НВ-ВМХ, част 93 - за здравословното хранене

  • 43 107
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 496
abs, аз си поръчах препоръчания от Шоки витамин К2 от тук с безплатна доставка. Много по-евтино излиза , отколкото от аптеките.  

# 571
  • Мнения: 172
Момичетааа, моля за рецепта на този фъстъчен хляб! Ще стане ли със сурови пасирани фъстъци, демек фъстъчено масло да си направя сама, а не да го купя, че не им вярвам?

Цитат на: Herzen link=topic=872177.msg31725145#msg31725145 date444059679
орехите стават на пюре с пасатор, само го обирай от ножчета изключен от контакта  Grinning

Аз щях да остана без пръсти, обирайки старателно сусамовия тахан(да не става зян  Mr. Green), който си правих, при това и с пръст на бутона на пасатора.  bowuu

За ядките и аз съм така. Зверски ме разяждат, днес на закуска хапнах една шепа, до края на деня не мога да спра да се тъпча.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 22:16 от Underneath The Rain

# 572
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Ей, ама разпуснахте се, значи, много!  Crossing Arms Режимни бонбони, хлябовe! Stuck Out Tongue Я обратно на пържолите и яйцата!!! hahaha

# 573
  • София
  • Мнения: 2 997
Правилно, правилно  yes
Всеки път започвам да си мисля, че съм объркала темата.

А поръчката витамин Д за дребната пристигна от iHerb за 5 (пет) дни! Тъпото е, че тя не иска да го дъвче, иска си моите капсули Sad Явно ще поръчвам пак.
Някой знае ли дали 1000 IU на Now Foods са на дражета?

(ред> Аа, то си пишело. Извинете, оттеглям въпроса.)

# 574
  • Мнения: 8 362
Момичетааа, моля за рецепта на този фъстъчен хляб! Ще стане ли със сурови пасирани фъстъци, демек фъстъчено масло да си направя сама, а не да го купя, че не им вярвам?

не съм сигурна, че няма да кажа много голяма глупост, но суровите фъстъци не са ли отровни  Rolling Eyes Embarassed

# 575
  • Мнения: 172
Как, бе? Явно не съм успяла да достигна фаталната доза.  Joy Да каже някой друг, аз нямам никаква представа. Ти ме хвърли в тъча.  Mr. Green

# 576
  • От Луната
  • Мнения: 6 218
Аз съм яла сурови фъстъци, е не са били много, но съм опитвала. Вкуса е гаден, поне за мен няма общо с печените. Аз искам да си направя маслото или там каквото е за да няма захар/сол и други примеси като консерванти, оцвететели, аромати ... С годините съм свела нещата които купувам готови до минимум. Имам си малка градинка и даже подправките си суша сама.

# 577
  • SA
  • Мнения: 3 352
Не са отровни суровите фъстъци, но могат да са заразени с една гъбичка ( аспергилус), която произвежда токсини. Затова не се препоръчва да се ядат сурови в големи количества.

# 578
  • Мнения: 6 425
Вярно е, че и Марк Сисън, и други автори анатемосват особено много фъстъците и кашуто, защото се отнасят към бобовите, а те съдържат големи количества лектини и фитинова киселина - лектините увеличават чревната пропускливост, а фитиновата киселина се свързва с минералите (не само тези в ядките, а и с другите, консумирани на това хранене, примерно от месо, яйца, сирене, ако ядете и нещо друго) и така минералите не се усвояват. Затова тези двата вида ядки се водят по-лоши от останалите, които по принцип също не се водят много полезни, ако се прекалява с тях, както и семките. Но аз мисля, че ако се консумират в малки количества, все пак не е толкова страшно, а и могат да се накисват предварително (за което аз нямам навик Embarassed) и така поне донякъде да се неутрализират вредните вещества.

Както писах преди няколко дни, Нора Гедгаудас казва, че бобовите съдържат и протеазни инхибитори - това означава, че съдържат вещества, които блокират разграждането на протеина, а по този начин приетият с храната протеин няма да се усвои и ще отиде зян най-общо казано. Така че бобовите въобще не са добър източник на белтъчини по тази логика. Същите инхибитори се съдържат и в ядките. Разбира се, четох, че накисването намалява вредността. Но все пак това не трябва да са често консумирани храни.

И нещо ново, което прочетох сега последно: Гедгаудас разглежда също простагландините и не се съгласява с Бари Сиърс за вредността на арахидоновата киселина (тя се съдържала в големи количества в храни като черния дроб и яйцата). Тя твърди, че организмът ни има нужда от определено количество арахидонова киселина и че всъщност повишеният инсулин накланя везните към възникване на възпалителни състояния (за които Сиърс я обвинява нея), а не самата арахидонова киселина. И освен това е привърженичка на приема на гама-линоленова киселина (от масло от вечерна иглика или пореч) за балансиране на възпалителната реакция, която евентуално би възникнала от арахидоновата киселина.

# 579
  • Berlin
  • Мнения: 12 932
Може ли да още малко да ви подосаждам... Blush
Ето на тези се спрях:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tablets/691
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220 но само 60бр.
http://www.iherb.com/Solgar-Natural-Vitamin-D3-Cholecalciferol-1 … 250-Softgels/9815
Препочитам гел капсулки, ама и таблетките ще ги преглътна. Simple Smile
Какво ще кажете?  Blush
Мъжът ми ще ходи след десетина дни до САЩ и мисля направо да ги поръчам до хотела му. Май ще трябва да се образовам относно iherb, не съм поръчвала нищо оттам.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 10:05 от abs

# 580
  • Мнения: X
Аз съм си правела фъстъчено масло (паста), в робота разбивах купени печени фъстъци с малко масло на стайна темп
(Търсех сурови фъстъци да ги накисвам и пека преди това, но тук няма)

Но така на паста мога да изям много, затова не правя повече от веднъж годишно примерно
А фъстъци консумирам, макар и в силно ограничени количества, съвсем умишлено, знаейки за омега6 и фитноеата к-на, защото ми удовлетворяват желанието за гризане и най-вече защото са много солени и само с тях мога да приема повече сол
И въпреки това, фустъченото кривване не ми се еотразило, а даже напротив
Но това е моят избор, аз съм си преценила рисковете


Относно другата тема
Ще се повторя отново
"Човек е мотивиран, когато е добре информиран"
Когато достигнеш критичната точка на информация, нещата се подреждат от само себе си
Напр когато знаеш в подробности какво става в тялото ти, консумирайки тесто, захар, картофи и на какви здравословни рискове те излага такава всекидневна кинсумация, едва тогава си в състояние да промениш отношението си към тези храни
А темата в момента е достаъчно информативна, за да се постигне добро ниво на информираност
А ако човек няма време и желание, то може само да следва един единствен постулат
"Тесто, захар, нишесте = силно повишен риск за диабет, рак, ССЗ, инфаркт"

Затова само да пожелая успех на новите в темата и дано колебанията им отминат от само себе си с увеличаване на информираността им

Танче,  Hug
Радвам се да те видя (то не че и аз съм супер редовна тук, и мен ме е хванала липсата нещо)


Тези дни сериозно наблягам на горгонзола
Моите знаят, че обичам и са купили едно огромно парче и сега се пъна да го ям на закуска
После няма да искам да погледна такова сирене поне месец  Laughing

# 581
  • София
  • Мнения: 10 858
Да пожелая добре дошла на Йоли и успех с режима   bouquet
Не разчитай на тренировките за изгаряне на калории обаче. Спорта дава други ефекти, но не и изгаряне на изяденото, освен ако не тичаш по 30 км на ден де  Crazy

Момичета, напоследък имам проблем със задържането на вода, съответно и с източването. При най-малкото отпускане в солено или сладко, последствията са големи. Искам да ви питам, какъв заместител на солта бихте ми препоръчали, за да избегна евентуално този задържащ ефект? Калиева сол върши ли работа?

# 582
  • Мнения: 6 425
abs, за вит. Д по-подходящ вариант според мен е този, защото съдържа зехтин вместо масло от шафранка: http://eu.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-1000-IU-360-Softgels/46346

Вивче, понеже и аз имам такива проблеми (задържане на вода от най-малкото, най-вече в периода преди овулация), от година и половина съм на Losalt, и то използвам само минимални количества. Не знам дали има реално някакъв ефект обаче, защото съм забелязала, че колкото и да се старая, ако е дошъл моментът да се повиши естрогенът и да започна да задържам вода, нищичко не ми помага - задържам си и толкова. И съответно когато на тялото му скимне да маха вода, дори по-голямо количество сол не го спира. Виждам се в чудо, честно казано, но не знам как иначе да контролирам процеса. Embarassed Тъпото е, че тези промени се водят нормални при жените над 35. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 12:24 от Cioccolata

# 583
  • Мнения: 2 275
Ей, ама разпуснахте се, значи, много!  Crossing Arms Режимни бонбони, хлябовe! Stuck Out Tongue Я обратно на пържолите и яйцата!!! hahaha
ееее,то месо,яйца се знае и се спазва стриктно Peace
за мен най-вкусното нещо е бъркани  яйца с патешка мас и за гарнитура препечен бекон Heart Eyes
това другото е за заблуда на низши инстикти в момент на умопомрачение Mr. Green
допускам понякога малки отклонения за да не ни писне от ограничения и да се провали всичко
няма отрицателни подследствия,дори напротив
и за да не ме разберете криво Laughingмного отдавна съм на това хранене,бях много стриктна (след първоначалното залитане по режимни десерти) и постигнах това което исках  bowuu
но ми отиде време,търпение,крачка напред,две назад

УАСП Hugсега не работя,очаквайки заслужената почивка Grinning и от страх да не скучая се захванах с толкова неща,че нямам време ooooh!

# 584
  • Мнения: 6 425
Танче, като каза за патешката мас, май наистина мазнината си има значение, т.е. променя чак вкуса и консистенцията на храната понякога. Embarassed Отдавна за пържене на палачинки (тези кокосовите) ползвам кокосово масло, нищо друго (тиганът е незалепващ, но палачинката все пак ми залепва, ако не сложа цяла супена лъжица масло Embarassed). Да, но тази неделя кокосовото масло беше свършило и се наложи да използвам краве. Сложих солидно количество, може би 20-25 грама да беше. И се оказа, че палачинката стана по-пухкава и в същото време по-фина от друг път. Може и да е било съвпадение, но вкусът също беше леко различен (маслото си се усеща). И нямаше никакви проблеми с обръщането. Та май ще карам така вече. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт