция и Сиена) и безбройните автентични селища, винарни, кастело; района около Пиенца, Монталчино, Монтепулчиано(Val d'Orcia) и т.н.

# 114
Здравейте! Резервирахме билети за април до Болоня. Ще успяваме ли по за един ден да отидем до Флоренция и Пиза? Гледам,че са около и малко над 100 км.

# 115
със сигурност ще успеете но всеки град по един ден... двата на куп малко ще се узорите. Всичко зависи с какво време разполагате изобщо в Италия.
Флоренция е голям град и в общи линии ще ви отнеме цял ден, особено ако искате да се качите на терасата на Микеланджело от която има гледка над града.
Пиза по-може да я видите за половин ден, понеже там основно е кулата.. точно за час - два се обикаля целия площад и то ако човек се тутка да гледа подробности. Иначе в самото градче не съм си губила много времето. Болоня и Флоренция ми отнеха остатъчно време.

В Болоня задължително опитайте Канолите - на вкусните които съм яла в Италия...

# 116
   Искам да попитам:планувам 5 дневна ваканция в Италия- Равена. Идеята е да се позиционираме там и на час път са Болоня,Флоренция, Сан Марино... Това ще е краят на март,морето и плажът ще са за разходки ,а градовете ще ги обиколим ,по един на ден. Тръгваме от Мюнхен/с кола/,няма да изгубим много време за придвижването до там.Изпускам ли някое интересно градче/селце в близост?   Приемам всякакви съвети. HugНе сме пътешествали в тази част. Grinning 
Скрит текст:

# 117
   Искам да попитам:планувам 5 дневна ваканция в Италия- Равена. Идеята е да се позиционираме там и на час път са Болоня,Флоренция, Сан Марино... Това ще е краят на март,морето и плажът ще са за разходки ,а градовете ще ги обиколим ,по един на ден. Тръгваме от Мюнхен/с кола/,няма да изгубим много време за придвижването до там.Изпускам ли някое интересно градче/селце в близост?   Приемам всякакви съвети. HugНе сме пътешествали в тази част. Grinning 
Скрит текст:

Равенна е град за разглеждане заедно с Модена,Феррара,Болоня и Парма , всички си заслужават,моя фаворит е Феррара -познатите ми от там където и да отидат по света "гледат отвисоко" всеки град Sunglasses и никой не може да се сравни с тяхната перла.
Флоренция няма нищо общо според мен ,заслужава поне десет дена обиколка из останалите градчета из Тоскана,Сан Марино е симпатичен град като всички останали из Италия,нищо повече освен че някои неща са по-евтини (парфюми,часовниции др.) но доколко оригинални не е ясно.

# 118
  • Пловдив
Сан Марино е много интересен град/държава за разглеждане, заради разположението си на три върха,крепостта/двореца който е отворен за посетители на върха Титано и спиращата дъха гледка. Пазаруването, магазинчетата и другите по-комерсиални атракции са въпрос на избор.
Преди Сан Марино в близост до Римини се намира музея на Ферари ако сте любители на Ф1.
Флоренция- много неща за разглеждане и ако искате да ви стигне един ден трябва да имате предварителна програма. Има голям паркинг в началото на стария град ако сте с кола.
Ако ви остане време може да посетите Римини, освен всички исторически забележителности /Арката и римския мост/ може да отделите време за  популярният парк „Италия в миниатюра“ с италиански репродукции, представляващи всички региони на Италия.
А за канолите - най-вкусните по мое мнение са в Сицилия!!!  Crazy

# 119
          Азиа_asia, Steli - много благодаря! Hug   А по крайбрежието,в този район- Равена ли е най-добрият избор,ако екскурзията се съчетава и с плаж?

Общи условия

Активация на акаунт