Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 656
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Здравейте момичета!
На 12 се появи на бял свят и нашето прекрасно момиченце - Михаела (2950 гр, 49 см, нормално раждане). В петък 11-ти ми беше термина и като бях на преглед доки каза че нямам никакво разкритие и че няма да е скоро май май. На връщане нашия тати спокоен си купи една бира, каза че щом няма да е скоро може да пийне и през нощта 2 часа ми изтекоха водите Simple Smile. Изкъпах се и газ към болницата къде пак ме посрещнаха, че съм с 1.5см разкритие и че ще се чака Sad. Почнаха лека полека контракциите ама разкрието едва едва имаше и към 10 ми сложиха система с окситоцин и в 15ч малката се появи Simple Smile

Честито   bouquet живи и здрави и бързо възстановяване.

# 271
Честито на новите мами! Живи и здрави да са бебчовците, а мамите бързо да се възстановяват! Grinning
На мен вчера ми свалиха конците, док каза от събота да се мажа с кремче един месец и да се къпя спокойно. Лохии цял ден нямам newsm78
Откак са ми свалили катетъра не мога да се изпишкам нормално, боли ме. И имам чувството че червата още ми се наместват, едни болезнени газове имам, искам вече да спре да ме боли всичко. Confused

# 272
  • София
Здравейте. Честити бебчета на новите мами, да са ви живи и здрави.

На мен като ми свалиха конците и раната изглеждаше като вече зарастнал белег. От дясната страна обаче имам две подутини и едната беше в резултат на допълнителен конец и там не е зарастнало и сега изглежда като порязано. От предишния белег няма и следа - махнали са го и на негово място е новия. Лохиите ми спират постоянно. След изписването спряха за два дни, после се изля много кръв изведнъж, за не повече от 5-10 минути, после спряха за 4 дни и пак след това се излях буквално за няколко минути и пак спряха. Сега всеки ден следобед по време на едното кърмене се излива по за няколко минути нещо и спира. Лекарят ми каза, че е нормално, но мен ме притеснява това. Миналия път си вървеше постоянно, макар и слабо. Продължи 47 дни.

Аз да ви се оплача - бебчо е със запушен нос. Така се мъчи милото. Само му го промиваме със физиологичен разтвор и изсмукваме с един аспиратор, но се запушва пак. Изглежда така все едно лигавицста е суха и се затваря от вътре, понеже последните пъти нищо не успяваме да изсмучем. А нали уж като били на кърма и не се разболявали. Sad Каката му се изкиха близо до него 2 пъти и ето какво стана. Sad Направо ще се побъркам от притеснение. Дано бързо да му мине и да остане само това проблемът. На вашите бебчета запушвали ли са се нослетата, за колко време и какво правите в тези случаи?

# 273
Какво ли стана с Руми?  newsm78

# 274
Здравейте момичета на мен днес ми махнаха конците и ще ме изписват,но без бебе Cry Малката остава в болницата.Хвана ме следродилната депресия и много рева.Кърмата много ми намаля и всички само ми се карат, че трябва да бъда силна и да се държа, а на мен сърцето ми се къса...

# 275
  • Драгоман
Jonka, честито бебенце, да ви е живо и здраво!

Да питам нещо мамите които бяхте секцио - на вас като ви свалиха конците казаха ли да обработвате с нещо раната и сложиха ли ви  нова превръзка? Моя док каза  че мога вече да се изкъпя, но на мен картинката въобще не мии  изглежда за къпане, има засъхнала кръв и изглежда като че ли е моккра   раната, като някаква безцветна течност има.
Аз да ти кажа, вчера ми махнаха конците и док каза, че било имало частична инфекция, най-вироятно от бактерия. Каза, че ако почне да сълзи, да се лигави хич не било хубаво. Сложи ми марли с някакво кафяво лекарство, сложи дишаща превръзка и каза в събота пак за.смяна на превръзка. Така, че според мен има нещо нередно при теб също и е добре да отидеш да те видят и да кажеш, че е влажна раната!!! Мен ме боли външно разреза точна, където доки , каза че е инфекцията и се надявам да ми мине до утре.

# 276
Честито на всички обебили се мами и успех на тези,които все още са 2 в 1  Hug А да ви попотам,някакви документи трябва ли да се подават за майчинство и откога ще започне превеждането на парите,че хич не съм наясно с тия документации... newsm78

# 277
Здравейте. Честити бебчета на новите мами, да са ви живи и здрави.

На мен като ми свалиха конците и раната изглеждаше като вече зарастнал белег. От дясната страна обаче имам две подутини и едната беше в резултат на допълнителен конец и там не е зарастнало и сега изглежда като порязано. От предишния белег няма и следа - махнали са го и на негово място е новия. Лохиите ми спират постоянно. След изписването спряха за два дни, после се изля много кръв изведнъж, за не повече от 5-10 минути, после спряха за 4 дни и пак след това се излях буквално за няколко минути и пак спряха. Сега всеки ден следобед по време на едното кърмене се излива по за няколко минути нещо и спира. Лекарят ми каза, че е нормално, но мен ме притеснява това. Миналия път си вървеше постоянно, макар и слабо. Продължи 47 дни.

Аз да ви се оплача - бебчо е със запушен нос. Така се мъчи милото. Само му го промиваме със физиологичен разтвор и изсмукваме с един аспиратор, но се запушва пак. Изглежда така все едно лигавицста е суха и се затваря от вътре, понеже последните пъти нищо не успяваме да изсмучем. А нали уж като били на кърма и не се разболявали. Sad Каката му се изкиха близо до него 2 пъти и ето какво стана. Sad Направо ще се побъркам от притеснение. Дано бързо да му мине и да остане само това проблемът. На вашите бебчета запушвали ли са се нослетата, за колко време и какво правите в тези случаи?
Нашето бебе издава звуци като прихъркване и то постоянно - и когато е в креватчето и когато се мъчим да сучем! Много сме притеснени. Звъннах на педиатърката и тя каза да му капнем физиологичен разтвор - малко ме е страх как ще го направя на бебче на няколко дни. Аз самата съм с храчки от месеци и не знам нещо от мен да не би да е пипнало. Някой знае ли нещо за това прихъркване?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 13:34 от julieta_sv

# 278
Здравейте! Чета ви редовно, но от тел. и мие трудно да пиша от тук. Влизам само да се похваля, че на 13.09 се роди нашето малко съкровище Митко. Искам дачеститя на всички мами и да им пожелая бебчетата да са им живи и здрави. А на тия, които още са в очакване леко и скорошно раждане Simple Smile

# 279
sweet_baby_ и jonka vasileva, честити бебчета, да са живи и здрави   bouquet

А да ви попотам,някакви документи трябва ли да се подават за майчинство и откога ще започне превеждането на парите,че хич не съм наясно с тия документации... newsm78
Нали от болницата ти издават болничен при изписването? Би трябвало да имаш плащания още от началото на 45-дневния болничен.
И аз много не мога да помогна с обяснения какво се прави...

Да се оплача от педиатърката ни. Обадихме се да запишем при нея бебето и поискахме да отидем на преглед, но тя каза, че не може да го запише, защото било само на една седмица  Thinking #Cussing out
Щяла да го запише, когато му вземем акта за раждане и стане на един месец. Нещо такова е обяснила на мъжа ми. Не мога да разбера защо се прави на интересна, много добре помня, че с първото бебе ходихме всяка седмица на консултация да го мери и тегли и да следим как наддава. Сега казала да си го водим в болницата, където е раждано, а не при нея  newsm78
И чак на втория месец щяла да го преглежда. не знам какво е това нещо просто...

ще ме изписват,но без бебе Cry Малката остава в болницата.Хвана ме следродилната депресия и много рева.Кърмата много ми намаля и всички само ми се карат, че трябва да бъда силна и да се държа, а на мен сърцето ми се къса...
Имай търпение, всичко ще е наред! Не се притеснявай да плачеш, плачи си колкото ти се иска. Не се опитвай да се правиш на силна, нормално е да ти е мъчно и да се тревожиш.

Аз имах предвид дали да почиствам разреза с нещо, то за белег със сигурност ще ми остане голям, мен са ме рязали по стария шев и гледката е потресаваща....мен ме притеснява че ми изглежда незарастнала, имам чувството че ще се разшие.
Задължително иди да те погледнат. Според мен това не е нормално. Моята операция беше само преди седмица, но вече белегът изглежда както изглеждаше старият преди операцията - с цвета на кожата и с нищо не се откроява, все едно е правен преди години.

# 280
  • Северо=Западналия край
Благодаря ви момичета за мненията, аз почистих със спирт и сложих една марля, ако в понеделник изглежда още зле ще ида при доктора. Между другото се чудя че и моите лохии са много слаби, да не кажа че почти липсват, дали е нормално? Предния път имах много силно течение почти 40 дена, даже кръвоспиращи лекарства пих, а сега никакво го няма.

Пантерикс, имай търпение, важно е бебето да се оправи, дано скоро се гушкате вкъщи.

И на мен ми се губи Румка, дано влезе да се похвали най после.

# 281
  • София
Здравейте момичета.  Hug  Hug  Hug

Ние сме по-добре от вчера. Нослето му спря да се запушва и пак спи спокойно бебчо. Явно много се бях шашнала. Но като са толкова малки и нищо не може да им се дава още и се притесних ако нещата се усложнят какво ще правим. Дано на всички да са ни здрави бебчетата.

Румка сигурно вече е родила. Дано скоро да пише.

# 282

Ние сме по-добре от вчера. Нослето му спря да се запушва и пак спи спокойно бебчо. Явно много се бях шашнала. Но като са толкова малки и нищо не може да им се дава още и се притесних ако нещата се усложнят какво ще правим. Дано на всички да са ни здрави бебчетата.

Само с физиологичния разтвор ли се оправихте? Колко дни и колко често бяхте на него?

# 283
  • Драгоман
 Жулиета, ако все пак диша през носа и устата е затворена, мисля че няма проблем. Голямата така хриптеше и грухтеше и пъшкаше по цяла нощ в началото, но нямаше проблем с носа. От време на време слагах физиолог. Р-р.

# 284
  • София

Само с физиологичния разтвор ли се оправихте? Колко дни и колко често бяхте на него?

Да. Купихме и един спрей за нос с морска вода, от него пръсках около 3 пъти на ден. Казва се Sterimar. Но има и други подобни. Тези, които са изотонични стават от 0 месеца.
Бях ти писала на лични за капането на физиологичен разтвор, но не знам дали си получила. Simple Smile Дано да се оправи бързо бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт