Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 604
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Как са ви операциите? Мен до днес не ме болеше, но започна някак вътре да ме боли. Гледах разреза, не сълзи, не е червен, обаче каква е тая болка?

# 361
  • Северо=Западналия край
Онли, при мен е същото, до преди няколко дни тичах все едно не бяха ме рязали, но сега ме боли вътре дето е рязано, много е неприятно. Незнам дали е нормално.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 07:50 от ateto

# 362
дали не е от промяната нма времето? При промяна във времето те удря на слабото място  Sad

# 363
  • Драгоман
 Катя, и моята дребосъчка ака постоянно!  Laughing Тъкмо слагам чист памперс и още не съм я обула и тя вече ака  ooooh! Ще се разорим с тия памперси  Crazy
 Може да ви боли операцията от претоварване! Не прекалявайте с работата и разходките! Мен пък ме боли външната рана, особено като я пипам  Sad  и още точно в средата влагни леко, дано скоро да зарасне! Praynig

# 364
дали не е от промяната нма времето? При промяна във времето те удря на слабото място  Sad
Мен не е спирало да ме боли вече 15 дни. Имам една прорязваща болка като с нож като лягам и ставам, също и от стол като ставам. Търкалям се малко на една страна, за да не ме боли толкова.
Да добавя, като гледам къде е зашито, имам чувството, че са ми оствили неизпъната кожа, която стърчи. Почти съм старите килограми, а коремът ми е отпуснат и някак чужд!

# 365
И моята операция е странна още. Днес като се къпах я гледах, сякаш има корички, които започват да падат, но на едно място ми се стори, че е червеничко, може би от падналата коричка. Боли си ме и мен, дърпа, щипе. А, ставането- има дни дето сякаш не са ме рязали, но други  #Crazy. Даже подвиквам от време на време. Вчера пак ме боля като пишках, като през първия ден след като мехната катетъра.
Да питам аз за лохиите- бяха започнали да стават малко и предимно кафеникави, но вчера едни кървища, едно чудо. Това нормално ли е?

# 366
  • Северо=Западналия край
Жулиета, и на мен по средата ми стои като неизпънато, явно докторите не са ни зашили хубаво, при мен по краищата е гладко, а по средата все едно пиле са шили - един груб външен ръб.....  

А иначе за килограмите, незнам вие как сте, но аз от плюс 5 кг качени през бременността, сега съм минус 12 кг след раждането.......а дано ги задържа тези стойности че имам и без това имам много излишни.

# 367
Аз бях +19 и сега имам още 10 да свалям, а уж с кърменето по бързо се сваляли. От болницата излязох -7 и за 2 седмици и нещо съм свалила само 3 кг. Явно ще свалям по бавната процедура. Дано да успея да ги сваля де. Иначе ще стане чак след като приключа с кърменето и не ям толкова засилено.

# 368
Честито на всички вече родили бебчетата си! Да са ви живи и здрави, спокойни и с много късмет Simple Smile
Румка, много забележително представяне с цяла поема Wink Simple Smile

Знаете ли, в болницата дъното на легълцето беше под ъгъл - не беше успоредно на пода. У дома имаме шезлонг, обаче той е хоризонтален, както и кошарката - и аз не се сещам как да наклоня дъното й, че да не връща храна. newsm78

Дайте ми съвет как да си увелича кърмата? Вчера например, моето сука около 50 минути, по мое мнение горе-долу интензивно, защото начесто преглъщаше. Не знам колко е изсукал, но като не се успокои да заспи, му дадох от АМ и изпи още 95 мл. Това не е ли много като за 1-седмично?

Опитвам да приемам по около 2 литра течности - айрян, сокове, боза, компоти, вода също. Като гледам да пия и към половин час преди кърмене. Но, засега май успех постигам само частичен. Та, приемаме съвети  Hug
И ние сме повдигнали легълцето у дома. Не повръща често, но така съм по-спокойна.
Относно кърмата:
- аз пия чай на ХИП за кърмачки;
- ям орехи - на една лекция казаха, че от ядките, единствено те имат лактогонен ефект,
- супите много ми помагат;
- пия много течности.
Боза и купени сокове обаче не пия, защото имат консерванти и дразнят стомахчето на бебето.

....
...
И последно - моя приятелка се е цедила чак в леген, толкова много е имала - каза, че от хапване на кисело мляко направо и течало като чешма. Мен обаче ме е страх с това с кисело мляко, че може да предизвика алергии и пак съм на кръстопътя с малкото ми кърма.
....
Искам да ви питам и аз нещо - имаме пъпчици по двете бузки от вчера. От какво може да са, как да ги оправя?
За киселото мляко и алергиите - на лекция ни обясниха, че само прясното мляко е опасно за алергии, защото протеините му са трудно смилаеми, но в другите млечни продукти те са се разградили  в по-различни форми и не са противопоказни. Всяка сутрин ям кисело мляко с мюсли или филийка със сиреме, или кашкавал, защото от тях организмът черпи важни вещества.
Пъпчици и нашето бебче има - бели, много ситни - неонатоложката каза, че това е бебешко акне и ще мине - нормално е.

Момичета, да споделя какво ме тревожи - на 13 дни сме вече а още не ни е паднало пъпчето, от вчера има и засъхнала кръв по него, почиствам със спирт и слагам пудра, но така и не пада. ....
Днес ни е 15 ден и още не паднало пъпчето. Док. каза ако до 20 ден не падне, да отидем да му направят манипулация, за да му помогнат.
Това, че кърви, може би, е добре да го споделиш с педиатъра. Нашето не кърви.

Как са ви операциите? Мен до днес не ме болеше, но започна някак вътре да ме боли. Гледах разреза, не сълзи, не е червен, обаче каква е тая болка?
И мен няколко дни не ме беше боляло, но вчера излизах малко на разходка и първо ме заболя гръбнака, а вечерта и болки около операцията усетих - явно е рано за натоварвания.
Отделно тази нощ, заради гръбнака, спах по гръб няколко часа и като се изправях ме заболя още повече операцията. Предните няколко нощи спях само на страни ... мисля си, че и това може да има някакво значение.

...
Да ви питам, до петък ми текоха лохии, ама съвсем леко. Събота и неделя нищо, и в неделя вечерта ми потече червена си кръв. Не много. Вчера и днес пак нищо, и сега вечерта пак текна кръв. Доизчиствам ли се или е цикъл? newsm78
И при мен спряха - още на 7мия ден. После към 11ти ден имаше едно еднократно изтичане на кръв - червена, колкото супена лъжица и пак спря. Сега е 15ти ден и няма нищо - нито капка. Лекаркара ми каза да не се притеснявам - при всяка жена протича различно.

С акането нашето бебе е редовно на всяко хранене - на кърма сме само. Понякога е колкото монета от 1лв, друг път е доста пълен памперса.... Явно при всички е различно.

Доста дълъг стана поста, но така е който не успява да влезе 3 дни ... Simple Smile

# 369
за раната - вчера като ми махаше конците каза да слагам спирт - както на пъпчето на бебенцето, така и на мене си. И да слагам салфетка - таква по-твърда - например кухненско руло, за да поема влагата. Защото от бельото може да се поти и да задържа влага. Салфетката се сменя редовно.
изписа ми и спрей, за да се махне белега. Обаче рецептата дадох на ММ и не знам как се акзва - пръска се по 2 пъти. Дано съм помогнала  Praynig

Можете ли да  ми кажете, колко дена след изписването трябва да се даде бележката за бащинството в счетоводството? Моята нещо изгубих, може да трябва да помоля да ми изпратят нова, но пък да не изпуснем срока. Много бях завеяна на това изписване - бебе л ида гледам, епикризи, листи, бележки, дрехи ли да обличам, китки ли да нося, всичко се струпа анведнъж и тази бележка, пък и епикризата на малкото , ми се губят от поглед..??

# 370
  • Северо=Западналия край
Руми, за бележката - трябва да се предаде веднага доколкото знам, защото отпуската започва от деня на изписването, т.е. 15 кал. дни от този ден, не може да почне от по късно. Ние я предадохме в счетоводството, а от там ще си я придвижат до НОИ. Виж да не сте изпуснали срока, имаше инфо тук във форума в раздел Майчинство - счетоводно.

# 371
  • София
Катя, и моята дребосъчка ака постоянно!  Laughing Тъкмо слагам чист памперс и още не съм я обула и тя вече ака  ooooh! Ще се разорим с тия памперси  Crazy
 Може да ви боли операцията от претоварване! Не прекалявайте с работата и разходките! Мен пък ме боли външната рана, особено като я пипам  Sad  и още точно в средата влагни леко, дано скоро да зарасне! Praynig
Grinning Наистина ще се разорим. А аз купувам и за каката ooooh!. У дома се затрупваме с памперси - едните 2-ка, другите 4-ка ... То с нея имаме някакъв напредък поне и запазваме един памперс сух през няколко ходения. Но на разходките и нощно време си ги мокри.

# 372
  • София
Момичета, искам да попитам майките на момчета нещо - не знам дали въпросът ми не е малко глупав, но майка ми и свекървата ме шашнаха нещо. Става дума за разположението на членчето при момченцата - и двете като ме гледаха как му сменям памперса и ми казаха, че трябвало да го вдигам в посока нагоре. Аз реших да ги послушам, самоче колкото пъти го направя и всичкият пиш отива извън памперса в дрешките. От друга страна получих доста инфо от неонатологията в болницата и от педиатърката после и никой не ми е споменавал това, за което говорят майка ми и свекървата. А да не би да се отнася само за едновремешното преповиване с пелени това? Не искам да му направя нещо на малкия, но от друга страна ми се иска и да не си опикава дрешките постоянно.

# 373
Момичета, искам да попитам майките на момчета нещо - не знам дали въпросът ми не е малко глупав, но майка ми и свекървата ме шашнаха нещо. Става дума за разположението на членчето при момченцата - и двете като ме гледаха как му сменям памперса и ми казаха, че трябвало да го вдигам в посока нагоре. Аз реших да ги послушам, самоче колкото пъти го направя и всичкият пиш отива извън памперса в дрешките. От друга страна получих доста инфо от неонатологията в болницата и от педиатърката после и никой не ми е споменавал това, за което говорят майка ми и свекървата. А да не би да се отнася само за едновремешното преповиване с пелени това? Не искам да му направя нещо на малкия, но от друга страна ми се иска и да не си опикава дрешките постоянно.
Да ти отговоря аз. Педиатърката идва и каза да му вдигаме пишката нагоре преди да затворим памперса - това не е свързано с преповиването. Ние го правим (абе някой път забравям, да си призная) и от време на време опишкваме дрехи, чаршафи, протектори....всичко. Това обаче май по-скоро е свързано с начина на поставяне на памперса. От както купихме Пуфис (между 3 и 6 кг) редовно омазваме всичко. Предните бяха на Памперс и едни Либеро (те са за бебета от 2 до 5 кг) - тогава не сме имали проблеми. Явно тези Пуфис ни идват малко големки и пролука все се намира тук там, за да пуска мама пералня  Wink

# 374
  • София
Да ти отговоря аз. Педиатърката идва и каза да му вдигаме пишката нагоре преди да затворим памперса - това не е свързано с преповиването. Ние го правим (абе някой път забравям, да си призная) и от време на време опишкваме дрехи, чаршафи, протектори....всичко. Това обаче май по-скоро е свързано с начина на поставяне на памперса. От както купихме Пуфис (между 3 и 6 кг) редовно омазваме всичко. Предните бяха на Памперс и едни Либеро (те са за бебета от 2 до 5 кг) - тогава не сме имали проблеми. Явно тези Пуфис ни идват малко големки и пролука все се намира тук там, за да пуска мама пералня  Wink

Мерси за отговора. Simple Smile А защо се прави това?

Общи условия

Активация на акаунт