Създаване на онлайн магазин

• 32 536
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
Никъде не ми казват обем пратки и цена!

Не пише примерно - за 200 пратки на месец  - 5 лв.
за 500 пратки - 4 лв.

Питат ме колко ще имам - от къде да знам! Ако знам, то вече си имам куриер!  Laughing

# 61
Тепърва започваш, затова са такива цените. След известно време, като знаеш колко пратки имаш ще можеш да договориш по-добри цени.

# 62
Ха! Как така Спиди били 4,50. Офертата, която получих е:

за 1 кг. от врата до врата - срок на доставка 1 ден + наложен платеж = 6,92 лв. /цена с ДДС/

Това е много! Каква е вашата оферта, че ви излиза 4,50?

Защо се учудвате толкова! За сведение vmzona работят със Спиди дори на 4 лв... Въпрос на договорка. Аз работя с Рапидо /които са заедно със Спиди, помагат си/ за до 1 кг. на твърда цена 4.50 лв Потърсете тях ако искате, щом Спиди ви дават такава висока цена. Има магазини които работят дори на 3.80 лв със Спиди, но не помня кои са /поръчвала съм за себе си неща от тях/ Julia

# 63
смензамен.цом ми доставяха пратка именно на 3 лв. със спиди и то преди години  Thinking

# 64
Никъде не ми казват обем пратки и цена!

Не пише примерно - за 200 пратки на месец  - 5 лв.
за 500 пратки - 4 лв.

Питат ме колко ще имам - от къде да знам! Ако знам, то вече си имам куриер!  Laughing

Благодаря за тази инфо. Това доста полезна информация за мен. Аз вече доста сериозно задействах нещата с моя онлайн магазин!

# 65
Ако сега започваш не се насочвай веднага към куриер. Първите поръчки можеш да изпращаш през сайтовете където има 20% намаление на Еконт. До офис излиза между 3 и нагоре в зависимост от  наложеният платеж.

# 66
Ако сега започваш не се насочвай веднага към куриер. Първите поръчки можеш да изпращаш през сайтовете където има 20% намаление на Еконт. До офис излиза между 3 и нагоре в зависимост от  наложеният платеж.

За продавалник предполагам е такъв сайт, а други кои са?

# 67
Дорис, по-добре bazar.bg , там също имаш 20% отстъпка от Еконт, както и получаваш по 32ст на пратка Simple Smile

# 68
Благодаря ви за съветите  Hug

Имате ли мейл на сайтовете? Получавате ли много спам на публикуваните мейлове?

# 69
Мейл? Не е нужно да им пишеш. Просто се регистрираш и си подготвяш пратките като всеки потребител. Иначе мейл си има вероятно във всеки от двата сайта за връзка.
Спам аз не получавам, защото не съм регистрирана за никакви бюлетини. Само като получа съобщения получавам и това е, защото съм го активирала.
Аз предпочитам Продавалника, защото ми пази данните и не се налага да въвеждам всеки път. Става по-бързо. Но 32ст са си стимул. Laughing

# 70
Май Дорис има предвид на сайта на магазина. Simple Smile Според мен трябва да сложиш, за да се свързват лесно клиентите.

# 71
Ох, който чете през ред е така. Това е имала предвид.
Аз лично не получавам спам на мейла на сайта, освен от сайтовете в който съм регистрирана с него. Както на обикновен мейл.

# 72
Ох, който чете през ред е така. Това е имала предвид.
Аз лично не получавам спам на мейла на сайта, освен от сайтовете в който съм регистрирана с него. Както на обикновен мейл.

така или иначе ще се наложи да правиш линк билдинг, да качваш магазина си в разни сайтове за обяви или директории за фирми, тогава се налага да се публикува и имейл. Оттам той става публиче и няма отърване от спам....Julia

# 73
Много полезна тема. Накарахте ме да се замисля за много неща около откриването на моя онлайн магазин. newsm78

# 74
Здравейте, интересува ме във всички магазини ли е практика над определена стойност, доставката да е безплатна?
Интересувам се, защото обмислям магазин с промишлени стоки, които обаче като кг са доста, съответно разходите за транспорт високи.
Към момента имаме такъв магазин, но е качен на не особено подходяща платформа и продажбите не са това, което искам да бъдат. А и нито визията, нито функционалността ми допадат вече.
Ще запиша курс Opencart и да си го администрирам сама магазина. Самият процес се протоо..чи много. Първата платформа ни е Jomla и сайта го прави дизайнер. Продължава да има неща, които трябва да се дооправят - вярно малки, но дразнят. Като цяло като го правихме магазина не ни беше водеща идея и поради това избрахме платформата.

Относно идеята за книги - не съм стъпвала в книжарница около 6 м вече, а през това време съм накупила поне 10 книги - онлайн.
Неприятното е, че самите издателства имат онлайн магазини и отстъпките им са големи, което прави конкуренцията трудна, но не пречи. За продажбите не винаги най-важна е цената.

Общи условия

Активация на акаунт