Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 632
  • 748
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Оо как ме дразни и мен това околните като станат голми разбирачи. То отстрани е много лесно да се дава акъл, я за къмене, я за захранването по-късно, или за коликите или жълтеницата. Бих ви казала да не им се връзвате, но и аз се ядосвам много като някоя всезнаеща баба започне да изказва мнение. Детето ми търсело да засуква, значи не го храня добре, какво от това че си спи и си наддава предоволно. Било им жълтеело, едно време били давали водичка със захар, да съм му давала и аз, а те пък как решиха, че не давам, то верно я плюе, но аз си предлагам, а жълтеницата си е в нормата и ще мине постепенно. И на мен ми се иска да стане от раз, но няма как. Затова трябва да търпя коментарите и да слушам едни и същи съвети. Имало било колики детето, да съм давала чай от копър. Еми да оптвала съм - или не пие или не помага. Ако обаче реша да давам някакви капки, изписани от педиатъра - с какво съм го тъпчела детето. Еми да всички са наистина големи разбирачи и само ние, майките, не знаем как да си гледаме децата, нали. Аз моето (голямото) дете все си го разболявам, че не го обличам добре. А вече два пъти като го оставя по за един ден ми го връщат с течащ нос и кашлица. И това е понеже го обличат така, че да се изпоти и после наистина настива. Еми изобщо не трябва да им се връзваме на глупостите и ние най-добре знаем какво е добре за децата ни. Така че коментарите относно кърменето или нещо друго да си ги запазят за тях. Чудя се само дали един ден и ние ще станем такива ...

А на новите мами честити бебчета. Нека да са живи и здрави, да растат щастливи и послушни.

# 256
Аз по принцип приемам съвети, но май понякога се прекалява! До там се стигна, че ми казаха да съм се нагласяла и нагримирам като излизам от болницата!!!!!! Това го разбрах в последствие и много се ядосах - едва ли някой на тях така им е определял. А освен това имам съвети от сто човека и вече не помня кой какво ми е казал и на кое да вярвам, защото, както се сещате, мненията си противоречат. Нямам яснота в главата си кое е правилно и кое - не! Пълна каша!

# 257
Честито на новите мами! Живи, здрави и пухкави бебчета!   bouquet

Аз още съм си 2 в 1. Днес бях на последната женска и лекарката искаше да опипа къде било бебето и така силно ми натискаше корема, ч се превивах от болка! Натиска с ръце долу преди коста, за да усети къдебила главата на бебето... Аз предложих да си платя за видеозон, но тя каза че нямало нужда... После бебето така се разбошува вътре, че ми стана много жал за него, кой знае колко му е било гадно да го натискат така....  #Cussing out

# 258
Добър вечер от мен  Hug. Днес бяхме на преглед, и док категорично ми заяви, че ако до утре не получа разкритие или нещо, в 7 да отивам за секцио. Що рев изревах само аз си знам. И ме ядосва ММ, че уж ме подкрепяше, пък изведнъж уплаши ли се, какво - и ... абе аз отидох да спя в хола в крайна сметка, щото ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

преди около 30 минути се събудих съвсем внезапно, и усетих, че трябва да се надигна и да отида до тоалетната. По пътя до там съвсем неконтролирано, от мен изтече течност, с розов цвят. После в тоалетната, все едно, че ползвам по малка нужда. След 2-3 минути докато смогна да взема една превръзка - пак тъй шурна. Абе, все едно се напикаваш, ама и да стискаш, и да не стискаш - то си тече  и не можеш да го спреш.

Да броя ли това за изтичане на води? Иска ми се да съм сигурна - на тези в болницата вече вяра не им хващам ...   newsm78 newsm78 newsm78

Досега са ме преглеждали за разкритие 3-4 пъти последния месец, такова не ми се е случвало никога. Пишете ако знаете  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig и стискайте палчетата ... дано вчерашните ми 4-часови разходки, 30-минутен крос-тренажор, 10-етажното изкачаване на стълби и 30-минутното танцуване на МТВ спомогнат да се сбъдне желанието ми за нормално раждане  Praynig Praynig Praynig

опс .. бързам да се саморедактирам - това намерих в нета - "Околоплодната течност обикновено е прозрачна до бледо розова на цвят, без мирис." Дано почне скоро и да ме приболява, защото прочетох също, че може и 10-12 часа по-късно да почне да те приболява, а мен няма да ме чакат толкова  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 03:59 от rumka833

# 259
  • Северо=Западналия край
Румка, успех, ! Дано ти се размине секциото, аз много се ядосвам на себе си че не дочаках момента и се съгласих с доктора, но важното е че резултата лежи до мен и се усмихва на сън Simple Smile

# 260
Румка отивай болницата, води са. Успех.

Аз нямам разкритие, ако до неделя не родя май ще съм секцио..

# 261
При мен след изтичане на водите без никакви контракции,докторите решиха да чакат и така 2 дена и половина аз бях с изтекли води,без никакви болки,докато не ми пуснаха системи.В следствие на това,че бяхме "на сухо" ни биха антибиотик и на двете,което можеше да се избегне ако ми бяха пуснали системите по рано.

# 262
  • София
Руми, успех! След като са изтекли водите, би трябвало да те оставят да родиш нормално. Стискаме палци всичко да мине добре и много скоро да си гушкаш мъничето  Hug

Успех и на другите момичета, които все още чакат. Дано всичко мине гладко и безпроблемно.  Hug

# 263
Руми, предполагам че са водите. Дано родиш нормално и всичко да мине гладко и безпроблемно!  Praynig
Чакам с нетърпение продължението на историята!  amiiii

# 264
Здравейте, на 18.09.2015г с планово секцио се роди нашето слънчице Габриел -2980 гр/49см.
Вече сме си в къщи, опитваме да се кърмим и се дохранваме с АМ.
На родилите мами честито, да се радват на малките слънчица!!!
На останалите мами късмет и безпроблемно раждане!!!

# 265
Здравейте, на 18.09.2015г с планово секцио се роди нашето слънчице Габриел -2980 гр/49см.
Вече сме си в къщи, опитваме да се кърмим и се дохранваме с АМ.
На родилите мами честито, да се радват на малките слънчица!!!
На останалите мами късмет и безпроблемно раждане!!!

Честито бебче Габриел, жив и здрав да бъде, а на мама бързо възстановяване.
Аз имах доста кърма и явно надцених ситуацията и не се изцеждах. Вчера установих, че кърмата ми почти е спряла. Много ми е болно, че имаше в изобилие, а сега......Има ли шанс според вас отново да ми се възстанови производството?

# 266
Разбира се. Кърми колкото се може по-често и тя се увеличава.

Румка, стискам палци!!!

# 267
  • Северо=Западналия край
Jonka, честито бебенце, да ви е живо и здраво!

Да питам нещо мамите които бяхте секцио - на вас като ви свалиха конците казаха ли да обработвате с нещо раната и сложиха ли ви  нова превръзка? Моя док каза  че мога вече да се изкъпя, но на мен картинката въобще не мии  изглежда за къпане, има засъхнала кръв и изглежда като че ли е моккра   раната, като някаква безцветна течност има.

# 268
Ateto, аз т.к. съм от най-отдавнашните секциа да си кажа. Като ми смениха конците ми казаха, че може без превръзка (но аз си бях купила и лекарката ми я сложи) каза да я махна след няколко дни. Нямаше кръв и раната беше суха. Няма слуз или нещо подобно. За мазане каза да изчакам месец и тогава. Препоръча ми Оксикорт и контратубекс. Още не съм почнала, т.к. не смея да си погледна раната (още не съм я виждала това което казвам е по думите на мама и мъжа ми). Голяма съм бъзла Simple Smile

# 269
  • Северо=Западналия край
Аз имах предвид дали да почиствам разреза с нещо, то за белег със сигурност ще ми остане голям, мен са ме рязали по стария шев и гледката е потресаваща....мен ме притеснява че ми изглежда незарастнала, имам чувството че ще се разшие.

Общи условия

Активация на акаунт