Мнения за Надя Петрова - нутриционист

• 38 633
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря Simple Smile. Аз също реших да спра млечните този месец (вече 2 седмици Simple Smile), още преди да съм получила препоръките, защото съм чувала, че те са причина за много такива неща. Относно глутена - гледам и него да намаля, като си купувам хляб с лимец и ръж. Ще пиша по-нататък.

# 16
Тази според мен е измамничка, това канадско училище влезте му в линка е някакво за курсове след средно образование , нещо като училището за врачки на Кубрат Томов и караш курса и ставаш диетолог , ама .....по добре при доктор Емилова, поне има медицинско образование и другите там сертификати  са от разни курсове за квалификация /ако ги има де /. и вс/ичко е една масирана реклама , който се хване хване...../за книгите и  просто е преписване оттук оттам ....момичета не бъдете така наивни има истински диетолози лекари при  това.....

# 17
Тази според мен е измамничка, това канадско училище влезте му в линка е някакво за курсове след средно образование , нещо като училището за врачки на Кубрат Томов и караш курса и ставаш диетолог , ама .....по добре при доктор Емилова, поне има медицинско образование и другите там сертификати  са от разни курсове за квалификация /ако ги има де /. и вс/ичко е една масирана реклама , който се хване хване...../за книгите и  просто е преписване оттук оттам ....момичета не бъдете така наивни има истински диетолози лекари при  това.....

Нямам лични впечатления от Надя Петрова, но смея да твърдя, че информацията, която споделя в сайта си е базирана на най-новите открития в сферата на здравословното хранене и холистично лечение. Относно съмненията в качеството на образованието, не се съмнявайте. Живея в Канада от 15 години, а от една уча във въпросното училище. Всяка уважаваща себе си клиника за холистична медицина тук разполага с холистичен нутриционист завършил точно това училище. Преди това съм завършила технически университет и трябва да ви кажа, че там не съм учила толкова много колкото сега, като се има в предвид, че от години се интересувам от здравословно хранене, имам познания доста по-високи от тези на средно статистическия човек в тази област и сериозна база от знания. Сигурна съм, че само учебниците без допълнителна задължителна литература са повече от книгите, които някой от вас имат в библиотеките. Не бъдете хейтъри, не говорете наизуст или просто за забавление! Никой не е длъжен да използва услугите на подобен специалист, всеки сам си избира. Аз лично се насочих към този вид справяне със здравословни проблеми, след като години на ред никой от многото лекари завършили известни университети не направиха нищо, а само след месец спазване на специално хранене и промени в начина на живот видях огромна промяна! Бъдете добри и позитивни!

# 18
Разбира се, че всеки сам избира в какво да вярва. Само че тия нутриционисти са някаква мода напоследък и като всяка такава, утре може да не са актуални. Просто някои добре използват модната вълна. Аз лично съм много скептична към въпросната дама и ще кажа защо. В някакво интервю тя самата беше споделила, че била счетоводител по професия, но определено това не била нейната професия, скучна била.. и т.н. Затова решила да се занимава с друго. Тъй като се интересувала от диетология, започнала да чете ... и се образовала достатъчно, че да учи другите. Ами моите извинения, ама дамата просто не я е бивало като счетоводител, затова решила да стане диетолог. Смятам, че човек който дори няма медицинско образование, не може да раздава здравни съвети. За въпросните колежи и курсове, с които се образоват нутриционистите, моето мнение се припокрива с това на gorata.

# 19
Здравейте, извинявайте, че не писах толкова време, но все нямах време да седна. Понеже много хора ме питат, реших да споделя личните ми впечатления от Надя Петрова. Искам само да кажа, че това са само моите лични впечатления след онлайн консултация с нея.
- консултация е много силно казано. Нямаше никакъв личен подход. Пращаш една попълнена форма, може да не се сетиш да пишеш нещо, но това е. Каквото си попълнил, никой не те пита някакви въпроси или изяснения.
- нямаше нищо конкретно в това, което получих. Целия ѝ извод се свеждаше до хистаминова непоносимост ?!?!?!? Аз съм почти сигурна, че е нещо с хормоните, защото симптомите които имам се появяват всеки месец точно 3 дни преди цикъл. Споделих с един доктор познат за нейния извод за хистаминова непоносимост, той остана много изненадан как може да направи подобен извод без никакви изследвания.
- пак да се върна на никакъв индивидуален подход. Получаваш някакви два листа, които уж са написани специално за теб и да изгледаш 5 клипчета с информация за храносмилането и някакви такива неща. Предполагам, че в една книга за 10-15 лв на темата ще намериш същата информация.
- само информативно, без да вземам страна, защото нямам представа кое е правилното. Една приятелка ходи при Гайдурков за консултация. С нея обменихме информация и някои от нещата при нея тотално се различават. Пак казвам не знам кой от двамата е прав, но е факт, че проповядват различни неща.
- не знам дали го усещате чисто индивидуално, но ровейки се в сайта ѝ пише и говори само за болести. Дори човек да е здрав ще вземе да се разболее. Спрях въобще да посещавам сайта ѝ, защото ми писна да слушам какво може да не ми е наред.
- Това, което проповядва, че хранейки се правилно, няма да имаш проблеми с килограмите не е вярно. Няма как да ядеш зехтин, захар (било то кафява) и разни други калорични неща и да отслабнеш. Отслабвала съм с режим и знам как се прави, не е като нея. Пък и лично за мене Надя Петрова не ми е пример, на който искам да приличам.
- Мисля, без да съм сигурна, но оставам с такова впечатление, че ѝ плащат дистрибутори на хранителни добавки, да ги препоръчва на хората. Беше ми написала една камара неща. След нейната консултация дадох около 300 лв за хранителни добавки - само рибеното масло, което препоръчва струва 90 лв. и другите бяха на NOW, които също не бяха никак евтини. Едното, което беше за подтискане на хистаминовата непоносимост струваше 60-70 лв. Пиех го като полудяла като усетех, че малко започва да ме боли главата, въобще не помагаше. Но пак - как може да заключиш, че някой има някаква непоносимост просто ей така.
От цялата работа има и положителни неща:
- разбрах, че да ядеш сол не е вредно (поне според нея), но трябва да е морска или каменна.
- Ябълков оцет също е много полезно.
- Разрових се в нета и започнах да си правя заготовки за салати, но мерака ми мина.

Като цяло по-скоро според мен не си струва човек да се занимава. Все пак ако има някакъв здравословен проблем, нищо не губи да пробва, все пак е само начин на хранене.

# 20
Хубаво е, че сподели впечатленията си, защото все пак е информация от първа ръка. Аз също си мисля, че въпросната дама печели от комисионни, продавайки хранителни добавки. Иначе като диетолог дори само от това което съм чела като статии в сайта и смятам, че не бих и се доверила. Колкото до солта, ами тя в търговската мрежа е такава - или каменна или морска. Само че над определено количество не само не е полезна, а може да доведе до сума проблеми, така че какво точно значи "не е вредно" ми е трудно да си представя  Laughing За захарта няма да коментирам изобщо, защото не си струва. Цял живот спортувам и се опитвам да поддържам добра форма, така че съм прочела доста и по въпроса за храненето. Та когато някой отслабне без да се лишава от захар, била тя бяла или кафява, да дойде да ми се обади Joy

# 21
bJones,

Отдавна не съм влизала във форума и не съм видяла мнението ти. Много жалко, защото и аз си платих и съм много РАЗОЧАРОВАНА. Точно както си описала и ти, получих няколко файла и видеа, като половината от тях ги има на сайта й, които обаче след 1 месец изчезнаха от акаунта!!! Чакам повече от месец за индивидуална препоръка, но сега като прочетох мнението ти, може и да не я получа, не знам.  Трудно ми е да повярвам, че в нашата държава толкова много хора практикуват законно измама и че такива хора даже ги дават по телевизията. Купих си книгата й за истината за храната и тя е следната - яжте само биохрани!!! Ето това е, дано да съм била полезна на хората, които се чудят дали да си платят консултация при нея.  bouquet

# 22
Мда, повечето мнения за нея са - твърде много бизнес, а малко отношение.

Не съм имала намерение да ходя при нея, но си купих си нейната книга - "Ева и ефектът на пеперудата /или животът на едно момиче с автоимунно заболяване/", уж написана да е като съвременен роман. Ами на 50-та стр съм и си умирам от смях - такава реклама на нея си /идваща във вид на хвалебствия от главната героиня в "романа"/ не очаквах. Сякаш ние, читателите от джоба си плащаме за нейната реклама.  
А, и нещо по повод консултациите - в книгата героинята прави консултация при нея, от която излиза с 3 /три/ страници записки по проблема си и въобще информация за работата на имунната система.
 Joy  Joy  Joy
Ще я дочета де, ако има нещо интересно щ е пиша пак.

# 23
  • София
Аз преди я харесвах, но последните месеци забелязах как махна коментарите под статиите в блога и това ми направи много силно впечатление. После тази форма на консултация - солена цена за онлайн консултация - струва ми се прекалено дистанцирано. Един вид, на нея хич не й се занимава с пациенти, клиенти и други досадници, ама няма как иначе. Сега и книгата й за пациентката с автоимунното заболяване. Тя пусна една глава в сайта си, прочетох я и съм наясно, че това нещо няма да си го купя - първо е написано в ужасно претенциозен стил, който трябва да мине за забавен, второ е яка реклама, както сподели и Rainy day, а и мен направо ме изнерви.
Последното, с което се е захванала, е някакъв творчески семинар за успешни жени (цената е 80 лв). Това е то, още една, която иска да е Кобилкина Rolling Eyes

# 24
Искам да спомена, че Пашова има съставен акт от РЗИ София за незаконно предоставяне на здравни услуги. Няма нужната квалификация и не е регистрирана нито като лекар, нито по някоя от алтернативните лечения. Това означава, че просто мами хората. Надявам се да сте получили касови бележки от таксите си. Дори да не сте, съветвам ви да подадете сигнал до НАП. Гледайки разчетите на фирмата ѝ, не отчита почти нищо и не плаща данъци. Това ви краде по още един начин.

# 25
  • София
Искам да спомена, че Пашова има съставен акт от РЗИ София за незаконно предоставяне на ..
Коя е Пашова? Или става дума за обсъжданата тук Надя Петрова?

# 26
Искам да спомена, че Пашова има съставен акт от РЗИ София за незаконно предоставяне на ..
Коя е Пашова? Или става дума за обсъжданата тук Надя Петрова?
Предполагам, има предвид тази http://www.magipashova.com/

# 27
Е, тази е другата сериозно рекламирана в книгата нутриционистка, която работела с бременни. Комбина са двечките.

# 28
  • София
Порових се и видях, че те двете плюс още една (Анета Савова) го правят заедно този семинар за успешни жени, за който писах по-горе.

# 29
E, прави впечатление, че някои хем я следят, хем са пропуснали факта, че учи за бг диплома. Wink
Така ще затапи устите на хейтърите - колко удобно и модерно лепване на "етикет"! Явно това е много по-важно, а не че е по-логично, трезво, удачно решение...

Общи условия

Активация на акаунт