Нуждата от профилактични прегледи - необходимост или не

• 11 618
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
да ви попитам,а правите ли си профилактични прегледи на кожата преди настърването на сезон пролет-лято, есен-зима?

Моята лекарка казва, че в голям процент от случаите на рак на кожата ,причината е злоупотреба с UV лъчите, затова задължително ходя,  за да проверя състоянието на кожата си след лятото и за да се подготвя за есенно-зимния период.
Ето статия по въпроса:
http://www.drkaliasheva.com/articles/s-grab-kam-lyatoto-s-litse-kam-zimata

# 46
Аз не въпреки, че ме спохождат кожни проблеми. Появяват се неголеми рани, които мажа с локоид липокрем или бетазон. Тях ми предписаха кожните+антиалергични хапчета-зиртек, ксизал, клемастин. И да ги посетя отново, не вярвам да измислят друго.

лелее. Липокрем? аз знам,че това е силно кортистероидно мехлемче. от какъв характер са ти кожните проблеми? и можеш ли да разчиташ на дерматолога на който ходиш?

# 47
Смених няколко. Последно бях при една професорка и тя измисли бетазон. По-назад го написах-неголеми рани, които се появяват понякога. Предполага се, че е на алергична основа.

# 48
Смених няколко. Последно бях при една професорка и тя измисли бетазон. По-назад го написах-неголеми рани, които се появяват понякога. Предполага се, че е на алергична основа.

а по коя част от тялото ти се появяват? на мен преди време от едни некачествени обувки ми се бяха появили ужасно големи мазоли по ходилата, които като се спукаха стана нещо ужасно. тогава на мен ми дадоха един мехлем пак като кортистероид и нещо подобно на Липокрем. тези неголеми рани при теб изъсхват ли? в смисъл кожата става ли ти суха?

# 49
  • Sofiq
Чакайте  малко, vl как така имаш рани по кожата и ще ти кажат май е алергия. Трябва да ти направят изследвания, да се вземе посявка, отиди при друг лекар, който не ти казва "май"...

# 50

а по коя част от тялото ти се появяват? на мен преди време от едни некачествени обувки ми се бяха появили ужасно големи мазоли по ходилата, които като се спукаха стана нещо ужасно. тогава на мен ми дадоха един мехлем пак като кортистероид и нещо подобно на Липокрем. тези неголеми рани при теб изъсхват ли? в смисъл кожата става ли ти суха?

Да, по принцип кожата ми е суха. Напоследък се къпя с душ гел нивеа и сега е мааалко по-влажна. Глицериновия сапун също го използвах при къпане, но с него като че ли овлажняващият ефект е по-слаб. А преди се къпех със сапуните фа и палмолив. Дерматолозите казаха, че те силно изсушават и дразнят кожата. Тогава имах чести сърбежи по цялото тяло и не се сещах, че може да е от сапуните! Пиша тези подробности, за да ги знаят всички, които четат.

Колкото до раните, те се появяват по ръцете и краката(но по китките и ходилата никога), а понякога и по раменете. Този процес ту се изостря, ту затихва. Например сега нямам нито една. Тъй като си имам най-различни други проблеми, това засега не ми е грижа номер едно. И косопад(дори веждите ми опадаха), и кръвно, и очно, и холестерол, и кръвна захар, и чернодробните(бяха удвоени, но ги оправихме), и болки в ръцете, коленете, кръста, раменете,  лошо оросяване, болки в жлъчката, често главоболие и безсъние........И всичко това не е накуп, а се редува......Някои проблеми затихват и даже изчезват, после пак се появяват и засилват......Използвам куп хапчета и мазила......
Настояваха за ПКК, направих я и се оказа, че най-зле са чернодробните. Но както поясних, вече ги оправихме.
И въпреки всичките изброени неща смятам, че моето здраве е горе-долу добро. Има къде къде по-закъсали хора. Пълното оправяне нали знаете къде и кога ще се получи?

Сетих се за една шегичка, която навремето чух по радиото. Какво трябва да направим, за да забравим всичките си проблеми?-Да обуем тесни обувки!

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 17:03 от vl

# 51
Чакайте  малко, vl как така имаш рани по кожата и ще ти кажат май е алергия. Трябва да ти направят изследвания, да се вземе посявка, отиди при друг лекар, който не ти казва "май"...

абсолютно съм съгласна. един доктор трябва да е сигурен в диагнозата.междувпрочем и аз знам за кожни проблеми се взима винаги посявка. особено ако се налага да се прибегне до лечение с кортикостероиди.

# 52
[/quote

взимат ли ти посявка? бетазона също е силен медикамент. ако съм на твое място ще го направя.

# 53
Не, даже не зная какво е това и как се взема. Минавало е покрай ушите ми, но нямам представа.

Явно не се стараят, а претупват.....Някога в болниците правеха 4теста на ръката за алергия към антибиотици и едва тогава назначаваха антибиотик. Сестрата вземаше една игла и с нея надраскваше предлакътницата на 4места. След това на всяко надраскано място капваше от различните антибиотици. Чух, че сега са изоставили тая практика.

# 54
Не, даже не зная какво е това и как се взема. Минавало е покрай ушите ми, но нямам представа.

Явно не се стараят, а претупват.....Някога в болниците правеха 4теста на ръката за алергия към антибиотици и едва тогава назначаваха антибиотик. Сестрата вземаше една игла и с нея надраскваше предлакътницата на 4места. След това на всяко надраскано място капваше от различните антибиотици. Чух, че сега са изоставили тая практика.

в този ред на мисли на мен едно време ми нашариха почти цялата ръка. а иначе посявка означава да ти вземат като секрет от възпаленото място. например, ако е рана като тампонче минават съвсем леко по него и след това го изследват под микроскоп. иначе все още тази практика с маркерите не е изоставена,мисля че все още има места на които се прави.

# 55
Читавите дерматолози като имаш обрив, екзема задължително взимат натривка.  Моята, веднага проверява под микроскопа, не назначава лекарства без да е сигурна в диагнозата.

# 56
Благодаря за отговорите!
Не се обвинявам за състоянието на баща ми, а по скоро ме е яд на него, въпреки че го стабилизираха и да гадая какво щеше да се случи не ни помага. Факт е, че никой не обича да ходи на лекар, но смятам, че ако самите ние не сме отговорни към здравето си, никаква здравна система не може да ни помогне, та в този смисъл смятам, че е по-добре да се ходи, независимо от статистиките.

# 57
Аз пуснах тема, за това дали има комплексни изследвания за откриване на рак? Без симптоми, ако си наследствено обременен, например...Отиваш в някоя клиника и им казваш: "Искам да разбера дали имам рак." Тук намерих полезни мнения, но все пак... Има ли такова място в София, много ли са изследванията, има ли здравна каса в това нещо, аз съм много объркана и си признавам не успях да проверя всички отговори в темата...

# 58
Доколкото знам се правят генетични изследвания , които показват  наследствената обремененост и какви са шансовете в проценти да се разболееш.  След това всеки сам взима решение как да процедира, Анджелина Джоли предприе драстични мерки, като се подложи на операции за да намали вероятността да се разболее. 

# 59
Доколкото знам се правят генетични изследвания , които показват  наследствената обремененост и какви са шансовете в проценти да се разболееш.  След това всеки сам взима решение как да процедира, Анджелина Джоли предприе драстични мерки, като се подложи на операции за да намали вероятността да се разболее. 

На някои им се вижда крайно нейното  решение, но според мен постъпи мъдро. Взето е след маса изследвания и консултации със специалисти. Това са тежки операции и едва ли щеше да се подложи на тях без нужда.

Общи условия

Активация на акаунт