Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 605
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
 Румка честита рожбичка!

# 331
  • Драгоман
 Румка, Честито!!!   bouquet Да ви е живо и здраво малкото голямо момче! На теб бързо възстановяване!!!  Hug А на големите ти момчета бързо оздравяване и да се прибират при бебчо!!!  Simple Smile

# 332
  • Северо=Западналия край
Румка, честито,  да ти е жив и здрав големия юнак!

# 333
благодаря на всички за пожеланията, знам, че можем да разчитаме една на друга тук във форума   bouquet  bouquet  bouquet

Аз родих в МБАЛ НиаМед в Стара Загора. Битовите условия, отношението на екипа, вниманието и грижите са страхотни. Нито веднъж не се намръщиха, не бяха припряни или изморени, отегчени или друго. Имаше и момичета от Сливен, Ямбол - по тяхно мнение тази болница била най-добрата в нашата част на картата Wink) И, дали от това, или от друго, но кърма имам още от 3-ия ден в блницата. С предишните ми раждания кърмата ми дойде едва у дома, когато попремина стресът.

# 334
  • София
Честито бебче, Румка. Ехх с какво нетърпение всички чакахме да пишеш и колко стиснати палци имаше през това време Simple Smile Да ви е жив и здрав новият член на семейството, много да ви слуша и да расте щастлив. А определено си представила бебчо по най-оригиналния начин - много е хубаво стихчето. Много прегръдки и бързо възстановяване.

# 335
Румка честито бебче , а на теб бързо възстановяване. 
За лохийте при мен ту спират ту почват отново. Минаха 40 дни ходих на преглед, лекарката каза че е много рано за цикъл. Прегледа ме и каза че пичти няма кръв вече.

# 336
Румка разгеле, честит бебок  Joy baby_neutral Много да ви радва! Май никой от 10000 ти термини не се оказа верен  Laughing
За милилитрите хранене, май ще е по бебето мерене, защото през деня като дохранвах, нямаше проблем, но вечерта, 2 пъти върна храна

# 337
Вчера Макси цял ден спа и това ни изигра лоша шега. Снощи до 1 и нещо се беше ококорил, пъшка и мрънка в леглото си. Довечера се чудя как да го държа буден, за да си спи после. newsm78
Тази сутрин ми повърна на рамото като го вдигнах да се оригне, после пак връщаше мляко.
Звъннах на педиатърката, каза да му повдигна матрака.
Скрит текст:
Да не говорим, че преди да затвори телефона я чух да казва на сестра, че 2 дни не съм и звъняла Tired
Един вид не съм я оставяла на мира Tired
Разбирам, че сигурно съм досадна, но се притеснявам за някакви неща и мисля, че е редно нея да питам. Сега се чудя да го записвам ли при нея въобще... Много се ядосах #Cussing out

# 338
Знаете ли, в болницата дъното на легълцето беше под ъгъл - не беше успоредно на пода. У дома имаме шезлонг, обаче той е хоризонтален, както и кошарката - и аз не се сещам как да наклоня дъното й, че да не връща храна. newsm78

Дайте ми съвет как да си увелича кърмата? Вчера например, моето сука около 50 минути, по мое мнение горе-долу интензивно, защото начесто преглъщаше. Не знам колко е изсукал, но като не се успокои да заспи, му дадох от АМ и изпи още 95 мл. Това не е ли много като за 1-седмично?

Опитвам да приемам по около 2 литра течности - айрян, сокове, боза, компоти, вода също. Като гледам да пия и към половин час преди кърмене. Но, засега май успех постигам само частичен. Та, приемаме съвети  Hug

# 339
  • Северо=Западналия край
50 минути сукане, ехаааа, ти си герой Румка! Пък и после АМ още 95мл.....тоз юнак много гладен Simple Smile педиатъра какво ти каза? На мен ми се вижда много, но пък знам че ако приеме бебето повече храна, то би трябвало после да повърне излишъка, така поне ми обясни моята док. Така че ако детето се чуства добре мисля че няма проблем, той все пак си е 4 кила Wink
Ние  с нашите скромни 2400кг хапваме около 60мл АМ нощно, иначе през деня суче кърма най много 15минути.

# 340
Знаете ли, в болницата дъното на легълцето беше под ъгъл - не беше успоредно на пода. У дома имаме шезлонг, обаче той е хоризонтален, както и кошарката - и аз не се сещам как да наклоня дъното й, че да не връща храна. newsm78

Дайте ми съвет как да си увелича кърмата? Вчера например, моето сука около 50 минути, по мое мнение горе-долу интензивно, защото начесто преглъщаше. Не знам колко е изсукал, но като не се успокои да заспи, му дадох от АМ и изпи още 95 мл. Това не е ли много като за 1-седмично?

Опитвам да приемам по около 2 литра течности - айрян, сокове, боза, компоти, вода също. Като гледам да пия и към половин час преди кърмене. Но, засега май успех постигам само частичен. Та, приемаме съвети  Hug

При мен в болницата легълцето му също беше леко повдигнато на главата. Бяха сложили под матрака нещо, което да прави лек ъгъл (кърпа ли беше, не помня точно). Вкъщи го слагам на бебешка възглавнчка, тя е с височината почти колкото само калъфка, едвам се забелязва, че има пълнеж. Мислех да не я ползвам, но като видях практиката в болницата, реших, че не е случайно.
И аз имам проблем с кърмата. Трябва да се изцеждаме редовно след кърмене, за да стимулраме, обаче хич не ми се прави и това през нощта. Гледам той да цоцне и да легна час по-скоро. Освен цеденето, педиатърката каза много течности и супи да приемам. И последно - моя приятелка се е цедила чак в леген, толкова много е имала - каза, че от хапване на кисело мляко направо и течало като чешма. Мен обаче ме е страх с това с кисело мляко, че може да предизвика алергии и пак съм на кръстопътя с малкото ми кърма. Имам чувството, че ме ползва за биберонче, а не за наяждане.
Искам да ви питам и аз нещо - имаме пъпчици по двете бузки от вчера. От какво може да са, как да ги оправя?

# 341
  • София
Жулиета, пъпчиците по бузите са бебешко акне и са нещо нормално. Почти всяко бебе ги получава до към края на първия месец и до края на втория изчезват. Не е нужно лечение. Ако обаче не минат, може да се окаже и друго, затова е най-добре лекар да каже.

Руми, дори само тези 95 мл са много за първата седмица, а ти казваш,че е сукал 50 минути преди това  Shocked . Но всяко бебе е различно. Може твоят юнак да има нужда от повече храна наистина. Колко време спи след такова хранене?
И на нас педиатърката ни каза да повдигаме легълцето в горната част с кърпи. Трябвало да се постигне наклон около 30 градуса. Още за малката ни беше казала така, че тя много връщаше храна - след всяко хранене без изключение. Май съм я прехранвала.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 15:18 от katya_pk

# 342
Да споделя и аз за повръщането. Ние имаме голям проблем с него. Педито каза, че ако е веднага след хранене е от прехранване или кофти храна.  Ако е дълго след храна и е обилно,  тогава е проблем - така наречения рефлукс с който сме и ние уви: ( дано съм помогнала.

# 343
Еха всички вече за бебчетата си говорите, а моето още го няма  Sad
Днес ми е термина, но нищо още не се случва. Докторката каза, ако до 6ти не се роди, на 7ми да вляза за предизвикано раждане. Но на мен ми се струва прибързано всякаш. Доколкото знам до 2 седмици след термин все още се води нормално и не знам тя защо иска толкова скоро да прибягваме до "насилствено" раждане. Каза че такава била практиката в болницата - 6 дни чакат и на 7мия предизвикват.  newsm78

Пропуснах да честитя на всички нови мами! Да са живи и здрави бебоците и много, много, ама много да ви радват!
Румка, голямо приключение твоето раждане! Стихчетоти е страхотно, четох го на всички в къщи  Hug

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 19:06 от myrzelche

# 344
  • Северо=Западналия край
Момичета, да споделя какво ме тревожи - на 13 дни сме вече а още не ни е паднало пъпчето, от вчера има и засъхнала кръв по него, почиствам със спирт и слагам пудра, но така и не пада. Другото е че му се е вдигнало нещо като мазолче на горната устна, може би от сученето, но ме притеснява дали и това е нормално. И за капак от два дни не е акал, направо съм се шашнала с тези въпроси, чудя се дали утре да не го заведа до педиатъра. Четох за всички тези проблеми в нета, пише че е нормално, но аз се притеснявам, най вече за пъпчето. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт