Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте момичета.   Hug
За оригването - в началото бебетата не могат да го правят лесно и често отнема повече време. С минаването на седмиците става по-лесно, а след няколко месеца ще се оригват и сами и по няколко пъти, без да е нужно изправяне в специална поза или поглаждане по гръбчето.

Бебешкото акне се появява през първия месец и изчезва напълно до края на втория. Ако има пъпчици и след това е добре да се види от лекар. Иначе на мен педиатър ми е казвал,че не е нужно да се маже с нещо - пъпчиците сами си минават и изчезват и се появяват нови. Просто период.

За подсичането - много чест проблем с дъщеря ми. Тя се подсичаше 3 пъти много жестоко и последния път дори ви се оплаквах тук - изписаха й Дактакорт,което е за гъбички и е кортикостероид. Обаче беше на година и половина тогава, та не става за бебета. Когато се подсече обаче за първи път, беше няколко дни след изписването и не можа да й мине дупето около 2 седмици. Пробвахме какви ли не кремове, даже клотримазол за 5 дни ни бяха изписали и никакъв ефект нямаше. Накрая се оправи за два дни обилно мазане с крем здраве лека формула (не бебе или онзи твърдия). Судокрема наистина е добър,но той по-скоро май е за предпазване от подсичане. Ако има задълбочаване на проблема, не знам до колко ще помогне, но вероятно и той ще помогне. Аз не знам дали е правилно, но една бабина рецепта е да се намаже със свинска мас. Лекарите са много против това и казват, че маста запушвала порите и какви съвременни продукти имало, да не сме използвали такива неща като мас. Обаче до колкото помня на нея и с мас й намазахме дупето тогава и може и това заедно с крема здраве да е помогнало. Все пак маста подхранва кожата и помага за регенерирането, освен това не се изтрива толкова лесно от памперсите, за разлика от по-меките кремове, които се избърсват в момента, в който се сложи памперса и ако бебето ака постоянно като моите, веднага се подсича дупето.

Леле, колко много изписах. Само последно да се похваля, че днес нямам температура, а не съм пила нищо за свалянето й. Зачервяването на гърдата сутринта беше съвсем малко, а сега дори ми се струва, че е изчезнало. Болка почти няма вече и бебчо суче много по-лесно от тази гърда. Simple Smile
Ами, това е от мен, лека и спокойна нощ на всички. Hug

# 511
Здравейте!
Да кажа само нашия опит с оригването - в началото не се оригвахме,просто бебка не го правеше. И коликите ни бяха много сериозни. Сега уж се оригваме по-често, да видим.  Peace

За подсичането - педи ни изписа Клотримазол и един крем на Хималая - Мултифункционален крем. И двете неща помогнаха, остана съвсем малко на дупето.. Иначе мазахме дупето със Судокрема, и пак се подсече. Ще видим в понеделник какво ще каже, с него ли ще останем,или не вземем нещо друго.  Thinking

Иначе сме в период на растеж и елате ни вижте - не спим, само плачем, гладни сме постоянно. И като се включат и коликите сме супер картинка. Дано скоро нещата се нормализират.  Praynig

# 512
  • Северо=Западналия край
Онли, най вероятно е вътрешен конец, при мен с първото секцио преди години ми излизаха конци до 5 месец....Много неприятно, сигурно и сега скоро ще почнат, на мен тогава и капки кръв избиваха от мястото покрай конеца.

# 513
Добро утро, момичета! Едва ли ви е до това, но тук нали всичко си обсъждаме!!! Обичате ли се с таткото вече или чакате разрешение от лекар? Мен нали в крайна сметка ме срязаха, та се чувствам перфектно и не виждам пречки, но все пак....!?!?!?

# 514
Не исках аз да съм първата, която повдига този въпрос, но да, подновихме и тези занимания  Laughing
При секцио няма кой знае какъв проблем.

А имате ли желание изобщо?

# 515
Алана, а лохиите спряха ли ти?
Аз не смея още, хем много ми се иска, обаче още ми изтича ту жълто, ту розово. Колко още?

И аз мисля, че е конец, утре ще звънна на доктора да го питам.

# 516
  • София
Ние не сме подновили, чакам да спрат лохиите. А те вместо да спират вече, от седмица се увеличиха. А днес стават 34 дни от раждането.

# 517
Спряха ми, но не мога да кажа преди колко време, много ми се сливат дните напоследък... Може би преди 10-тина дни. Или по-малко.

# 518
Да ви питам по колко мл изпиват бебчетата ви и през колко време?
Макси понякога си прави 3 часови, друг път 4-5 часови паузи. Изпива между 100 мл и 120 мл.
Снощи например в 21,30-22,00 часа изпи 110 мл, после се събуди в 3,30 и изпи 120 мл, и сутринта аз се събудих в 8,30, той си стоеше кротко в леглото и си кротуваше. Докато се оправим стана 9 и изпи 100 мл. И сега си кротува, а след малко трябва да яде, но мисля да го изведа. Но навън ли да го храня, не е ли студено да го вадя от количката? newsm78

# 519
Лохии и аз си имам още- ту намаляват и стават бледо жълтникави, ту кървави. Даже 2 вечери по древ изтече някакво нещо- не знам как да го нарека- като гоолям съсирек, но не беше кърваво, а с цвета на лохиите от съотвения момент( ама как го обесних и аз).
За обичта  Embarassed , ММ взе да повдига въпроса, ама някак си , хем ми се иска, хем ме е шубе за тая рана.
Кажете, какви са тия конци, които излизат от раната? Нали уж трябва да се разграждат сами? По моята има само корички, които почти са паднали, от зарастване предполагам. Кога вече може да започнем със стягането на корема и съответно с мазане на белега? Аз друго също се чудя- как ще мога някога пак да бръсна частта с белега? До сега не съм била оперирана от нищо и хич не ми е ясна историята Embarassed

# 520
Лохии и аз си имам още- ту намаляват и стават бледо жълтникави, ту кървави. Даже 2 вечери по древ изтече някакво нещо- не знам как да го нарека- като гоолям съсирек, но не беше кърваво, а с цвета на лохиите от съотвения момент( ама как го обесних и аз).
За обичта  Embarassed , ММ взе да повдига въпроса, ама някак си , хем ми се иска, хем ме е шубе за тая рана.
Кажете, какви са тия конци, които излизат от раната? Нали уж трябва да се разграждат сами? По моята има само корички, които почти са паднали, от зарастване предполагам. Кога вече може да започнем със стягането на корема и съответно с мазане на белега? Аз друго също се чудя- как ще мога някога пак да бръсна частта с белега? До сега не съм била оперирана от нищо и хич не ми е ясна историята Embarassed
Ето това и мен ме притеснява - бръснене, кола маска, което и да е....как да стане с тази операция?!!!!?

# 521
А защо, какво по-особено има?
На мен шевът изобщо не ми е релефен и бръсненето си е нормално.

# 522
Бебо не е акал вчера изобщо и днес също.  Голям зор му е това акане.  Sad

Секс ми се прави, но още имам леки болки от епизиотомията и малко лохии. Ще чакам.

# 523
А защо, какво по-особено има?
На мен шевът изобщо не ми е релефен и бръсненето си е нормално.
Така ли? Аз след операцията не пипам мястото. Да не говорим, че още ми е като чуждо! Sad

# 524
  • Драгоман
Добро утро, момичета! Едва ли ви е до това, но тук нали всичко си обсъждаме!!! Обичате ли се с таткото вече или чакате разрешение от лекар? Мен нали в крайна сметка ме срязаха, та се чувствам перфектно и не виждам пречки, но все пак....!?!?!?
Аз имам желание, ММ също, доки каза, че постепенно може да се започне, само че на мен пак ми започнаха лохиите и засега не става, но като спрат ще се награбваме, хаха. А лохиите може да спрат и след 40тия ден. А сега нз с хемороиди когато си, секса не пречи нали?  Embarassed
 Имам още едно въпросче - някоя мама замразява ли кърма? Аз да, но нз дали го правя правилно. Когато изцедя, изсипвам в пликчето и веднага пъхам във фризера, който е под хладилника с отделна врата, но нз колко градуса е под 0. Колко време мога да я държа там?

Общи условия

Активация на акаунт