Остров Тасос /Тема 8/

• 121 145
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Блед, точно такава инфо търсех, благодаря - още днес ще обиколим! Точно вчера вечерта посетихме Калирахи, наистина красиво, но за хапване не беше май мястото имаше няколко човека пиеха кафе и бира, на едно хубаво кафе с гледка. Обаче местна жена ни препоръча точно на брега таверна " Клизма" . Посмяхме се как звучи името на български Wink , и отидохме. Е това беше нашето място. Масата на брега в камъчките, буквално  на един метър от вълните, децата мятаха камъчета, никаква музика, слушаш вълните и много вкусно.........така се изкефихме! Ако не ни го бяха казали, както е на пътя, никога нямаше да се сетим да спрем, а щяхме да се забием на някоя крайбрежна туристическа улица. И за подобни идилични местенца с гледка ако имаш идеи пак наблизо в радиус 20на минути от Пефкари?

Мислих да ти кажа за тази таверна, но ти специално търсеше нещо по-селцата, нависоко и се отказах. Тя таверната е Андреас, плажа е Акти Klisma.
Дали ви казаха, че там специално трябва да опитате whitebait fish или са пропуснали ?
Радвам се, че си изкарвате добре, това е истината, а не само плаж...

# 406
Здравейте, дами!  Grinning

Блед ме насочи към тази тема, т.к. имам питане за хотел на о.Тасос :

Hotel Emerald 3 *: www.emerald-hotel.com

Има ли някой прясно впечатление от условията?
Как е плажа - пренаселено, чисто, друго?  Grinning
Има ли приятни местенца за хапване в района?

Поздрави  bouquet bouquet bouquet

# 407
Bled,

Ако whitebait fish  е риба меч, опитахме. Ако не е... пак ще се ходи, дори само за гледката си струва. Аз опитах октобод на грил, перфектно направен! Вчера бяхме на Казавити , хванахме малко от залеза, гледката от таверната се препречваше от дърветата, но компенсирахме с много хапване ( то кокореци, то козе месце,, то Имам), много е тежък живота значи......особенно после да огладнее пак човек на следващия ден Simple Smile. Хубави къщи, живописно, таверната беше пълна и с доста туристи.

# 408
И аз харесвам Maries и таверната.
Съвсем близо е Megalos Prinos и механата Kazaviti.
Отново лъжлива и подвеждаща информация - минава се почти целият западен бряг на острова и разстоянието е 30 км.

# 409
  • София
И аз харесвам Maries и таверната.
Съвсем близо е Megalos Prinos и механата Kazaviti.
Отново лъжлива и подвеждаща информация - минава се почти целият западен бряг на острова и разстоянието е 30 км.

Параход, моите уважения, но хайде стига глупости...
Дори 30 км. за мен са нищо. Още повече, че ние минаваме ТАКА няма и 20 км.
Красота в планината, а до върха сме ходили пеша от другата страна.
Но все пак благодаря, че ме четеш задълбочено. Поздрави

Bled,

Ако whitebait fish  е риба меч, опитахме. Ако не е... пак ще се ходи, дори само за гледката си струва. Аз опитах октобод на грил, перфектно направен! Вчера бяхме на Казавити , хванахме малко от залеза, гледката от таверната се препречваше от дърветата, но компенсирахме с много хапване ( то кокореци, то козе месце,, то Имам), много е тежък живота значи......особенно после да огладнее пак човек на следващия ден Simple Smile. Хубави къщи, живописно, таверната беше пълна и с доста туристи.

Не, не е това, ето...

Това в тази таверна е специалитета им. Собствено производство...
И не само там, а наоколо...
Продължавай в същия дух...

# 410
Ако имаш високопроходим джип предназначен за черни пътища може и да минеш от там Bled. Гугъл както знаем, често не показва реалните състояния на нещата.  Mr. Green Поздрави!

# 411
Здр ще ви задам може би един глупав въпрос ,но моля за отговор 😀 ферибота с кола на отиване и на връщане ли се плаща или само на отиване а връщането е фрее ?

# 412
Здр ще ви задам може би един глупав въпрос ,но моля за отговор 😀 ферибота с кола на отиване и на връщане ли се плаща или само на отиване а връщането е фрее ?
И в двете посоки по отделно Simple Smile.

# 413
  • София
Ilcheto
Да, с джип сме, но и други коли минават спокойно. Има едно място Waterfall Maries , където беше пълно с коли.

Но и по крайбрежието става, а има и още един път, който малко обикаля през девствена красота.
Там пък е манастира Ekklisia Panagouda и църквата Moni Stavronikita
От Maries е близо Kastro, но въздушно, няма директен път. Трябва да се слезе и после към него...
Въпрос на избор. Когато си на разходка няма далече има кеф. Далече е 300 км., не 30.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 11:41 от Bled

# 414
И в двете посоки по отделно Simple Smile.
Благодаря за отговора. Ще почиване на Кавала ,но мислим да отделим един ден на Тадос та се чудех дали с кола или без нея . Искам да посетя само мраморния плаж ,а такситата скъпили са или?

# 415
Ilcheto, за да сме съвсем точни и двата алтернативни маршрута в Гугъл между Мариес и Мегали Принос в по-голямата си част са всъщност черни планински пътища. Единствения нормален път е този за който говори Параход. И този, който Гъгъл предлага като първи вариант. Това си личи и от времето за изминаване.  Peace

# 416
  • София
Благодаря за отговора. Ще почиване на Кавала ,но мислим да отделим един ден на Тадос та се чудех дали с кола или без нея . Искам да посетя само мраморния плаж ,а такситата скъпили са или?

Bibon4e

Виж ТОВА , ако е все още e същото.

# 417
А след като платиш за колата плащаш ли и за всеки човек в колата?

# 418
  • София
А след като платиш за колата плащаш ли и за всеки човек в колата?

Да, кола + броя на хората в нея.

Ilcheto

Ако решите подобна разходка, прецени сама. Така изглеждат тези пътища, нищо страшно.

Ти си минавала и знаеш нормалния път изглежда ...

По лекото ТУК

От Megalos Prinos до манаситра Moni Agiou Panteleimona пътя е асфалтиран, след това е нещо подобно на това...

По-лошата част изглежда ТАКА

Минават всякакви автомобили, но много прах, както към Мраморния плаж.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 13:17 от Bled

# 419
Ако whitebait fish  е риба меч, опитахме.  
Whitebait са дребни рибки, без да се придиря за вид (може да има гаврос и сардина, а и други видове), сервират се пържени.
Риба-меч е swordfish, ξιφίας на гръцки и на Тасос не се лови, ако се сервира, ще е доставена от далеч и замразена.

Общи условия

Активация на акаунт