Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 605
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
myrzelche и при нас така - още 2 в 1 Simple Smile
Гледаме тонове,води,плацента - всичко е ОК.Док каза,че ако не настъпи родова дейност,на 5-ти ще ме приемат.Но то беше ясно,че ще се стигне до преносване, защото термина ми е изчислен по общата формула при 28 дневен цикъл,а моят е много по-дълъг,така че реално не преносвам Wink
Ами ще си чакаме и ние бебоците да се появят и така .... Hug

# 346
Руми, дори само тези 95 мл са много за първата седмица, а ти казваш,че е сукал 50 минути преди това  Shocked . Но всяко бебе е различно. Може твоят юнак да има нужда от повече храна наистина. Колко време спи след такова хранене?
хърка доволен 6 часа Wink
Педиатърката ни идва преди малко и ми каза, че всяко дете се храни различно, а понеже той е по-голям - пък и се е метнал по апетит на татко си, да не се смущавам. Също ми каза през нощта вместо мляко да давам глюкоза първия месец, за да не се товари коремчето. Довечра ще пробвам, дано се поизлъже  newsm78

видях току-що на кутията - пише, че за седмица 1 и 2 - да се приготвят по 90 мл АМ на хранене, 8 хранения дневно. Кутията е на Нестле. Явно има различни гледни точки и бебешки стандарти  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 19:51 от rumka833

# 347
Момичета, да споделя какво ме тревожи - на 13 дни сме вече а още не ни е паднало пъпчето, от вчера има и засъхнала кръв по него, почиствам със спирт и слагам пудра, но така и не пада. Другото е че му се е вдигнало нещо като мазолче на горната устна, може би от сученето, но ме притеснява дали и това е нормално. И за капак от два дни не е акал, направо съм се шашнала с тези въпроси, чудя се дали утре да не го заведа до педиатъра. Четох за всички тези проблеми в нета, пише че е нормално, но аз се притеснявам, най вече за пъпчето. Вие какво мислите?
За пъпчето в болницата ми казаха, че тъй като не се връзва като едно време с конец, да не го чакам да падне скоро и те не могат да ми кажат кога. Ако си изглежда нормало, без възпаления, според мен си изчакай - няма къде да иде, ще падне!
За акането - вие на АМ ли сте? Мой познат вчера тъкмо ми каза, че тяхното винаги е вършело тази работа веднъж на два дни. Даже мисля, че и на самата кутия пишеше, че запича. За всеки случай питай си педиатъра, тъй като това е и показател дали си хапвате достанъчно! Успех Peace

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 20:17 от julieta_sv

# 348
Румка, и моето първо бебе беше около 4кг и се роди толкова гладно, че в болницата ходих да обикалям другите майки и да ги моля да ми дадат добавката, ако няма да я дават на децата си  Laughing И така с просия и милостиня го изхранихме няколко дни там  Joy а после като се прибрахме вкъщи, никой не можеше да ме спре да му дам колкото мляко поиска. И то изяде 180 мл наведнъж  Shocked
Така че не се притеснявай изобщо! То си знае колко му се яде.
В болницата само ми се караха, че спада на тегло, но никога не благоволиха да му дадат повече добавка, хем го виждаха, че по цял ден пищи от глад.

Кърмата се увеличава най-добре с по-често кърмене. Ако не сте ентусиасти на храненето под час, давайте на бебето да суче по-често и кърмата се регулира според нуждите му.
Малко е тегаво в началото, защото изглежда все едно постоянно суче, но нещата бързо се оправят и после настава голям рахат.
Аз в началото дохранвах с 1-2 лъжички АМ, но по едно време станаха 6 и тенденцията не ми хареса, така че реших да мина на по-често кърмене. Зърната ме заболяха и си сложих силиконови - голямо облекчение! Защо не го направих по-рано!
Само след 2-3 дни вече изцяло премахнах добавката и сега сме само на кърма, а бебето суче сравнително кратко и бързо се наяжда. Преди това висеше по над час само на едната гърда и после още толкова и на другата, но важно е да знаеш, че това продължава кратко и после всичко си идва на мястото.

# 349
благодаря ти Аллана - наистина е тежко да си постоянен, при това системно недоспиване. Но ще стане - ще направя както ми писа. Сега сука няколко минути и отхърка. Знам, че след малко ще се събуди и пак ще иска да папка, така че ще гледам да съм на разположение. И така, така - докато нещата си дойдат на мястото.  Crazy Crazy Crazy

за това, че не са ти давали допълнително - не се учудвам, ако си била в държавна болница. Защо трябва да се държат толкова лошо със жените, не знам, какъв кеф им доставя?

# 350
  • Северо=Западналия край
Жулиета, на кърма сме, замествам само две нощни хранения с АМ. От педиатъра знам че кърмените бебете трябва да акат почти на всяко хранене, затова се притеснявам, но ще взема да и звънна днес за да ми е по спокойно.
Някой беше споменал силиконовите зърна - вършат ли работа? Чудя се дали да си купя, че вече мойте излизат от строя и много ме болят, а не ми се иска да ги мажа с химии и после бебето да суче.

# 351
Атето, звънни на педиатъра за твое успокоение. Но аз знам, че кърмените бебета могат да не акат до седмица, защото кърмата се усвоява на почти 100%.

# 352
Атето, звънни на педиатъра за твое успокоение. Но аз знам, че кърмените бебета могат да не акат до седмица, защото кърмата се усвоява на почти 100%.
И на мен акушерката ми каза за седмица, не изтъкна причина .Бебета хранени с АМ - на всеки 2-3 дни.
Имам въпрос. Днес е 1 октомври , и след като всички родиха ( с малки изключения, но и те скоро  Hug) не трябва ли да направим нова тема в раздел бебета и там да си пишем?

# 353
Атето - на мойто бебе пъпчето му падна на 20 ден.За акането някои бебета акат след всяко хранене,други може и на 8  ден да се изакат тези които са на кърма, на ам до четвъртия ден ако не се изака трябва да го изакаш.Аз го изаквах един път с молинех.Това ми го каза една гастроентероложка.
Румка да е жив здрав големия юнак!
На всички нови бебенца честито и да са много здрави!

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 10:11 от desymn

# 354
  • Северо=Западналия край
Благодаря момичета, звъннах на педиатъра и тя каза да не се притеснявам, можело не всеки ден да ака,  щом е пишка нямало проблем. А за пъпчето ми каза да го обливам с повечко спирт при почистването за да се изсуши по бързо.

# 355
Момичета странно е това с акането, на мен ми казаха в болницата че не е добре ако не ака поне 2 пъти на ден. Най добре през хранене. Ние сменихме млякото и сега ака както трябва и не мрънка и не се свива толкова много. Незнам всеки лекар явно си има мнение. Давам и бебезан за подпомагане.

# 356
Честито бебе на rumka833!!! Да ви е здрав и много послушен малкият юнак!!!

# 357
Някой беше споменал силиконовите зърна - вършат ли работа? Чудя се дали да си купя, че вече мойте излизат от строя и много ме болят, а не ми се иска да ги мажа с химии и после бебето да суче.
Аз ги споменах. На мен ми вършат идеална работа и даже съжалявам, че не започнах да ги използвам по-рано. Много болка изтърпях, а сега разбирам, че можех да си я спестя.

# 358
Знаете ли, в болницата дъното на легълцето беше под ъгъл - не беше успоредно на пода. У дома имаме шезлонг, обаче той е хоризонтален, както и кошарката - и аз не се сещам как да наклоня дъното й, че да не връща храна. newsm78

Дайте ми съвет как да си увелича кърмата? Вчера например, моето сука около 50 минути, по мое мнение горе-долу интензивно, защото начесто преглъщаше. Не знам колко е изсукал, но като не се успокои да заспи, му дадох от АМ и изпи още 95 мл. Това не е ли много като за 1-седмично?

Опитвам да приемам по около 2 литра течности - айрян, сокове, боза, компоти, вода също. Като гледам да пия и към половин час преди кърмене. Но, засега май успех постигам само частичен. Та, приемаме съвети  Hug
Аз ти препоръчвам чай на Хип за кърмачки, на мен много ми помогна. Бебчо яде по 70мл. а аз цедя по 70-80мл още след всяко хранене.
Един ден много плака, а беше сукал около час, после спа малко, пак сука и пак искаше след 30-40 минути и аз си мислех че нямам кърма. Затова започнах да се цедя, и пробвах да му дам от шише, след това спа като къпан... Мисля че е добър вариант, ако не си сигурна дали яде достатъчно. Той е само на кърма, ака си редовно, а на мен кърмата ми теква сама, ако не се изцедя повече от 4 часа...
Така успяваме и да спим с татко му, около 30-тина минути ни отнема да го нахраня и преспя.

# 359
  • София
Моят бебчо ака постоянно. Преди и след всяко хранене. Случвало ми се е да се изака в наакания памперс, докато го сменям, а после да ме наака докато го нося да му мия дупето  Laughing. И каката беше така.

Общи условия

Активация на акаунт