ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 319
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Моят племенник на 10г е с шини, които слага само нощем. Не знам какви са такива специални. Навремето аз трябваше да ги нося постоянно и редовно си ги пъхах в джоба преди влизане в училище. Съответно майка ми беше вдигнала ръце, защото често ги губех и трябваше да правим нови. Моята не съм я водила на ортодонт още.
Имате ли парно в училищата вече? Вкъщи пускам вече печки, че нашето е централно.
Луси, вчера нашите са гледали проектите на вашите за вдъхновение. Били много хубави  Simple Smile Моята сега се е ентусиазирала да направи 4, ама ще видим докъде ще стигне желанието Twisted Evil

Летсгоу, каза ли какви са минусите?

# 661
Летсгоу, при нас има някакво предложение за силанизация, но пише и че местата са ограничени, а и нашата зъболекарка е против, още повече, че май трябвало да израстат още зъби.
Иначе ние пролетта се консултирахме с ортодонт, девойката има нещо като дълбока или обратна захапка / баща й я води, та ми препредават двамата различно нещо/ и щяло да се наложи да се слагат май шини, но трябва да израстнат два от предните зъба, които ги няма, за да се закрепят. В тази връзка правихме и снимка, има зародиш на зъбите, ама едното падна още миналата година, а не е пробило все още.  newsm78
Сисето, не се притеснявай за младежа, според щерката в нашия клас всеки ден се биели момчетата и все били наказани / със забележки в тефтера/. А вчера имало инцидент със счупена кутия за храна на едно момиченце и се разказват поне пет различни версии / кой я ритнал, кой я хвърлил или замерял и прочие, та дори и госпожата не е успяла да разбере какво точно е станало/. Абе пълен дзверилник!
Състезания в нашето училище не се провеждат, нито на СНБУ, нито други и няма да ходим като чергари напред -назад заради едното състезание. Иначе бих я пратила на рисуването, макар че тя повече за свое удоволствие се занимава, иначе не ще.
Дъждец, за парното доколкото знам след 15-ти октомври поетапно започва отоплителния сезон, включително тогава ще пускат и в училищата.
Морена, хубаво сте решили за танците, и аз мисля, че за Гушкан каквато е фина и нежна е по-подходящо от баскетбола. Успех!

# 662
  • София-Младост
Синът ми е със шини от февруари насам. Сега сменихме апаратчето само и го носи само нощно време и вечер след училище.
Letsgo
Категорично не е рано за преглед при ортодонт. Брекети се слагат на постоянни зъби, но при шините няма такова "изискване". Те коригират много неща, не само изправянето...зависи от проблема. Мога категорично да кажа, че вършат много добра работа, особено при редовно носене. Дъщеря ми носи първо шини, после брекети...и видях ефекта. ОТ спомените от едно време за съученици и подигравките, които отнасяха бях много притеснена и за двамата.
Но то сега всяко трето дете носи. Той чак се разочарова, че тези ще ги слага само вкъщи вечер...аз ще си ги снимам с телефона да ги покажа на момчетата. Сега са цветни, с картинки... Crazy
На контролното по мат. донесе 4...много тежко ги изживява тези оценки, въпреки че говорихме за пореден път. Други ден г-жата дава възможност за поправка и е много нахъсан.

Докато пишех Мира ме изпревари...силанизирани са му кътните зъби, дори и на сестра му, нищо че е на 17.

# 663
Ох, ужас с тези проекти. Simple Smile
Моят син така ни е нарисувал, че госпожата сигурно доста е мигала, като е видяла това произведение на изкуството!

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 15:07 от Анонимен

# 664
  • Варна
Да се изкажа и аз по зъбната тема  Laughing През лятото водих Мартина на ортодонт точно заради голямото място между предните резци. И понеже вторите зъби бяха вече паднали, но не поникнали, тези отпред си растяха на където им хареса. Т.е. не само, че има разстояние между тях, ами и в свободния си край (не към венеца, а другия) растат настрани. Ужасия някаква! Сега започват да се подават вторите зъби и ортодонтката каза, че след година - година и половина като започнат да се подават кучешките, тогава евентуално може да се мисли за някакви шини. Защото междувременно може да се окажи и някой друг зъб ротиран, та да действаме едновременно. Сега било рано още, щели да се понаместят като пораснат съседните. Но пък ми каза, че дори да се наместят, ще остане с разстояние между предните зъби и ако държим много, ще го затворят, но не вижда смисъл да се прави по принцип! Така, че се готвим за усмивка ала Мадона и толкова Simple Smile))

П.П. Само да вметна още нещо - при моята щерка няма нужда от оправяне на захапка или други постоянни зъби. За момента само ширналите се предни зъби са проблемни.

Леле, Луси, добре, че при нас родословното дърво го искаха по-семпло, че не мога да си представя какви карикатури щеше да има на нашето!

# 665
  • Варна
Привет! Моят син каза, че тази година не иска да ходи на състезания. Миналата година ходил на всички, тази искал да си почине  Shocked

Зъбите са ни драма и на нас, но още сменя активно - вторите предни зъби едва сега почват да растат и ще видим как ще се наместят на редицата. Засега мястото е в излишък  Laughing

# 666
  • sf
 Joy ох, Луси, много се смях на вашето дърво!
Ние семпло го направихме, без снимки и рисунки, но госпожата го харесала и сложила на таблото, като го похвалила. Това един ден след като ме заплаши,че ще го изключат заради лоша дисциплина  ooooh!
В чудо съм се видяла с това дете, страх ме е вече да ходя в училището  Rolling Eyes
А почнах и нова работа, дето нямам никакви клиенти и съм в стрес, а като ида и да го взема и ме посрещнат на Ф и побелявам  Rolling Eyes

# 667
  • Перник
Ние имаме един криворастящ горен зъб и ще трябва да посетим ортодонт. Изтръпвам леко като си помисля за финансовата страна на нещата, но няма да си оставя детето с криви зъби, я.

Тази седмица започна силно - за 2 дни 2 забравени тетрадки - в понеделник не носел по български, вчера - по английски. Да видим днес дали ще има липси. Питам го и другите деца ли си забравят така нещата, той казва "да". И какво, госпожата през половината час търси тетрадки и учебници за всички? Оказа се още по-зле - половината час госпожата се карала на тези, които говорят  ooooh! Ама нашият не говорел. Питам дали момченцето, с което седи говори, казва ми "да, малко". С кого говори? Говорел на Калоян, но той му правел забележки. Защо ли ми е трудно да повярвам  Confused

# 668
Светле, сладур е твоя Калоян, пак ме усмихна.
Забравих да пиша, че и при нас върнаха входните нива, по МАТ няма нито една грешка, но по български е объркала и е писала "пъпеж" с проверка - пъпежи, обаче пак има отличен. Та и аз се чудя как ги пишат тези оценки, вярно, че само това е сбъркала и са й подчертали една дума за проверка, че имало друг вариант, ама...

# 669
Луси, и аз се посмях с вашето дърво. Joy Добре, че при нас не искаха снимки и рисунки, че кой знае как щеше да ни изтипоса дребната.

Зъбите са ми болна тема  Confused Малката е флуорозни петна, без да е приемала флуор през живота си, добре поне, че са бели. За щастие зъбите са здрави, а петната ще ги скрием с фасети като поотрасне.

Сисето, моята философия за конфликтите в училище (и в ДГ преди) е следната: споровете се решават с разговор, а не с бой, но ако някой те удари - отвръщаш. По сведения на малката и в нашия клас е ежедневие момчетата да са на кълбо, обикновено наказанието е да препишат изречението "Няма да се бия в клас" по 20 пъти Simple Smile

В нашето входно по български имали да напишат мраз и дума за проверка. Дребната написала мразове - зачертано с червен химикал и поправено на мразовит...

За разсеяността не мога да се оплача. Аз съм такъв исторически заплес, че щерката трудно ще ме засенчи.

# 670
Пролетен дъждец, моят зъболекар смята, че поставянето на силанти може да възпрепятства диагностицирането на начален кариес. Един вид силантът скрива кариеса. От друга страна, освен, че механично предпазват зъбите, силантите излъчвали флуор, който е необходим за завършване на минерализацията.  
Mira_p, при нас не са споменали за ограничение в местата. Училищната зъболекарка и твърдо "За". Била силанизирала и двете си деца /не целите  Mr. Green/. Не виждам защо трябва да се чакат повечко зъбки да израстат, че да се силанизират накуп.  
Ала-Бала, малкият има само 5 или 6 постоянни зъба. Дори някои не са се показали напълно. Не е ли рано за шини?

# 671
  • София-Младост
Пролетен дъждец, моят зъболекар смята, че поставянето на силанти може да възпрепятства диагностицирането на начален кариес. Един вид силантът скрива кариеса. От друга страна, освен, че механично предпазват зъбите, силантите излъчвали флуор, който е необходим за завършване на минерализацията.  
Mira_p, при нас не са споменали за ограничение в местата. Училищната зъболекарка и твърдо "За". Била силанизирала и двете си деца /не целите  Mr. Green/. Не виждам защо трябва да се чакат повечко зъбки да израстат, че да се силанизират накуп.  
Ала-Бала, малкият има само 5 или 6 постоянни зъба. Дори някои не са се показали напълно. Не е ли рано за шини?
Това може само ортодонт да ти каже. Със сигурност има кътници вече, които са първите постоянни зъби. Вероятно и предните 4 резеца е сменил... За преглед е идеално време. А той ще прецени.
Аз например изобщо не бях видяла че от едната страна, когато затвори зъби той не ги събира изобщо...

# 672
Ала-бала, благодаря! Запазих час чак за ноември. Голям наплив  Rolling Eyes

# 673
  • София
Във вашите училища правят ли силанизация? Поисках мнение от моя зъболекар, но не ми даде категорично такова. Каза, че има и плюсове и минуси, и сама да реша дали да правим.

Ами не знам в училище дали го правят, но аз го заведох, сега е Силон.  Mr. Green

Хъ. Е че как ще го скрият този начален кариес!? Покритието е супер тънко... и прозрачно...

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 11:43 от katiABV

# 674
  • София-Младост
Силанта не скрива кариеса. Това покритие се слага на здрав зъб, най-вече задните кътни зъби, които са доста набраздени. При миене не винаги четката хубаво отива до там, за да почисти и т.н. и т.н... Целта на покритието е да запази зъбчето отдолу здраво, а не да лекува кариеси.

Общи условия

Активация на акаунт