МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 408
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
А моята основна програма е три часа  и то за хляб 900 г, другата ми програма е за хляб с тегло 750 г. Дали това не оказва влияние при втасването, защото в книжката с рецепти за основен  хляб няма разлика в количеството мая за двата размера newsm78?

# 436
Моята основна програма за хляб 1кг е 3ч.и 15мин, за 750гр е 3ч.и 10мин. Това за среден цвят на кората, количеството мая е едно и също. Аз, обаче, не съм правила хляб 1кг, така че нямам наблюдения. Освен това намалих маята за 750-грамовия хляб и вместо 1 и 1/2 ч.л., слагам 1ч.л., добре се получава. Peace

Може би всеки трябва да пробва 2-3 вида мая при еднакви други условия и да прецени коя е най-добрата за него. Peace

# 437
arita, според мен имам същия или близък модел до твоята - вече месец един-единствен път изкарах кофти хляб и то беше заради престояла прясна мая (хлябът изобщо не се надигна).
Долче Прима е адски скапана мая, проблемът не е в телевизора... Аз си ползвам Йоткер и проблем не съм имала, от прясната мая на YUVA, но видях доста да хвалят лидълската, днес ще си взема и от нея да пробвам.
От машината съм извънредно доволна, с мъка на сърце ще кажа, че прави по-хубави хлебчета от Unold-а ми предишния; дали защото капакът приляга по-плътно, нямам представа, но са по-"свежи", по-малко сухи.

# 438
Снощи правих хляб , който стана както трябва, само ще намаля следващия път малко маята. И ще опитам с жива мая, досега не съм я използвала за машината. Ще се върна назад в темата, за да почерпя от опита ви.

# 439
Аз имам програма за хляб с жива мая, която е 5 часа  Rolling Eyes, но често правя с основната програма, като съотношението което използвам е 2:1 в полза на живата мая. (някъде го дават 2,5:1), т.е. вместо 5 грама суха мая слагам 10 (или 12) грама жива.

# 440
  • Добрич
Използвам само прясна мая. За брашно 750 г. и 405 мл. вода слагам 10-12 г. прясна ная. Зависи от вида на маята и вида на брашното.  Сега ползвам редовно от Лидл. Доволна съм. В началото намесеца купих от Кауфланд и също беше сполучлива. Взех 4 бучки и вече ми свършиха. С 10 г. тестото става супер. Макар, че имаше период, в който от тяхната мая не бях доволна.

По мои наблюдения брашното също влияе на втасването. Ако се сменят едновременно брашното и маята и има проблем, причината може да бъде и в двете.

# 441
  • София
Здравейте, момичета, мъж ми иска довечера да ходим да купуваме хлебопекарна и се е запънал на ето тази :
https://www.technomarket.bg/products/09075823/kenwood-bm-450

Има ли някой такава машина или да ми препоръчате някаква друга, все си мисля, че не си заслужава толкова пари ама , досега не сме ползвали такова чудо и не знам какво да гледам.

Искаме е за хляб , аз правя доста често кексове дали мога да я позлвам за тях и за козунаци , че ми писна с това месене на ръка  ooooh!

# 442
Аз днес мисля да опитам да правя картофени багети  newsm78

# 443
  • София
Здравейте, момичета, мъж ми иска довечера да ходим да купуваме хлебопекарна и се е запънал на ето тази :

Има ли някой такава машина или да ми препоръчате някаква друга, все си мисля, че не си заслужава толкова пари ама , досега не сме ползвали такова чудо и не знам какво да гледам.

Искаме е за хляб , аз правя доста често кексове дали мога да я позлвам за тях и за козунаци , че ми писна с това месене на ръка  ooooh!

За кексове няма смисъл а за козунаци е малка поне според моите виждания. За козунаците ползвам голям Мулинекс, който може да замеси 900 грама брашно. Машината, която сте харесали е за 650 грама брашно максимум. Peace

П.П. По-добре някоя по-евтина с няколко грамажа за продуктите.  На скъпите машини и консумативите са скъпи. Казанче и бъркалки за големия Мулинекс са около 70 лева а за Горение примерно 40. За лидълските машини са още по-евтини.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 13:48 от Mунчо

# 444
Цитат на: kimbolina link=top
70440.msg32376404#msg32376404 date=1453202209

Искаме е за хляб , аз правя доста често кексове дали мога да я позлвам за тях и за козунаци , че ми писна с това месене на ръка  ooooh!

Аз имам същата от година и няколко месеца. Много съм доволна. Меся тесто за козунак в нея, излиза един приличен козунак, ако искаш големи козунаци, ще ти е малка.

# 445
  • София
Не ми трябва за големи козунаци, Mунчо къде гледаш, че е за 650гр. брашно, нали уж пише килограм. Вие коя ползвате на Мулинекс .
Лидълска няма да купя със сигурност. Въпроса е нещо хубаво и качествено. По скоро си мислих нещо за Мулинекс или Тефал, в диапазона на 250лв. какви са тия 380  ooooh!

Довечера ще зяпаме , ама сега съм на работа и нямам много време да прочета отзиви и какво е важно при избора на такава машина затова се допитва до вас за бързи съвети  Hug

Fortuna само тестото ли месиш или и печеш козунака, кекс правила ли си ?

# 446
  • Варна - Черна гора

Искаме е за хляб , аз правя доста често кексове дали мога да я позлвам за тях и за козунаци , че ми писна с това месене на ръка  ooooh!
Джемма има същата хлебопекрана и много я хвали. Аз бих я купила без колебание ако сега трябва да избирам хлебопекарна  Peace

# 447
  • София
Лидълска няма да купя със сигурност. Въпроса е нещо хубаво и качествено. По скоро си мислих нещо за Мулинекс или Тефал, в диапазона на 250лв. какви са тия 380  ooooh!

https://www.technomarket.bg/products/09113185/moulinex-ow-310

Това е старата ми пекарна. Продадох я преди няколко месеца, за да си купя по-голямата Мулинекс. Изключително съм доволна и препоръчвам с две ръце.

# 448
Не съм правила кекс в машината. Има програма "тесто" за час и половина, при нея тестото се меси и втасва. После оформям и във фурната. Последно правих по рецепта от блога "Кулинарен еликсир" - обикновен козунак, половин доза.
Машината има капацитет да направи хляб 1 кг като за него слагаш 600 гр брашно (за това е писал Мунчо).  :peace
И на мен ми се струваше скъпа покупката, но се възвърна инвестицията. И горната коричка е добре изпечена, и не слагам отгоре фолио както при някои машини.
П.П.На програма тесто правя козуначените кифлички на Джема, онзи ден правих и по друга рецепта, станаха чудни и тесто за питки меся, доволна съм.
Ако имаш въпроси, насреща съм. Peace

# 449
Аз също имам този модел на Kenwood.Доволна съм,пробвала съм хляб с различни видове брашно-ръжено,пълнозърнесто,смес за хлебопекарна.Тесто за питка става супер,изпекох я във фурната.Хлебопекарната е с вентилатор,затова става хубава коричка и няма нужда от фолио.Максимум е за 1 кг хляб,като количеството брашно е до 0,650гр.Правих и кекс шоколадов,страхотен е,по тази рецепта:
1/2ч.ч вода
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
7с.л неподсладено какао, пресято

След сигнала за добавяне - 1/2ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад.

1ч.ч =240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
А тук хлебопекарната е на по-добра цена
http://magprom.net/khliebopiekarna-kenwood-bm450

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 16:47 от Dkoki

Общи условия

Активация на акаунт