Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 40

• 64 085
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Нова, много мило ми стана когато те прочетох .  Hug
Успех и ви пожелавам да вземете най-подходящото решение за семейството ви .  Hug

Ние и двамата сме пътешественици по душа и поемащи рискове .
Той е напуснал дома си от казармата още .След това  на близо 20 е заминал към чужбина и няма сантимент към родния си дом .
Аз също заминах към Англия на 19 години и сме колкото различни ,така и еднакви за някои неща. Детето обича пътуванията също ,та е въпрос на време да се преместим и от тук . Пролетта ходехме до Торонто и Ниагара -3000км във всяка посока с кола и си харесахме много пейзажа там .Търсим си мястото още .Къщите се продават ,нови се купуват и се търси по-доброто .

Преди да дойдем тук няколко години прочувахме къде да се заселим .
Изборът падна на Австралия и Канада . Към Австралия можехме да заминем веднага ,защото компанията му беше съдружник с австралийска такава и можеше да замине с проект за работа , дом и добра заплата веднага ,но климат, цени на къщи и ефекти от евентуалното глобално затопляне  и отдалеченост ни обърнаха избора към Канада .

Минаваха ни еретични мисли и за Аляска ,но там аз сложих стоп и така Канада стана нашият избор поради много причини и предимства пред Европа.

Досега не е било напразен всеки риск ,но ваканциите ни са този ескайп когато много ни дотегнат ежедневните неща. Тогава или единият или другият заглежда някоя слънчева дестинация и отиваме там за 2 седмици и се отърсваме от номадският порив .

Пожелавам ви да направите това,което е найдобро и желано за семейството ви . Ако това е пътуване ,то нека бъде ,ако е имиграция ,то нека бъде ! Страшното е докато се решиш ,след това динамиката те увлича Flutter

# 616
  • вятърничава
Аз пък не искам някой да прави същите неща като мен  Crossing Arms

То пък кой ще успее да го повтори това пиршество  Laughing

# 617
  • Варна

Това друга дума за кич ли е?  Mr. Green /шегувам се/

# 618

Хайде няма нужда от драми.  Stop Нищо никъде не ме е смутило, още повече пък твоята кухничка. Честно казано изобщо не ме интересува какво от кого си копирала.
Щом нея не я притеснява, не виждам чак мен пък какво трябва да ме.  LaughingПитаха ме, показала съм. Като не искаш да ти гледат снимките и да сравняват, намират прилики, та чак да се обиждаш - не публикуваш. Лесно е.   bouquet

# 619
  • На брега

Това друга дума за кич ли е?  Mr. Green /шегувам се/
Вакханалия! Разврат и поквара, както се шегуват тук. Sunglasses
... Ако това е пътуване ,то нека бъде ,ако е имиграция ,то нека бъде ! Страшното е докато се решиш ,след това динамиката те увлича Flutter
Абсурд е да емигрираме. Той така или иначе си пътува Flutter!

# 620
  • вятърничава
Не!Не всеки може да смесва така цветове,материи,материали,да ги посипе със златничко,да ги закичи с цветя,да ги подслади с домашен сладкиш и да ни почерпи с чаша вино на красиво подредена маса.
Т.е. не всеки може да създава празник около себе си,което ме радва.
Но и преди писах,че е хубаво разнообразието тук.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 12:37 от bb6

# 621
Аз пък не искам някой да прави същите неща като мен  Crossing Arms

Това друга дума за кич ли е?  Mr. Green /шегувам се/
Нали си чела 'Пирът' на Платон ?
 Как боговете се събрали на съвет и какво разбрали за изконното в природата и тялото.
Това е жаждата и стремежа към любовта и пира на епикурейското и хедонистично начало у човека  .
Та преекспонирано за теб , то ще значи нечий невъзможен стремеж към   твоят свят  на разкош и стил .
А другото значение със саркастичен подсмисъл е ясно, но надали е обект на разискването тук .Или поне не ми се иска да го повярвам . Peace

Нова, пътуването остава тогава като пътешествие  Hug

# 622
Камъ4е, кухнята ти е много хубава, но не е ремейк на тази на Гадамер. В крайна сметка този модел вратички оригинално е икейски, ако не се лъжа, а това че и БГ производителите ги правят - няма нищо лошо - харесват се, стоят много добре и не са нито рустикални, нито съвсем изчистени, така, че няма лошо. Плочките на Гадамер също са съчетани с бяло, но белите са гладки, доколкото си спомням. Мароканската керамика е толкова вечна, колкото и италианския подов керамичен клинкер - с времето става още по-хубав. Разбира се човек трябва да му харесва този старинен дух и атмосфера иначе, не бива да се мъчи. Богиня, всъщност твоят стил е най-лесен за подражаване, защото не предполага еднообразие в дизайна, но се иска много фантазия, вкус и смелост да се експериментира и... разбира се крие риск.
Наистина с наличието на толкова много и достъпна информация, човек е много улеснен в организацията на дома си, но въпреки това, не е нито толкова лесно, нито пък толкова успешно , затова темата е безценна с коментарите, съветите и опита на всяка една от вас. И "крадването" си е част от нещата, така както маркетинговото проучване, разнообразно статистическо и социално изследване и не на последно място реклама.
Ваяна и аз зная, че иконите се поставят на изток. Олтарите в църквите са също на изток, ако не се лъжа.
Нова, проблемът с емиграцията ми е до болка познат - моят е същият - не обича да се преадаптирва за нищо на света. Има хора, които са емигранти по душа и такива заседковци като нашите съпрузи и двете категории си имат чар. Не се ядосвай - баба казваше, когато Господ отваря една врата - затваря деуга и обратното. Сега безкрайният ремонт те е изнервил, но пък си представи като го свършиш колко добре ще се чувствуваш.

# 623
  • Варна
Вакханалия и разврат! Това звучи прекрасно  Sunglasses
bb6,   bouquet

Кога ще е срещата? Въобще ще я има ли?

И една чудесна кухня. Това черно взе вече сериозно да ми влиза под кожата.
http://www.theroomedit.com/rooms/black-modern-kitchen-white-unit … utm_medium=social

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 21:16 от Приятно ми е - Богиня!

# 624
  • София
Nova, правиш ми нещо като комплимент 😊, но не е вярно, че пиша без емотикони - виж днес колко съм ги наслагала. Апропо - винаги има опасност от неразбиране на "пасивния" диалог, на живо и "тет-а-тет" е друго.
Контеса, радвам ви се - аз дори и да мога така да сменям държавите като вас, нямам идея как бих могла да пренасям със себе си всичко мое...Дори и тридневно пътуване ми е проблем - нали трябва да взема всичко, не се знае какво ще ми потрябва 😃

# 625
  • София

Хайде няма нужда от драми.  Stop Нищо никъде не ме е смутило, още повече пък твоята кухничка. Честно казано изобщо не ме интересува какво от кого си копирала.
Щом нея не я притеснява, не виждам чак мен пък какво трябва да ме.  LaughingПитаха ме, показала съм. Като не искаш да ти гледат снимките и да сравняват, намират прилики, та чак да се обиждаш - не публикуваш. Лесно е.   bouquet

Suede, не си ми достатъчно ясна като персонаж, още не съм поискала паролата и не съм видяла показаното от теб, за да имам усещане, но написаното е доста грубо, да не използвам друго определение. Нали тук не се обиждаме?

# 626
Ваяна , и аз именно с това изискване да си взема книгите , съдове, снимки и не знам си още какво ми е така трудно .Но след 2 дома ,които раздадох почти напълно ,защото не можех да взема насам ..си сядам на дупето за местене поне за близките 1-2 години .

Докога не знам ,но засега нямам никакво намерение да тръгвам нанякъде освен ако не е ваканция .Така ми се ходи някъде ,че изпитвам физически копнеж ,а и наближава нашето любимо време за ваканции -Коледа/януари и след това е края на май и РД на детето и ще трябва да спра да мисля за това . Stop

Боги, супер кухня .Черното и бялото винаги са ми били фаворити   bouquet

# 627
Пак с моите въпроси... Птица ако може да не ме кълве много. Та това с коридора съм го замислила, но има стълбище за 2-я етаж,което е хем стръмно, хем плитко...та как да стане според вас? Ако е гранитогрес може да се пързаля, чудя се още...Ема, Птица дайте съвет.
Joy
Моите стълби на село са дървени. Теракот за стълбище определено ме плаши.

Контеса, и ти с този златен мъж и динамичен живот си седнала да се тръшкаш от свекървата Laughing

# 628
  • вятърничава
Този Ретрограден Меркурий няма ли край  #Crazy

# 629
  • Варна
Този Ретрограден Меркурий няма ли край  #Crazy
И аз това се питам.

Не мисля, че Suede е груба. Нека не бъдем и ние.
Само аз и само когато се постват изявени кичозни неща на българското мебелотворчество  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт