Отговори
# 285
  • Nearby
И моята каза, че от тази в 16г.с. няма нужда. Първата с БХС-то и после около 20г.с.

# 286
На мен Врагалева от Фемина ми каза даже че като направиме тази в 16 седмица ще преценим за другата дали да я правя.Аз разбира се ще я направя.

# 287
Честно да ви кажа много се обърках. На сайтовете на всички клиники или лекари, които извършват ФМ ясно са написани необходимите прегледи и скоровете им. На сайта на самата Фемина пише следното:
В 15-20 г.с. се използва за ехографски скрининг за хромозомни аномалии, за изключване на дефекти на невралната тръба, дефекти на коремната стена и някои други аномалии, възможни за диагностициране в този срок от бременността. Той може да се комбинира с БХС ІІ триместър (15-19 г.с.). Ултразвуковото изследване е най-информативно в срок 20-23 г.с., когато могат да се открият около 80% от структурните аномалии.

# 288
Когато аз си правих ФМ доцент Томова ми каза, че трябва чак в 20 седмица да ида за другата ФМ. Каза, че всичко е наред с бебето и няма смисъл да ходя по-рано от 20 седмица, тази в 16 седмица се правила в случай на притеснение за даден проблем, който в 12 седмица не се вижда съвсем ясно.

# 289
Докторката не ми е казала за никакъв проблем напротив каза че всичко е наред или както тя се изрази "Много съм доволна всичко е наред " та и аз незнам.Явно всеки лекар процедира по различен начин.

# 290
Да ви кажа и аз, днес бях на лекар и ще си имаме юначе  Heart Eyes

# 291
Момичета, бяхте се заговорили за колички и реших и аз да се включа. Още няма да взимаме, но вече съм си харесала три модела и ще се спра на някой от тях.
Ето линкове - http://baby.galix.bg/3873/бебешка-количка-3в1-nemo-еко-кожа-цвят-шампанско

http://www.baby.bg/tutek-kombinirana-bebeshka-kolichka-inspire-e … o-kozha-eco2.html

https://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=1102

Имате ли наблюдения върху тези модели? И какво е най-важно да де гледа при избора на количка? Simple Smile

# 292
Честито зa юнaчето  милa  Hug леко бременеене и нaй-вече леко рaждaне  Peace

# 293
Sahara и трите са много хубави, и доста често ги виждам из центъра тук. Хубав избор,най важното е да гледаш да ти е удобна и лека ,както и на бебо  Hug
Момичета исках да ви питам,днес ще ходя на струване на баща ми,нали не е проблем чувала съм ,че не е хубаво  но няма как  Sad

# 294
Здравейтее Simple Smile Аз съм в първа бременност с термин 05.03.16г. Първа бременност ми е ии ми е притеснено и много радостно Simple Smile Безпроблемна бременност на всички щастливки Simple Smile :*

# 295
Катрин, това абсолютно НЕ е вярно! Опасност от аномалии има във всяка възраст, просто с възрастта расте опасността. Как е възможно лекар да ти каже подобно нещо, недоумявам  ooooh!

# 296
  • Сандански
Sahara26, и трите колички, които си харесала са полски и доколкото съм чела ( има много теми за тези колички в подфорум "На пазар") ги свързват няколко общи неща - здрави, маневрени, широки, леки (всъщност тежат към 13-15 кг със зимния кош, но заради гумите и амортисьорите не се усеща). Като евентуални проблеми съм чела, че трудно се побира рамата в багажник на кола и трябва да се махат задните гуми, което не е никак трудно, този проблем важи и когато се качваш в асансьор. Някои модели са по-широки и не влизат в старовремските асансьори.  Гумите са помпащи и според пътя, по който ще се возите, може често да се пукат.

mimsi02, преди години бутах точно Chipolino, но друг модел. Като външен вид са красиви, моята бързо се развали обаче и затова те съветвам да огледаш хубаво рамата и гумите. При мен точно те създадоха проблем - гумите на моята количка бяха пластмасови и не знам коя част точно се развали, но не вървяха в посоката, в която аз ги насочвах, освен това при едно сгъване на рамата се счупи устройството за сгъване (нещо подобно на ръчка, стоящо точно на дръжката). Имам познати с други модели на Чиполино, които пък са нямали никакви проблеми, така че си е до модел, а и до късмет. Simple Smile Но наистина тази, която си харесала, е много красива. Simple Smile

Катрин Георгиева, добре дошла! Аз си мисля, че е хубаво да се прави фетална морфология, но ако лекарят ти е специалист, ще види проблем на ехографа дори и на контролен преглед.

Момичета, дали това ниско кръвно при всички ни не е от жегата?! С миналата бременност имах такива проблеми последните 2 месеца, които се паднаха лятото и беше адска жега.  Crazy

# 297
Cutie_honey, благодаря за съветите, ще разгледам и във форума за още подробности. Според твоите насоки мисля, че няма да имам проблем с тези модели. И двете ни коли са големи с доста място в багажника, а и комплексът в който живеем е нов с удобен асансьор и място за количките дори в общите части. Удобството за бебето и здравината най-много ме интересуват. Няколко познати имам, които за една година няколко колички смениха. Simple Smile

# 298
Здравейте, мили мами!
Аз отдавна ви чета, но чак сега се записвам.
За протокола: термин 04.03., трета бременност, на 33години съм.
Пожелавам на всички лека и успешна бременност.
Аз имах малко проблеми с щитовидната жлеза и ходих по болници, че ме бяха наплашили, но засега всичко е наред. Дай Боже и занапред да е така.

# 299
По повод ФМ. Имам приятелка, която е бременна в момента - 7 месец, на 25 години е и трима дпециалисти и казаха, че има 90% вероятност бебето да е с болестта на Даун, трети и каза, че ще е здраво бебето... Но това тя какво е решила е друга тема ... Наистина е добре да се направи ФМ, без значение възрастта, тези 100лв къде не ги е дал човек в днешно време...

Общи условия

Активация на акаунт