МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 357
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Добрич
Пълнозърнестото брашно е тип 1850.

Това намерих  в момента:

Цитат
*Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец

*Тип 1850 е пълнозърнесто при пшеницата (Грахам)

*Тип 1750 пълнозърнесто при ръжта.

*Тип 1150 е типово пшенично брашно

*Тип 500 е бяло пшенично брашно

Цифрата, поставена към типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти. Например брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание. Брашната с високо пепелно съдържание имат висок процент от обвивките на зърното, по-тъмен цвят, повече витамини, минерали и ензими. Брашната с по-високо пепелно съдържание имат по-голямо количество белтъчини, но техните хлебопекарни свойства са по-ниски.

# 556
Благодаря,и аз намерих тази таблица с пепелното съдържание и кое брашно какво е.

# 557
Днес купих черния Тефал, от Технополис, има 25% намаление, http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF611838/p/824700, 105 лв по- малко. Ако някой има нужда, да знае. Сега ще ви тормозя, докато я разуча. newsm10    А, пантите на капака са паянтови, както предполагах, пластмасови, нейсе, дано пече добре.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 22:08 от sandokanchev

# 558
Хайде да ви е чистита,добър избор!

# 559
  • Добрич
Скрит текст:
Днес купих черния Тефал, от Технополис, има 25% намаление, http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF611838/p/824700, 105 лв по- малко. Ако някой има нужда, да знае. Сега ще ви тормозя, докато я разуча. newsm10
    А, пантите на капака са паянтови, както предполагах, пластмасови, нейсе, дано пече добре.

На Мулинекс 5000 също са пластмасови и  капакът се изважда от пантите при необходимост. Това улеснява почистването.

# 560
Здравейте,интересувам се от Gorenje BM 1400 E и имам един тъп въпрос към вас:контейнерчето,което е за 2 по-малки хлебчета,може ли да се използва само едното или трябва задължително и 2-те?Надявам се, че съм попитала разбираемо Simple Smile

# 561
  • София
От повече от две години си имам вземане-даване с пластмасовите панти на шеста серия Мулинекс и те са му най-малкия проблем Peace.

# 562
  • София
Здравейте,интересувам се от Gorenje BM 1400 E и имам един тъп въпрос към вас:контейнерчето,което е за 2 по-малки хлебчета,може ли да се използва само едното или трябва задължително и 2-те?Надявам се, че съм попитала разбираемо Simple Smile

При руснаците съм чел, че сипват в празното казанче вода, за да не се пече "на сухо" неговото уплътнение.

# 563
  • София
Какви бъркалки да взема за хлебопекарна Силвър крест, оригиналните се изтъркаха за 3 месеца, а не съм ползвал добавки към брашното.
Има ли нетефлонови?

# 564
Как точно се изтъркаха бъркалките ?
Моята машина е на 1г и кусур и им няма ама абсолютно нищо .
Виж казанчето се олющи ,но там вината е моя .

# 565
Първият хляб стана  превъзходен, от готовите немски брашна. Втори опит с кекс, който сме правили със старата, се сцепи на три, но го сглобихме.

# 566
Кекс в хлебопекарна не бих правила - първо трябва да се разбие извън машината . Втора формата не ми допада и с тези дупки в нея .
Не виждам смисъл просто да ползвам за тази функция .

# 567
  • Стара Загора
Аз не разбивам в друг съд. Освен това махам бъркалките преди печенето да започне, а формата каква е, изобщо не може да ми развали вкуса Simple Smile  Кекс отдавна не съм правила във фурната.

# 568
Моите любими кексове в машината няма как да станат . Без разбиване с миксер пък абурд .
Бъркалки винаги махам . Формата тип тухла за кекс не ми допада.

# 569
  • Балчик
И аз така, кекс в машината не е кекс. Naughty За пандишпанов пък не може да става и  дума даже.

Общи условия

Активация на акаунт