Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 593
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, колко много сте коментирали,че докато ви изчета .... Hug
Аз да се похваля вече 2ри ден сме във вкъщи с малката бебка и се храним ,акаме на воля и спинкаме.
Операцията мен не ме боли вече толкова,но тая кръв по-превръзката тече едва едва,не мога да разбера какво е.На нас пъпчето още не ни е паднало и мажем със спирт и малката много плаче. Rolling Eyes
Баткото ни е много щастлив и се радва на бебето.Кърма нямам много,миналият път с баткото имаше много сега почти няма,явно от стреса ми намаля така изцеждам и давам от шише заедно с мляко за недоносени. Crazy
Аз искам да питам мамита вие пиете ли кафе сутрин ,които кърмите?
Аз пия едно сутрин с много мляко ,защото съм с много ниско кръвно не знам дали е зле за бебето newsm78

# 376
Смятам, че кафето на бебето не вреди. Аз си пийнах малко количка днес  Embarassed Embarassed

За чурката - аз ако се сетя я вдигам нагоре, ако забравя не я вдигам. Не ми е било проблем с предните юнаци. Имаше една възраст, от която се започва да се забелва, това е което е по-същественото. С първото ми момченце явно не успявах както трябва, и се зачерви ужасно, и ни приеха в болница и я оправиха - операция за 1 ден. С второто сме по-успешни. Момченцата не обичат тази процедура изобщо ... Cry

И аз да ви попитам - навън излизате ли? Аз днес понеже тук е такова едно хубаво, слънчево - излязохме за малко на двора, но тоз орева света и пак се прибрахме. С батковците - с първия излязохме на вън на 20-ия ден, с втория след 40-ия/ама тогава беше всред зима, та ../ Hug Hug Hug

# 377
  • София
И аз сутрин пия кафе, но сипвам колкото са покрие дъното на чашката и доливам с мляко до горе. Абе то и млякото не е особено позволено при кърмене ама ...

# 378
Излязохме още в деня на изписването и после всеки следващ, преди да застудее ужасно.
Каката имаше рожден ден и ходехме в един мол в ужасен дъжд. През цялото време си мислех къде съм помъкнала това едноседмично бебе в този проливен дъжд, а то се съдра да реве, докато го качим в колата, но после си изкарахме много добре.
Вчера също излизахме, макар че беше хладничко.
От каката имах правило да излизам с бебето абсолютно всеки ден, бе значение от времето (само без мъгла). С това бебе не успявам да го спазвам, много бързо дойде студеното време някак си.
Изплъзва му се каляването за сега  Laughing

# 379
За напикаването - до преди да му падне пъпа подгъвахме памперса и почти винаги беше опикан. Сега пак се опикава, даже ей сега го преобличах и оправях. Прави ми впечатление, че около крачетата има бая голо и май от там изтича, а иначе му го стягам хубаво. Пишката и ние я вдигаме нагоре.
Днес даже наака 4! чисти памперса. Точно сменям един напикан и слагам нов, изака се. Измих го, тъкмо слагам втори, пак, избърсах, махнах го, слагам трети, айде пак. Измих го пак, слагам четвърти, облякох го, гледам го напъва се, отварям, пак се беше наакал. Е оставих го в леглото да си доака, и след 10-15 мин татко му го смени. Crazy И доста пишка, все са му издути отпред памперсите. Peace
А не пие много вода, аз и не давам де, за да си яде нормално. Peace
За разходките - ние излизаме от миналата седмица. Като беше студено не съм го извеждала де. Но и вчера, и днес бяхме навън. Сега се развали, иначе пак щяхме да излезем. Peace
Обличам го добре и си стоим навън. Peace

# 380
Днес и ние направихме първа разходка навън за 3 часа и трябваше да се прибираме да ядем, защото не си бях взела кърма с мен. Утре сигурно пак ще повторим и сега ще се възползваме докато дават слънчева прогноза  Hug

За пенисчето и аз знам че трябва да е нагоре, но тъй като напикава го смъквах надолу. Сега сиг пак ще започна да го вдигам нагоре. Това мисля че е свързано с това да не се изкривява наклона на пенисчето когато порастне. Иначе от чуждестранни източници четох че трябва да се накланя надолу за да не напишква.

# 381
и ние днес бяхме вн на двора на слънце - блестеше му и се мяткаше като риба на сухо Wink))
Опитва се да си вдига главичката май-май. Много е сладък Wink) Днес му облакох едно гащеризонче, което обличах на най-големия батко когато той беше на 6 месеца. Е, става му и стои добре. Баткото се роди 2,5 кила ... Спомените ми са, че на ръст не се издължават толкова бързо както на кг, нали? Да се не притеснявам толкова за дрешките .. защото те са широки, не дълги, дрешките Wink

# 382
Днес и ние направихме първа разходка навън за 3 часа и трябваше да се прибираме да ядем, защото не си бях взела кърма с мен. Утре сигурно пак ще повторим и сега ще се възползваме докато дават слънчева прогноза  Hug

За пенисчето и аз знам че трябва да е нагоре, но тъй като напикава го смъквах надолу. Сега сиг пак ще започна да го вдигам нагоре. Това мисля че е свързано с това да не се изкривява наклона на пенисчето когато порастне. Иначе от чуждестранни източници четох че трябва да се накланя надолу за да не напишква.
Ако му беше взела кърма в термос ли щеше да я съхраняваш? Аз като изцедя и за нула време става студена дори на стайна температура!

# 383
За опикаването много важен е памперса, аз съм с момиченце и сега сме на Пуфис 1 и ни е голям, редовно опишкваме дрешките, преди това бях на Памперс и на едни от Лили ( не знам как се казваха ), те не пускаха.
Операцията мен не ме боли или поне не постоянно. Вярно минаха 42 дно от нея. Боли ме ако вдигам тежко и много се преуморя, но не успявам да си почивам все хвърча на ляво на дясно, нали си имам баба в къщи и се възползвам пълноценно. Ако много ви боли и постоянно питайте лекарите. Аз мислех, че ме боли при спане от операцията но след прегледите излезе че съм направила колит Sad .
Да споделя и за кафето, пия по няколко на ден, като първото задължително е домашно в голяма чаша. Гледам да не пия прясно мляко - много алергенно е, както и ядките, поне така казваха на лекциите където ходих, пък и лекарката ми.
Момичета май е време за нова тема в друг раздел Simple Smile

Споделете с какво мажете белезите ( за тези с операции ) че събирам мнения.

# 384

Ако му беше взела кърма в термос ли щеше да я съхраняваш? Аз като изцедя и за нула време става студена дори на стайна температура!

аз си купих термо кутия. В 2 варианта я има - правоъгълна за 2 или 3 шишета, и цилиндрична - за 1 шише. Това на практика е стериопор, дебел около 1 пръст. Отвън с найлоново покритие, за да е водоустойчиво. И с цип се закопчава. И преди имах подобно, циповете бързо се развалят. Вършат горе-долу работа, макар да не са перфектни - стават.

# 385
Привет,
Кафе не пия от няколко месеца. Много трудно го спрях, защото много обичам и бях развила зависимост и ако не пия със ставането, ме заболяваше глава и цял ден не ми минаваше от нищо. Спрях го заради бременността и за това сега не искам да започвам докато кърмя. Пиех Инка с мляко до преди да родя. Млякото не оправя нещата с кафето, даже ги влошава, защото е алерген.

...
Аз мислех, че ме боли при спане от операцията но след прегледите излезе че съм направила колит Sad .
.....)

Споделете с какво мажете белезите ( за тези с операции ) че събирам мнения.
Какво е колита? Как разбираш, че не те боли операцията, а е колит?

За белезите и аз се интересувам с какво ще ги мажем. За сега докторката ми не ми изписа нищо. На 9ти имам преглед и тогава предполагам ще ми каже или аз ще си питам.

На разходки още не ходим - рано ни е. От вчера на терасата по няколко минути само.

# 386
момичета - утре ММ ще ми купи от аптеката спрея за белезите - ще напиша как се акзва. Днес беше в командировка през деня, и не е успял да се докопа до аптека, преди малко се прибра, та - не му вадих душата. Докторът ми го похвали много - спрея де Wink

# 387

Какво е колита? Как разбираш, че не те боли операцията, а е колит?

Ами аз всъщност не разбрах. След операцията когато започнах да се движа и въртя, започнах да усещам голяма тежест от ляво в стомаха. Не мога да лежа на ляво изобщо.  Мислех, че е от операцията. На моменти направо ми спира въздуха и се задушавам като легна на ляво. Оказа се колит или както ми го обясниха възпаление на дебелото черво. Там където прави завой червото се възпалявало, при мен от ляво за сега. Казаха че е доста сериозен проблем и трябва да се внимава да не се задълбочи.

Ние си излизаме,днес бяхме малко навън за около час два. Извеждам я от 10тия ден някъде.

# 388
За пишока и аз знам от брат ми, че трябва да е нагоре, ама идеята каква е.... Питах ММ, той само се подсмихна и каза тайна  Crazy Според мен и той не знае защо, ама нали е мъж, няма да си признае  hahaha
Румка това "забелване" кога се прави?

# 389
  • Драгоман
И аз сутрин пия кафе, но сипвам колкото са покрие дъното на чашката и доливам с мляко до горе. Абе то и млякото не е особено позволено при кърмене ама ...
Кафето не пречи,ако е в малки колечества. Аз си пиех и през бременността и сега пак нес кафе 2 лъжички на 200 мл мляко. А пък млякото мисля, че също не вреди. Все пак никоя няма да изпие 1л  Wink

Общи условия

Активация на акаунт