ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 326
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
И според мен, вероятно става дума за Математика без граници. Моята девойка сега е по-ентусиазирана за състезането по рисуване, математиката не й е на преден план като гледам... Да не помислите сега пък, че се е втурнала да рисува! Не, просто ми напомня периодично (през 20-30 часа), че трябва да й дам 6 лв да се запише... Rolling Eyes
Още един в отбора на разсеяните. И както каза някой по-напред - избирателно разсеяните. Помни с подробности серии на "Кости", които е гледала през пролетта, но не помни къде си оставила нещо сутринта. Ако трябва да ми напомня за нещо е като куче-преследвач, но виж ако е нейна отговорност да свърши нещото, то си е цяло чудо, ако го свърши в срок и както трябва.
За краснописа - прилично пише, лесно се чете, равничко е, наклончето е добро, обаче много поправя! Направо ме хващат бесните като й гледам преписите - тук буквичка вмъкната, друга подчертана и написана отгоре по-красиво, там зачертана излишна, на места цели думи преписани и поравени, защото не са където е трябвало! ooooh! Ама така ще е - баща й си го избрах точно такъв - приятно разсеян и изпипващ нещата, с които се е заел до последния детайл.
И нашите ще ходят на екскурзия - "класът семейно" Simple Smile Дано времето се пооправи, че тук този вятър е ужасен!
За английския - харесва й да ходи на школа, научила е доста, предвид факта, че никога не е ходила преди. В училище какво да кажа - изброените думички + home, house, bed, bag и може би още 2-3... Мъка.

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
какво за рисуването?

Blush СБНУ май отпаднаха, за друго рисуване не се сещам  Blush

# 647
Не е ли софийски математически турнир октомври? Миналата година това беше първото състезание.
Редактирам се-МБГ е http://www.danybon.com/obrazovanie/esenen-krug-math-bez-granici-2015/

Моята е избирателно разсеяна. Помнят се всички стикита, карти, повторки, играчки, реклами, но не и което трябва. Вчера й сложих салата, зеле и хляб за вечеря. Точно пред нея. Накрая каза, че хлябът не го била видяла Mr. Green
Имаше един период, в който й ставаше лошо в кола, въпреки че е пътувала по 2000км като много малка. Сега е поотминало. Миналата година ходихме до екопътеката до с.Бов с едно приятелче. Спирахме десет пъти по пътя и карахме с 50. Горкото, хич не му понасяше. А нашият татко хич не търпи моткане и бавни работи и накрая беше в шок как се оправят родителите му на път  Joy

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 20:33 от Пролетен дъждец

# 648
st. Dobri, и аз четох, че СБНУ са ги отрязали от МОН, но госпожата обяви, че ще има. Календарът им:
http://www.sbnu.org/index.php/kalendar

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri, и аз четох, че СБНУ са ги отрязали от МОН, но госпожата обяви, че ще има. Календарът им:
http://www.sbnu.org/index.php/kalendar

Hug Благодаря. ще попитам госпожата и ако не се организира в нашето училище ще видя къде може да иде и да участва Simple Smile да не губи тренинг Simple Smile

# 650
  • Варна
Утре вечер съм на РС и ще докладвам, но и аз мисля, че за това на началните учители става дума (по рисуване). Тя не че миналата година точно на него не изкара най-малко точки, нооооо - ще ходи и тази, решено било!
И още един елемент към общото й разсеяно състояние да добавя - постоянно си зарязва това, което прави, за да се хване с нещо друго. Пресен пример от вчера - не й стигнало времето на занималнята за едно от упражненията, но пък е имала време да си разглоби 2 (!) различни химикалки, за да сравни какво има в тях! Вечерта, решава да ни показва последната част от Лешникотрошачката, но за целта й трябвало нещо от стаята да си вземе и "ей сега се връщам!". Ние с баща й си седим в дневната, пийваме винце, говорим си, по едно време той: "Абе, миличка, това дете да не заспа там, вече 15 минути я няма...". Влизам - тя си прави рисува картичка с "новия шрифт". Забравила, че е обещала да ни прави представление....

# 651
  • София-Младост
Спокойно, дами...като влязат в пубертета хептен разсеяни стават, тогава само дето имат оправдание   Mr. Green

# 652
  • В светлината на слънцето
Спокойно, дами...като влязат в пубертета хептен разсеяни стават, тогава само дето имат оправдание   Mr. Green

Ох, не бъркай в раната... ooooh!

# 653
  • Sofia
.... Вечерта, решава да ни показва последната част от Лешникотрошачката, но за целта й трябвало нещо от стаята да си вземе и "ей сега се връщам!". Ние с баща й си седим в дневната, пийваме винце, говорим си, по едно време той: "Абе, миличка, това дете да не заспа там, вече 15 минути я няма...". Влизам - тя си прави рисува картичка с "новия шрифт". Забравила, че е обещала да ни прави представление....
 Joy Joy... много се смях с Машенката...
Моята не е така. Обаче често каквото и да прави, ако се появи на хоризонта друго интересно, зарязва и се втрурва.  ooooh!
Ама и Ала-Бала как успокоява само...  hahaha
     Прибрах си чедото току що, говорих с треньора и преустановихме за сега. Ще видим по-натам, ако пообръгне щерката...  тя е тъничка, ама е жилава и силна, та не ни плаши баскетбола.  Simple Smile
Шума ѝ е проблем на моята (демек психологически е дискомфорта, не физически), тя и занималнята харесва, но се оплаква от шума.
Биги, то и аз го харесвам треньора от малкото ми контакти, добродушен ми изглежда.  И разбирам донякъде, че вика (както е обичайно за треньорите), ама все пак с деца като работи трябва друг подход да има. И както писах, много е разнородна групата - това не ми харесва.

# 654
Връщам се доволна от родителската среща и от резултатите от входните нива. Simple Smile Класната ги похвали, че са хубав и буден клас и с тях се работи лесно и приятно.
Учителката по английски обясни, че сега нарочно учат по малко и не ги кара да пишат, за да свикнат. По-нататък щяла да им увеличи натоварването.
Обясниха ни и за състезанията на СНБУ. Девойката отсега е ентусиаст.
Преди да изляза, тя се върна от училище и й дадох книгата за Дръндьо. Да се зачете в книга и да забрави да се събуе, такова нещо не се е случвало досега. Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 20:50 от Linofrina

# 655
  • София
И моят много го чете тоя Дръндьо, трябва да му купувам третата част, че ми досажда, а аз нямам време.

Днес синковецът се е сбил, но по негови думи се е защитил, че другото дете го е ритало без причина. Госпожата от занималнята ги е наказала и двамата, а моят се чувства несправедливо обвинен и нахокан. От една страна искам да може се защитава, а не да се оставя да го бият, а от друга - не искам да се бие, направо не знам понякога как да подхождам. Той по принцип не е агресивен, даже е дружелюбен, но се тревожа като се бие.  ooooh!

# 656
Тази вечер бяхме на хор, оказа се, че сме имали съученици в него.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 15:08 от Анонимен

# 657
Ние бяхме на ортодонт.
Преди около година го водихме. Махнаха му юздичката, която влизаше м/у предните две горни зъбчета с лазер. И с това мислех да приключим. Да , обаче има малко разстояние м/у същите 2 зъбчета и нашия си е навил, че иска да носи шини като брат си. Не спира да ми намила.
Записах 2 часа при различни ортодонти. Днес категорично каза, че за сега няма смисъл. Да отидем след година и половина да се види как се развива. Докато чакахме и говорих с една майка. Каза, че ако при другите ортодонти апаратчетата струват 300-400лв, то при тази са 3 000лв. Shocked Shocked Shocked Изтръпнах. Само се чудех какво да измисля, ако ни кажат, че трябва шина и ни повикат за следващ преглед.
За сега си отдъхнах.
Някое наборче носи ли шина?
Големия ми син ги сложи август преди първи клас. за разширяване на челюстта.

# 658
Дъщеря ми се мъчи 2-3 години с шини, накрая сложихме брекети.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 15:08 от Анонимен

# 659
И моето момче има разстояние между предните зъбки. Те още не са израснали напълно. Късно му поникнаха млечните зъби и късно започна да ги сменя. И аз знам, че е много рано за шини или брекети на тази възраст. Дано зъбките му се съберат сами, че ще трябва да си продам единия бъбрек  Laughing Тия брекети платинени ли са, че струват толкова пари newsm78
Познавам момче на 10г., което от няколко месеца слага шина само нощем, но се съмнявам да му изправи зъбите.

Във вашите училища правят ли силанизация? Поисках мнение от моя зъболекар, но не ми даде категорично такова. Каза, че има и плюсове и минуси, и сама да реша дали да правим.

Общи условия

Активация на акаунт