ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 371
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Добро утро,
Стейси, русалката ме е изпреварила. Моята досега в Европейския съюз не е пътувала, та карта не й трябва. Все се каня да мина през някой офис на ДСК, за да направя. Не знаех обаче, че детските са за по 5 години. Ще взема да й извадя една. Нашите по принцип винаги пътуват със застраховка. Може и минимална да е, но имат. Та да е двойно подсигурена.
Почивните дни се борихме с хрема, гърло и температура. Предложих й днес да не ходи на училище, но отказа. Има входно по химия, искала да си го прави с класа и да не пропуска материал.  Shocked Брей тия хора в ОМГ ми подмениха детето. Дано не ми върнат стария сърдит пубер, с когото не може да се говори.  Laughing
Погледнах задачите от втората част по МАТ, идеални за 24 и 25 задача от матурата. Геометричните са върху трапец, който не влизаше в изпитния материал. Ще съм доволна, ако оценката е около 5. 

# 661
dundi73, моя сега се обади имал 5 по математика, последната задача не я беше решил.

# 662
Привет!
Не знам защо не ми се вижда много нормално още в първите дни  от учебната година класовете да ходят на екскурзия и то в чужбина. Нека поучат малко, да понаучат езика, който изучават. Да се понатоварят след лятната ваканцията. Някъде около априлската ваканция ми се струва по-нормално. Мисля,че повечето деца в наши дни пътуват из страната и в чужбина особено след 2007 г.  Нашият клас също ще има екскурзия напролет и отсега се говори.  Специална РС щяло да има скоро.  Не съм сигурна ,че моят син ще иде. И не защото не мога да си го позволя.  Аз бях втрещена преди години, когато на  първата РС в 12 клас на големия син се обсъди абитуриентския бал. Нищо, че преди това има матури и държавни изпити. Балът е по-важен.

# 663
  • Пловдив
 Тя екскурзията е предвидена точно за априлската ваканция.Нашата е до Лондон,6нощувки сьс закуски сааамо за 1450 лв+200 паунда за вход за музеи и атракциони.До тук ние водим класацията по цена /не сьм щастлива от този факт,да не сьм ви заблудила;)/

# 664
При нас е юли, след тези цени нашата ми излежда много добре.

# 665
Тя екскурзията е предвидена точно за априлската ваканция.Нашата е до Лондон,6нощувки сьс закуски сааамо за 1450 лв+200 паунда за вход за музеи и атракциони. До тук ние водим класацията по цена /не сьм щастлива от този факт,да не сьм ви заблудила;)/

И колко деца от класа могат да си го позволят? А обяд и вечеря евентуално? Защо такива скъпи варианти се предлагат в у-ще. Над 2000 лв за 6 дни?!  Децата,които не могат да си го позволят не се ли чувстват онеправдани. Не искам да прозвучи грубо спрямо преподавателите, но според мен те ги инициират, защото от туристическите агенции и предлагат големи отстъпки. За трениране на езика има лагери и екскурзии през лятото. Който има средства, изпраща детето си извън учебно време през лятото.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 18:18 от Trol4eto

# 666
  • На черешата
 Това са невероятни цени, аз не мога да си го позволя.  Confused
 На нас ни казаха, че имало обмен. Април при нас можело да дойде дете от Германия, после нашите да отидат. Дъщеря ми не е въодушевена. Напоследък е леко антисоциална.  Sad

# 667
  • Пловдив
Като има кой да им дава, те и 5000 лв. ще поискат.  ooooh! Изумява ме това надцакване в Пловдив. Ще ме извиняват.  Naughty

# 668
  • Пловдив
 Предполагам ,че цената е по-висока защото ще се пътува със самолет.Не, че това оправдава цената от 1450 лв

# 669
  • София
1450лв за 6 нощувки в Лондон + самолетен билет ви се вижда скъпо ли? Лондон е много скъп град, а 6 нощувки не са малко. Според мен цената е супер! (Музеите в Лондон са безплатни)

# 670
  • Варна
Тя екскурзията е предвидена точно за априлската ваканция.Нашата е до Лондон,6нощувки сьс закуски сааамо за 1450 лв+200 паунда за вход за музеи и атракциони. До тук ние водим класацията по цена /не сьм щастлива от този факт,да не сьм ви заблудила;)/

И колко деца от класа могат да си го позволят? А обяд и вечеря евентуално? Защо такива скъпи варианти се предлагат в у-ще. Над 3000 лв за 6 дни?!  Децата,които не могат да си го позволят не се ли чувстват онеправдани. Не искам да прозвучи грубо спрямо преподавателите, но според мен те ги инициират, защото от туристическите агенции и предлагат големи отстъпки. За трениране на езика има лагери и екскурзии през лятото. Който има средства, изпраща детето си извън учебно време през лятото.

не, мисля че са по-скоро комисионни  Wink

и на мен ще ми е трудно да отделя 1500 лева за екскурзия

# 671
  • На черешата
1450лв за 6 нощувки в Лондон + самолетен билет ви се вижда скъпо ли? Лондон е много скъп град, а 6 нощувки не са малко. Според мен цената е супер! (Музеите в Лондон са безплатни)

Скъпо е за училищна екскурзия.  Peace

# 672
Изобщо не е много за толкова дълъг престой в Лондон, а там има какво да се види. Ситуацията е проста - такава цена за хубава екскурзия, ниска цена - скапана екскурзия. Винаги има мрънкащи недоволни.
 Синът ми препати от училищна, евтина, зимна екскурзия до Банско - вратите са висели и не са се затваряли, топла вода и отопление по 2 часа на ден и т.н. и от тогава пропуска подобни примамливи предложения.

# 673
  • Варна
Изобщо не е много за толкова дълъг престой в Лондон, а там има какво да се види. Ситуацията е проста - такава цена за хубава екскурзия, ниска цена - скапана екскурзия. Винаги има мрънкащи недоволни.
 Синът ми препати от училищна, евтина, зимна екскурзия до Банско - вратите са висели и не са се затваряли, топла вода и отопление по 2 часа на ден и т.н. и от тогава пропуска подобни примамливи предложения.

Да, напълно съм съгласна, че "евтиното излиза скъпо", но за училищна екскурзия токова пари ...
все пак колко от семействата могат да си го позволят.
Не искам моето дете да се свива в ъгъла, защото нямам големи финансови възможности.
А тези които могат да си го позволят - могат да отидат и без "подкрепата" на училището

# 674
  • София
Днес в час по физическо съученичка на моя син припаднала, викали Бърза помощ.
Много са се уплашили децата. Момичето се е прибрало вкъщи. Дано е добре. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт