МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Това плюс или минус трябва да е...
Никога не съм изпитвала желание да има прозорче, ако ми трябва нещо да погледна си надигам капака. За това пък нямам проблеми с недопечен отгоре хляб или залепнал по прозорчето и т.н.

# 511
  • Балчик
Панасоника е най-доброто, което може да се купи от България.

Абсолютно подкрепям. Хубавите неща за скъпи. Simple Smile Боклуци скъпи има, но хубави евтини - никога.

П.П А мулинекса и близко не стои до Панасоника. Simple Smile

# 512
  • София
Аз не съм ползвала Панасоник, но това, че е до 1200 грама, не ми е ок за личното потребление.
Колкото до цената - моят Мулинекс е 330 лева, така че евтино качествено няма.

# 513
  • София
Естествено всеки си избира според нуждите. Явно sandokanchev не търси машини, които да правят огромни хлябове.
Аз лично  1 кг съм правила  броени пъти хляб.  Ежедневния ни е 750 и често  има  и за гълъбите.
Аз ползвам  по-базовия  модел на панасоник и едно съм й признала на машината - много сериозно трябва да се постарае човек, за да не получи хляб в нея.  Аз съм много доволна от машинката си и  бих препоръчала  панасоник с чиста съвест... но и опит с други нямам... Но знам, че един ден ако трябва да купуваме нова, пак бих се доверила на фирмата.

# 514
Черният Мулинекс- Тефал е 420 лв. Панасоникът няма програма и стойки за багети, май, или? 750 г хляб го ядем два дни, и остава. Мерси за мненията.

# 515
Панасоник са перфектни машини.
И аз съм доволна много. Купих я преди 2 години от Амазон на доста по-прилична цена (около 250 лева), но моята е по-стария модел. Ето тук има подробно описание на всички програми за хляб на въпросния Панасоник (отделно има други функции за сладко, кекс и т.н.), стойка за багети няма, отделен е въпроса що за недостатък е това  newsm78 .
http://www.panasonic.com/bg/consumer/home-appliances/small-kitch … kers/sd-2511.html

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 23:59 от Анонимен

# 516
  • София
Моята беше още по-евтинка;) sd 2500 Wink
А багети -ако обичат вероятно им е минус да няма...

# 517
  • София
Панасоника е най-доброто, което може да се купи от България. Предполагам,прави впечатление на всички, че няма прозорче за наблюдение Hug.
Айде без такива генерализаций! Мога да кажа същото за друга марка! Разбирам, че си доволен от марката, но чак пък да обясняваш, че било "най-доброто, което може да се купи от България" Stop Stop Stop!

sandokanchev Панасоникът няма програма и стойки за багети, но това не за всеки е водещо при покупката, някой ги обичат, други могат и без тях. Аз не вярвах, че ще ме очароват толкова и не беше водещо при избора ми на машина, сега се радвам, че ги има. Всеки сам си решава.

# 518
  • София
Това плюс или минус трябва да е...

Това показва,че  инженерите на Панасоник са убедени в безпроблемната работа на машинката им, естествено ако не и се пречи усърдно Peace.

# 519
И аз подкрепям с две ръце Панасоника, имам обсъждания Кенууд-харесва ми, но и друг път съм писала-родителите ми имат Панасоник-по-тиха е, няма такава ежедневна експлоатация като тяхната, често по два пъти на ден и винаги отличен резултат.

# 520
Здравейте,
моля да ми препоръчате изпитана рецепта за хляб от лимец с квас в хлебопекарна. Машината, която аз ползвам е на немската марка BEEM.

Благодаря предварително.

# 521
  • Добрич
Липсата на програма/тавички за багети и за мен не е минус. Количеството багети, получено за едно изпичане въобще не ме удовлетворява. Нямам тази екстра, защото реших, че не е удачна за нас. Правя си тестото в машината, а си пека хлебчетата във фурната и получавам много по-голямо количество от една доза.

Не съм имала друга хлебопекарна освен Мулинекс, но нямам неуспешен хляб. Ако не се брои като забравих единия път да сложа маята. Mr. Green Тъй като машината е стара /от 2009 г. я имаме/, макар, че е за 1, 5 кг. хляб и с две бъркалки, е само с един реотан, обаче хлябът се опича добре. Изключения има, когато маята дойде в повече и тестото опре в капака. Случва се при смяна на маята понякога. За добавянето на подправки и пр. не чакам сигнала, а слагам, след като тестото стане на топка.

Често я ползвам и само за месене - на тесто за пица, питки, сладки и соленки. Когато тестото е много голямо /при двойна доза меденки например/, помагам за измесването с дървена лопатка, за да не мъча машината. Е, хладилното тесто си го меся на ръка, че е с над 2 кг. брашно. Обаче, където мога, се възползвам от удобството.

И съм доволна, че има части за нея, и в Добрич има сервиз, в който ми я ремонтират при нужда. Това ни е третото казанче.

Явно всеки е доволен от определена машина.

# 522
Момичета, някой пекъл ли е дюкански хляб в машината. Понеже е без мазнина, чудя се дали няма да залепне?

# 523
  • Перник
Момичета, някой пекъл ли е дюкански хляб в машината. Понеже е без мазнина, чудя се дали няма да залепне?

Това ли му е единствената особеност - че е без мазнина? Стандартно, покритието на казанчетата на хлебопекарните е незалепващо. Аз почти никога не слагам мазнина в хляба и не залепва.

# 524
Ами да и , че се прави само от трици, без брашно.....

Общи условия

Активация на акаунт