Остров Тасос /Тема 8/

• 121 110
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Ами за Кефалония и аз гледам, че края на август го дават 24 градуса, което не е като за този период, ама каквото такова, ще го видим като дойде време  Peace Иначе пък за Тасос в началото на септември, ни го дава хубаво и топло, все на едното ще уцелим, при късмет и на двете  Sunglasses
До кога може да анулираш?

# 496
до 31 август  newsm78

# 497
Ами ще видиш, че на 28.08 ще е друга прогнозата  Mr. Green (примерно). Не бързай.

# 498
Не се коси, всяка година съм там по тези празници....и миналата и по миналата....еми помъкна ни детето на плаж, че и изгорях....исобено по миналата беше 28-29 градуса

# 499
Момичета, дано сте прави  Hug Hug bouquet

# 500
  • Варна
И аз мисля, че в дългосрочен план не им се получава прогнозата.Ние ще ходим от 19.09 никак не ме тревожи времето,почивката си е почивка.Понеже ще ходим с децата ми се иска да направя здравна застраховка,някой да ме посъветва как стоят нещата, къде да я направя, има ли нужда въобще?????
Миналата година ходихме за първи път и много се уплаших от таралежите(от изчетеното във форума и извън него) - съответно направих застраховка  Laughing Сега тръгваме на 16-ти и пак съм направила - за 10 лв не си заслужава да се чудите, особено като сте с деца. Застраховката се казва "Помощ при пътуване"

# 501
21-24 С не са пречка за плаж, освен ако не вали разбира се.

# 502
  • София
Понеже ще ходим с децата ми се иска да направя здравна застраховка,някой да ме посъветва как стоят нещата, къде да я направя, има ли нужда въобще?????

Имаме ЕЗОК и правя застраховка за всяко пътуване. Не е скъпа. Последните години се застраховаме в Алианц. Препоръчаха ми асистънс компанията им.
За смисъла... дано да не се налага да разбирате от собствен опит. Иначе - да, има. На една от почивките пътувахме с приятели. Всички бяхме застраховани в Алианц и 3 пъти се наложи да получаваме лекарска помощ. Едно, че ни насочваха към конкретен лекар, който да ни чака (единият път дори лекар дойде в хотела), второ, че прегледите бяха безплатни.

# 503
  • pomorie
Мерси, за отговорите.И аз мисля, че ще е по- спокойно.Дано не се налага  Peace

# 504
Bled, благодаря за новата тема. Мечтая за следващото си лято на Тасос...   grinning039

Здравейте,
някои ходил ли е скоро в Скала Потамия?
Заминаваме в края на август и ще се радвам ако някой сподели актуална информация за хубав пясъчен и по възможност пустичък плаж  Wink, добри места за хапване, таверна с жива музика някъде по ивицата и впечатления от студията Eleni Studios ако някои е отсядал там  Simple Smile
Има ли морски таралежи и оси/ пчели, че сме доста голяма група с деца и тези неща ме притесняват?
Има ли откъде в селото да се закупят прясна риба, миди, скариди и т.н.?

Предварително благодаря на отзовалите се!

# 505
здравейте,може ли някой да ми даде инфо за Скала сотирос

# 506
  • София...........
Момичета, къде е по-хубаво и има по-добра таверна? - Мариес или Теологос?
Благодаря  bouquet

# 507
Много ми хареса на Тасос. Бях с две пораснали деца в студио Платанес на самия плаж в Скала Марион. Плажът също се казва Платанес, голям, с пясък, бистра вода. Цяла седмица обикаляхме плажове и таверни. Искам пак да отида, но сама. С компания като съм, някак си не мога да се отпусна, да усетя атмосферата и да съзерцавам гледките. Освен това за първи път качвах собственоръчно  кола на ферибот и беше голяма емоция. Първия път предизвиках зевсов гняв и възмутено отчаяние у служителя, който ръководеше паркирането вътре. Представете си ръкомахания, отчаяни жестове към небето, хващане за главата и пр. цирк.  Laughing Три жени тръгнали без мъж на път, тц-тц-тц, каква ттрагедия.  Laughing Laughing Laughing
Относно дивите плажове и дивото къмпингуване - доста замърсени места видяхме - пластмасови опаковки, хартии, кенчета, торбички, бутилки ... Альооо, природолюбителите!  Wink Sunglasses

# 508
Момичета, къде е по-хубаво и има по-добра таверна? - Мариес или Теологос?
Благодаря  bouquet

Здравейте, не съм била в Мариес, но за Теологос мога да кажа, че е любимото ми място на Тасос. Препоръчвам ви го горещо - тесни калдъръмени улички,  дюкянчета за зехтин и мед с орехи и бадеми.... Прекрасно да разходка, невероятна гледка към планината. 
За таверните в Теологос  - две са големите и атрактивни.  Първата е Таверна Августос на самия вход на селото. Тя е типичната туристическа таверна - бузуки,  музика на живо. Персоналът е изцяло от българи. "Капитанът" на входа, един господин от Ямбол, като разбере, че сте българи , ще ви настани на най - хубавите места до сцената. Изобщо отношението към българските гости е по - специално. Моят фаворит обаче е Таверна Стелиос. Намира се във вътрешността на селото, изкачват се по едни стълби на огромна тераса над улицата. Няма как да не я намерите,  на главната улица е,има опашка от посетители, чакащи за маса.  Ако наистина искате наистина вкусна домашна кухня -това е мястото. И в двете таверни се сервира традиционно агне на шиш , но в Стелиос се насладих на домашен хляб и сирене, розови домашни домати и уникална бяло вино. Като комплимент от заведението получавате чаша червено вино  (далеч не толкова вкусно като бялото) , хляб и някакви разядки. А агнето беше божествено. Самата посещаемост на таверната, говори за добрата й репутация.  Поздрави и весело изкарване!

# 509
Ох,ох като слушам за таверниии, Embarassed, на Великден си дойдох три кила отгоре след осем дни на остров Самотраки.....а след месец заминавам на Тасос ooooh! Ще посетя тези в Теологос и на мен ми е много романтично там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт