Навън започна много да вали, НОЕМВРИйче с ритници мама подлуди - Тема 10

• 33 509
  • 734
  •   1
Отговори
# 240

Аз съм на вълна пазаруване на козметика. Избрала съм марката, но не знам какво точно - то има млека, лосиони, олиота, шампоани... Та сега това трябва да проуча. Ако някой има съвет без кои не мога в първите дни, да свирка, че искам да поръчам наедно с някои неща за мен.

На една лекция в болницата която ще раждам препоръчаха олио за първите месеци - било най-подходящо за след баня. Аз лично ще пробвам и с кокосовото масло в някакъв момент, но може би не веднага. Иначе на марката, която ще ползвам,  има шампоан за коса и тяло комбиниран и мисля това да ползвам и то не всеки път. Познавам мами, които мият само дупето с душ-гел/сапун ежедневно, а иначе телцето - само с вода и от време на време с душ гела. Наистина бебешката кожа е толкова фина, че колкото по-малко химия, толкова по добре според мен, пък било то и бебешка Simple Smile

За животните и аз мога да кажа, че е индивидуално. Някои наистина не се чувстват добре затворени в апартамент. Моето куче е спасено от една селска улица, където беше изхвърлена, и искам да ви кажа, че се чувства перфектно вкъщи, защото и до ден днешен има страхове, които не е преодоляла. Домът е нейната крепост - изключителна спокойна е и въпреки, че беше на около годинка като я взехме, все още млада, никога не е правела бели у дома Simple Smile

# 241
Ние имаме като козметика (точно Bioderma) душгел и шампоан в едно, масажно олио, крем против подсичане взехме на друга марка, пъпчето ще го третираме само със спирт, както ни посъветваха в болницата, ако не е паднало. Май това е.
И аз днес започвам да пера и чакам да видя дали ще "замирише на бебе"

# 242
На мен ще ми подарят комплектче козметика (крем против подсичане, душгел-шампоан и мляко за тяло).

Още не съм започнала да пера дрешките, но и това ще го направя когато излезна в болничен след около 3 седмици.

# 243
Леле аз козметика не съм взимала още ! И със скрина нещо се бавим с мъжа ми и накрая ще го пребия. Колко пари излиза хубавата козметика? 100 лв. Дали ще но стигнат? Само да стане готов скрина и ще започна с прането и аз. Както всички и аз нямам търпение да ми замирише на бебе !

# 244
За козметиката- измивен гел за къпането , олио или мляко за след банята ( аз ще го заменя с преварен домашен чист зехтин) и крем за дупе.Отделно, ако има крусти по главичката се звима специален омекотяващ крем.За пъпа- чист спирт и антибиотично прахче. И евентуално бебешка пудра заподсушаване на гънките.Това е за мен необходимата козметика

# 245
Аз за болежките мога да кажа, че си имам нова. През нощта вече ме болят краката горе - в ставите, където са "закачени". Изтръпването на ръцете продължава.  Коленете от време на време. Общо взето бабешки болежки...
 За козметиката идея си нямам каква да е.  Знам само, че е добре за зимно бебе да се маже с олио, след това като се стопли времето се минава на мляко.

# 246
  • Варна
Темата се е оживила  Laughing
Киви изпревари ме  Simple Smile, тъкмо щях да пиша същото. Отделен шампоан не е нужен, някои марки имат кремове за лице, за в случай, че се обрине от лигаването, но мисля, че за първо време не е нужен.
Цените на биодерма мисля, че бяха около 20 лв на парче, на себамед са подобни, има ги в нета всички продукти, можеш да си ги сметнеш.
Аз освен количка, шапка, одеалце ( плетено от мен Blush) и едно чаршафче друго не съм купувала. Упорито ще чакам 9 месец, надявам се беба да не ме изненада.
Мъжа ми замина на командировка и съм самичка тея дни, но ще го преживея все някак Rolling Eyes

# 247
Така - да обобщя какво съм сложила в "кошницата" гледайки вашите съвети - за къпане: душгел-шампоан 2 в 1 и гратис по-малка опаковка олио за къпане; за след баня: масажно олио; за почистване: тоалетно мляко, крем против подсичане и кърпички. Май стават много нещата, но едното върви гратис в комплекта и подбрах по-малките опаковки, за да мога ако не харесам да сменям. Тези ще ги поръчам от онлайн аптека - така ми е по-спокойно като си ги гледам и прочитам кое какво е и кога се ползва иначе в аптеките на място ще се "ошашавя" кое, какво и колко  Mr. Green Пък и малко по-евтино.

Тук за пъпчето препоръчват само физиологичен разтвор. Ако нещо друго кажат в болницата след раждането, ще го търсим в нормалните аптеки.  

# 248
Аз да питам. За количката какво ще е по- добре - одеяло или чувалче? И изобщо какви "аксесоари " са необходими за количката?  Може да е глупав въпроса,но не съм наясно.

# 249
Мен ме посъветва близка мама следното: протектор, за да не переш дюшечето, отгоре или чаршафче или просто пелена, за топлина - или космонавтче, или от тези чувалчета. Нашите ще са малки и няма да излизат кой знае колко от количката, за да им трябва ескимосче, според мен. Аз се колебая дали да не взема и двете, но все едно ще ми остане излишно като че ли.

Доп.: стандартните одеялца за креватчетата не ставали за количка, ако можело да намеря по-малки щяло да ми е по-удобно. В интерес на истината се сдобих с две поларени 90/90, които са по-малки от стандартните и мисля да пробвам тях.

# 250
Аз да питам. За количката какво ще е по- добре - одеяло или чувалче? И изобщо какви "аксесоари " са необходими за количката?  Може да е глупав въпроса,но не съм наясно.

Аз получих чувалче и чадърче бонус към количката. Чувалчето ми изглежда много практично за големите студове, но то пък тук чак такива няма така че мисля, че без одеяло няма да мина.

Също покривало против дъжд ми се струва добър аксесоар, но някой по-опитен да сподели.

# 251
А, такива аксесоари имах към количката - комарник и дъждобран.

# 252
Към количката, която съм избрала вървят мрежа против насекоми и дъждобран. Иначе май наистина най-практично ще е да има протектор и отгоре чаршаф/пелена. Като се замисля май клоня повече към чувалче.

# 253
Аз съм взела и чувал и космонавт,не знам колко ще ги използвам,ама да имам.
В DM май предлагат Sebamed или се бъркам?
А какво ще кажете за продуктите на HIPP,все пак са немски?

# 254
По тема козметика за новородено от личния ми опит, а и разговори с дерматоложката на мм - избягвайте прекомерната употреба, дори къпането всеки ден не е прието в много от развитите страни,понеже кожичката им е все още доста нежна и чувствителна, а водата изсушава. А и те в началото нито се цапат кой знае колко, нито нищо.. Аз с дъщеря ми процедирах по следнияначин - къпахме я на всеки три дни само с вода, без никакви гелове, шампоани (то тя не че имаше и коса де) и след къпане съвсем малко преварен зехтин. Ноември ще е вече хладно, така че ако се спирате на козметика, вместо лосион, който е по-лек и не загрява так като олиото, може да ползвате бебешко олио, или както аз правих зехтин. Проблеми с кожата не сме имали никога, никога не ми се е подсичала или обринвала досега (1 г и 6 м.)

Относно покупки, не съмкупила абсолютно нищо все още... Имаме повечето неща от каката, сортирах и дрехите, които са в унисекс цвят. Трябва да купя още малко рехи - гащеризончета и бодита основно - това се носи, бързо се сменя и е удоно. С първото дете накупих един тон излишни неща, сега няма да правп тази грешка Grinning

Колички сменихме 3 - имах ABC design cobra, която продадох (количка с 3 коша според мен е загуба на нерви, пространство и изобщо непотребна вещ) запазих Nuna Pepp - супер стабилна и удобна - нея основно ще ползвам, имам и една Maclaren triumph, която ползвахме лятото когато пътувахме извън страната,понеже е доста лека и удобна за размъкване.
Аксесоари, които аз съм ползвала е единствено дъждобран/ветробран. Всякаквите там чадърчета,мрежички и т.н. са напълно излишни - а относно зимните покривала сега за зимно бебе може да е от полза, но аз с каката не съм ползвала нищо, понеже космонавтчетата, които взех бяха доста дебели.

Болежки в ставите имах много с предната бременност, дори след катор одих получих невралгия на мандибуларната става и ходих на физиотерапия 1 месец. Оправия нямат, дори ьогата за бременни тогава не ми помогна. Сега нямам този проблем, но пък съм с ужасни схващания на краката нощно време, които нямах с пърата бременност.

За активността на бебето - рита, мърда, адски много, целия микорем се движи, на моменти, чак мехваща срам когато сме на обществено място. Не ми пречи иначе на съня - по-скоро ми пречи активността на каката нощно време, която спи при мен на спалнята Grinning

Общи условия

Активация на акаунт