Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 503
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Сиси не знам дали Бебезана активира акащия процес или допринесе и неакането от предния ден, обаче след като аз бях изпила около половин чаша, за да видя какво е туй чудо- ми се видя тесен света  Laughing Като бях бременна се оправдавах, че ми притиска червата и затова пръцкам, ама сега не върви това оправдание  hahaha Тогава си беше чудо. Беб му бях дала 2чл  ( 1 на обяд и 1 вечерта) и нямаше край това пръцкане, така че може и да влияе и на акането. Аз така си обеснявам коликите- щом пръцне не го боли, а като се изака всичко е ок Wink
Освен и аз да пробвам да го тероризирам до към 10-11, че пък при нас стане ли 3-4 и като се окикерчи и няма затваряне на тоя очи  Laughing
Да се оплача- май се разболявам! Идеи какво може да се пие. Говорих с педиатърката му, за да видя дали мога да кърмя и тя каза да пия Панадол

# 586
  • Пловдив
При нас вечерта Вики се събужда или към 2ч, после в 5ч или направо към 4.30ч. Къпем я към 20.30ч. Яде до към 21.30ч и бегом в леглото. До 22.30ч максимум е заспала. Онази вечер само ми се буди през час с рев - беше ужасно Sad Тя по принцип през деня не иска много да спи, та се чудим какво да я правим. Малка е, не се заглежда, кокори се и реве. Или сме навън с количката /няма студено, няма дъждовно/ или обикаляме апартамента на ръце ... чакаме я да поотрасне, да й минат коликите /много се свива/ и да стане по-кротка и спокойна, надявам се Simple Smile

# 587
като първоначално го сложих в шезлонга, и опитах д го залюлея, като почнаха едни писъци, чудо , чудо .. но после май посвикна и спря да пищи, и дори заспива на 2-3 пъти така. Люлея го на пода, с крак, чаткайки на компа ..Wink

# 588
Racel,
и аз се старая да излизаме всеки ден. Обаче всякакви компетентни се изказват, в студено или дъжд да не го извеждам, че бил малък. А не разбирам защо при положение, че ако духа много или малко, е с дъждобран, в зимен кош с покривало, отдолу с одеяло, облечен с яке, гащеризон или панталон с жилетка и чорапи, и най-отдолу боди с дълъг ръкав. И задължително шапка.
Поне космонавт да съм му обличала, а ако отсега тръгнем с космонавт, зимата с какво да го обличам.
Ти Вики как я обличаш, по колко и до колко стоите навън?

# 589
и аз извеждам моето, малко нелегално от нашия татко, защото той все знае акъли да дава и да мрънколясва ... Обличам го прилично, с две не толкова дебели завивки отгоре, капакът на количката спуснат плътно до кошчето, да не надничат любопитни дечица, и ай на вън. Онзиден валя дори, но капакът е водонепромокаем, и малчо спа отлично. Днес пак бяхме на поход, нали ми се строши един зъб вчера, та до зъболекаря и до фризьора за баткото ... аз си мисля, че ако сега не го извеждам, след 20 дена като направи 40, ако времето се развали, това значи че хич до май месец ли няма да излизаме навън?

# 590
За разболяването - парацетамол може.

Днес излизахме за първи път. Облякох го с гащеризон, якенце и одеяло.
Мислех да чакам 40 дни, но най - вероятно тогава времето ще е лошо.

# 591
  • София
А, много странно, един мой стар пост се е появил на тази страница. Наистина странно.

Sss_sss честито бебче и от мен. Да ви е живо и здраво и много послушно.

За скарлатината аз пък имам други наблюдения - ако човек е предразположен да се разболее (така да се каже няма имунитет) много лесно се разболява, а ако не е - ако ще и да се прегръща и целува с някой болен, няма да се разболее. Преди доста години двама мои приятели се разболяха незнайно как от скарлатина. Аз и една приятелка бяхме постоянно покрай тях докато бяха болни и изобщо не се разболхме. Та май си е до човека, момента и т.н.

Аз да се отчета - днес бяхме на консултация в болницата, където се роди бебчо. Станал е 4850 (спадът на теглото му беше до 3390). На мама слончето, явно добре си похапва. Но странното е, че не ми изглежда дебел засега. Ще видим следващите месеци как ще е.
За оченцата ни изписаха едни капки да ги слагаме 7 дни. Някакъв локален антибиотик, заради това, че гурлясват очетата. После ще продължим дамо с масажа на слъзните каналчета.
А, и също попитах за това със слагането нагоре на пишчицата при момченцата при смяната на памперса - дали да го правя и защо се прави. Лекарката ми обясни, че това се е правило преди, когато бебетата са били с пелени, за да може като се изпишкат да се мокри пелената отгоре, а не надолу към гръбчето на детето. Когато не се поставило нагоре, като пишкало детето, мокрото отивало отдолу към гърба му и можело да намокри и постелките, а също и за да не му мокрело на гръбчето се правило. Но сега като има памперси, това отпада. Каза ми, че няма нищо общо с каналчетата или главичката и не е свързано с нищо анатомично по бебето, затова да го слагам както най-малко ще се мокри детето. А понеже при нас той е мокър точно като му го сложа нагоре, защото струйката вероятно излиза извън памперса, аз няма да му го слагам нагоре.

# 592
Ееее а аз не съм влизала от един месец, попрехвърлих темите, всички бебенца да са живи и здрави, моята принцеса вече е на 50 дни и разликата е огромна, караме я на кърма / дано да има повече време много ми е лесно така/ . От 10-тия ден след изписването сме навън даже на работа с нея ходя почти всеки ден и мен ме упрекваха ама като няма накъде. Послушна е много, давам да суче когато поиска, нямаме точен режим, все още си яде нощем , коликите ги има тя си ги изживява някак си много рядко има по тежки дни , давах до сега Абоколикен от вчера пробвам биоамика защото се дават директно а предните трябва да смесвам с малко кърма.
Ами това е за сега ще влизам често щом сте тук да споделяме

# 593
  • Пловдив
Racel,
и аз се старая да излизаме всеки ден. Обаче всякакви компетентни се изказват, в студено или дъжд да не го извеждам, че бил малък. А не разбирам защо при положение, че ако духа много или малко, е с дъждобран, в зимен кош с покривало, отдолу с одеяло, облечен с яке, гащеризон или панталон с жилетка и чорапи, и най-отдолу боди с дълъг ръкав. И задължително шапка.
Поне космонавт да съм му обличала, а ако отсега тръгнем с космонавт, зимата с какво да го обличам.
Ти Вики как я обличаш, по колко и до колко стоите навън?

В началото много я обличах и я претоплих. Цялата стана в пъпки. Сега е с боди с дълъг ръкав и още една блуза отгоре с дълъг по-дебела. Нямам жилетка или яке. То като е в зимния кош и отгоре е завита с пелена и одеало също и покривалото на количката и готово. Не мисля че й е студено. А шапка много не обича. Сложа ли й я и започва да плаче. Но зимата няма как. Ще трябва да свикне. Колкото до времето навън - за 2-3 часа, после я прибирам да яде и ако имам сили отново излизаме. Уикендите по цял ден сме навън - таткото почива и какъвто е ентусиаст за разходки мерим улиците ... а аз се скапвам от умора Sad но поне Вики мълчи Simple Smile)) Ще стане ли по-лесно като започне да разбира и се заглежда?!

# 594
Момичета утре сме на консултация и ще разпитам ,защото малката пак започна да плаче,докато ака.
Докато излезе това аки се дере зловещо ,свива ръчички и краченца и не знам как да и помогна.
 ooooh!
При вас как е?

# 595
Съвсем същото. Като се изака млъква и потъва в дълбок сън, а до преди секунда е пищяла с всички сили. Явно е неприятно, но не знам какво може да се направи.

# 596
Малкия също има големи зорове с акането. Sad

Понякога насън мърка като котенце. Предполагам, че го боли заради коликите. Дали?

# 597
  • Северо=Западналия край
Момичета утре сме на консултация и ще разпитам ,защото малката пак започна да плаче,докато ака.
Докато излезе това аки се дере зловещо ,свива ръчички и краченца и не знам как да и помогна.
 ooooh!
При вас как е?
И при нас е същото, не ака по две три дни и като дойде момента да ака се дере много жално, а резултата е две три твърди топчета в памперса. И ние чакаме консултацията за да питам, но предполагам че е от АМ, ние сме на НАН и чат пат кърма, не знам има ли някое мляко което не запича.

# 598
 ooooh!
При вас как е?
И при нас е същото, не ака по две три дни и като дойде момента да ака се дере много жално, а резултата е две три твърди топчета в памперса. И ние чакаме консултацията за да питам, но предполагам че е от АМ, ние сме на НАН и чат пат кърма, не знам има ли някое мляко което не запича.
Нас като ни изписваха от болницата казаха, че са му давали АМ на Хипп -Комбиотик. Лекарката счита, че то е с най-полезен състав за бебето. Докато бяхме там не съм забелязала акото да е чак толкова твърдо. Досега бяхме на кърма, но май ще се наложи да дохранваме и не знам какво ще бъде положението, но ще ви пиша да сравним.

# 599
  • София
Да, ХИП Комбиотик не запича и се води най-близкото до майчината кърма АМ.

Общи условия

Активация на акаунт