Любители на Котки Тема 98

• 40 959
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Само нещо за пиене дето не поиска Принцесът ми той Simple Smile

Досадих Ви сигурно, но исках да покажа тоз кадър от днешна дата Simple Smile

# 526
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дриймче  spoko ще стискаме палци пухчо да се оправи  fingerscrossed .Обаче тъпите кристали не са безобидни и точно са си фатални. Преди много години първият ми котарак си отиде за броени дни точно от такива. Най-простичко обяснено, запушването води до невъзможност да се изхвърлят токсините излъчващи се с урината от организма, а това от своя страна влече отравяне на кръвта. Много е важно да се изпишква. Ако е толкова запушен, че не може да изкара нищо, би трябвало да му сложат катетър и да го източат. Ако не е толкова запушен, а просто няма урина, трябва да приеме течности. Лечебната храна променя РН-то, съответно действа за стопяване на камъните, мисля и стимулира пиенето на вода. Ако не иска да я яде, пробвай да накиснеш гранулите и ги смеси с малко от любимия му пауч. Спешен вариант е да му вземеш лечебен пауч поне докато овладеете кризата. Целувки на болнИка  Heart Eyes Hug и успех Peace!

Късметка ми е направо слабост!  Crazy Crazy Heart Eyes Hug

# 527
Профи, то той не е имал криза, даже цистит няма, просто пишкаше чат пат извън тоалетната и регистрираха кристали. Не е запушен или нещо такова. Просто сега се спекох, защото пишна много малко, а той не пие вода, защото му е лошо от АБто. Не е запушен, нищо му няма. Иначе знам, че кристалите са опасни, ама не е нужно да повръща от АБ и да губи апетит и жажда, който АБ дефакто е ненужен, той не ги лекува тия кристали...

Аз честно не разбирам при липса на възпаление защо го мъчат с АБ изобщо, защото дефакто проблемите тръгнаха оттам. Ако само бяхме сменили храната според мен нямаше да има драми...Сега сменихме АБто, дано от него не му е зле и му се върне апетита и си пие пак и водичка Simple Smile Засега сме се разбрали, докато е на АБ да си яде от старата храна (дано!) пък после ще го прилъгваме към другата. Като спре да му е зле.

# 528
  • Варна
Гледам я и ту се смея, ту се тревожа дали всичко е наред със ставите и... По-напред четох, че изпъването на краката може да е признак за проблем със ставите...

# 529
Аха, явно не съм разбрала точно положението. АБ го дават защото кристалите дразнят и разраняват пикочните пътища и следват инфекции, а не че с него ще ги унищожават. Ама във вашия случай явно се презастраховат или наистина са видели нещо, което предпочитат да лекуват.

За ставите Танчето да каже, тя е запозната. Rolling Eyes

# 530
Здравейте!
От скоро имам малка британка. Но ми се налага да пътувам за една седмица, а няма кой да гледа прекрасната Мишел. Въпросът ми е дали някой е ползвал услугите на котешки пансиони и дали е добра идея. Моля за мнения! Не искам да пътува с мен, защото там където отивам има алергични деца. newsm12

# 531
Не е добра идея.
Най-добре да идва някой веднъж дневно вечер за да смени вода, тоалетна, храна, както и малко да я полигави. Peace

# 532
Здравейте Simple Smile, от време на време плакна око в темата. Страхотни котки Simple Smile. Моля ви, ако някой има представа да сподели има ли дългокосместа порода котки, които не се решат? Т.е. такива, които не е нужно да решиш и козината им да не се оплита и да става на топки, дори, и ако излизат в двора? Благодаря ви предварително!

# 533
  • София
Гледам я и ту се смея, ту се тревожа дали всичко е наред със ставите и... По-напред четох, че изпъването на краката може да е признак за проблем със ставите...

Да, аз съм го писала. Но ти не влизай във филми! Мъро беше 12 годишен като се появиха проблемите. Късметка е млада котка и изобщо не ѝ е това проблема.  Wink Като гледам снимката, това са най-естествено протегнати крачета на релаксираща маца.  Laughing

Морска вълничка, ако изобщо намериш подобно място, трябва да знаеш, че котето ти ще живее през цялото време в клетка. Отделно, че всяка смяна на обстановката е стрес за котката. Най-добре изберете варианта, който предложи Профи - да идва човек вкъщи, макар и не всеки ден.

Z♥, няма как да има дългокосмести котки, които не се решат. И хората сме така. Wink

Не бих си взела дългокосместа котка. Харесват ми, но да ги гледам отдалече. Нямам нищо против и да помачкам някоя, но грижите по нея да не са за мен.  Laughing Имай предвид, че не е само ресането. От тях падат доста повече косми. Всъщност пухкавостта им идва не само от по-дълъг косъм, но и от това, че голяма част от космите са много тънки и леки. Поради тази причина хвърчат много във въздуха, вместо да паднат на земята. Освен това, много от дългокосместите котки не успяват добре да се мият. Искат, но не им е по силите. Това налага по-често къпане, защото се вмирисват. Разбира се, винаги има изключения, но е добре да се знае какво да се очаква, а не след време да съжалявате за избора.

# 534
Ето данък и от мен

# 535
  • Варна
Бяла прелест виждам, контролира квартала Wink
Таня, благодаря ти за успокоителните думи.
Мишелката в кой град е, не можем ли някак да помогнем лично?

# 536
Късметка ми е направо слабост!  Crazy Crazy Heart Eyes Hug
И на мен!  Hug

Стискам палци на Лъки  Praynig Бързо да оздравява и скоро да го видим доволно протегнал космати лапи  Hug

# 537
  • На края на вселената!
На Късметка искам да й изям пухкавите "гащури" и на бялата хубавица опашката  Heart Eyes

На Лъки стискам палци бързо да оздравява и да забрави за лекарствата, да си облизва сладко купичката, да не тревожи "мама".

И аз не бих се справила с ресане на дългокосместа, пък и не е само ресане - има миене на очи, на дупе,  подстрижка на дупе. А и много повече чистене на мебели от косъм.

Снощи Бъгчо след като си омете гранулите (от дълго време на Аплаус - редуват се два вкуса) взе че я повърна цялата, ненакисната, нераздута. Две-три минути след като я изяде. Не видях в "рестото" да има косми. Сега ще звъня на лекаря му, да го питам, но сигурно следобяд ще го посетим.  Praynig се да няма нищо. Сутринта дадох пауч, яде с апетит и много викаше докато го получи.

# 538
  • Пловдив
Бела така преди няколко дни направи - еднократно повърна гранулите, вече обаче бяха започнали да се закашват. Даже после се опита да си ги изяде пак. Не й позволих, дигнах храната и я нахраних пак на сутринта. И това беше.

Аз имам друг върпос. Според вас Бела дебела ли е. ММ постоянно ме кара да й намаля дажбите. А тя яде по 45 гр. гранули на ден - Нутрам Индор.

# 539
  • На края на вселената!
Бела така преди няколко дни направи - еднократно повърна гранулите, вече обаче бяха започнали да се закашват. Даже после се опита да си ги изяде пак. Не й позволих, дигнах храната и я нахраних пак на сутринта. И това беше.

Аз имам друг върпос. Според вас Бела дебела ли е. ММ постоянно ме кара да й намаля дажбите. А тя яде по 45 гр. гранули на ден - Нутрам Индор.

Не се вижда снимката. Дай възраст и кг, породата също зависи. Нашият Бъги (бил е уличник до 6мес възраст) сега е на 1г и 6мес приблизително, тежи 4,800-5,100 кг, люлее шкембенце като тича. Яде по 50-55гр дневно гранули Аплаус, разделени на две дажби. Понякога едната дажба вечер се замества с пауч, а понякога, когато ядем намазва месце, кисело мляко, грахче, зрънце царевица, други неща, щото е досаден и докато не получи не спира да се вре, а може и чинията да ти обърне, ако не даваш.

Общи условия

Активация на акаунт