Частни училища - информативна тема 9

• 63 114
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това не е практика във всички частни училища. Всъщност аз знам само за едно, в което има подобни летни домашни - Евростар

# 286
  • София
Това не е практика във всички частни училища. Всъщност аз знам само за едно, в което има подобни летни домашни - Евростар
И аз мисля, че е само тук.
Андариел, пропусна ми въпроса пак. Много ми е интересно децата ти учили ли са в ЧУ или учат ли сега?

# 287
  • София
Аз писах, но не си го прочела или са ми изтрили поста - проучвах частните училища, когато трябваше да започнат първи клас, също и в седми за гимназиален курс. Не ми хареса това, което предлагат съответните училища за парите, които искат, не видях някакво кой знае какво качество, които да си заслужават да изсипвам по един куфар пари години наред, и то за две деца, и затова предпочетох държавните училища. За мен лично съотношението цена/качество беше неизгодно. Колкото и да ми е излизало и да ми излиза като допълнително вложени пари, време и труд пребиваването на децата в държавни училища, пак ми излиза много по-евтино за сходно качество. Неслучайно направих сравнението с праховете за пране - и скъпите перат като по-евтините, обаче им плащаш рИкламата и това да се фукаш как переш с праха Х, дето врътка клипчета по телевизията, а не с марката У, която никой не я знае. Както виждаш, за зрелостниците все едни и същи гимназии се въртят в топ 10 (изключвам онова недоразумение, май беше в Кърджали newsm78).

# 288
  • София
Ами не съм видяла. Беше ми интересно, защото не мисля, че при положение, че не си имала досег с ЧУ, би могла да си полезна на темата. Наистина. Много са интересни част от разсъжденията ти, но не за тази тема. 

# 289
  • София
Досег съм имала дотолкова, доколкото съм ги проучвала услуга с какво качество и на каква цена предлагат. Нима имам право да имам мнение само, ако съм използвала определен прах за пране, който ползваш ти?

# 290
  • София
Разбира се, че имаш право на мнение. Приветствам всички с лично мнение, нещо рядко срещано напоследък и с удоволствие бих те чела в някоя тема от рода на "За и против частното образование". Обаче тази тема е информативна. Очаква се в нея да се разменя информация за различните ЧУ, начините на преподаване в тях, учители, деца, родители, мнения и др. Наистина темата много отдавна излезна от замисъла си и отиде някъде в махленския спор.

# 291
  • София
Досег съм имала дотолкова, доколкото съм ги проучвала услуга с какво качество и на каква цена предлагат. Нима имам право да имам мнение само, ако съм използвала определен прах за пране, който ползваш ти?
Не знам доколко може да е меродавно и информативно мнението ти за определен прах, ако не си го ползвала, а само си прочела съдържанието на опаковката. Да не говорим, че явно проучванията ти за училищата от 1-7 клас не са особено актуални щом децата ти са вече гимназисти.

# 292
Да обобщя по темата....първо се обясни колко ужасно е кандидастването в СС, сега ужасните тестове в Питагор. Чудя се кое училище е трето в класацията за най-добро училище Веда или Еспа. Та да почета малко за него.
Не е истина #Crazy

Io_io аз съм ЗА новта тема.

# 293
  • София
Не знам доколко може да е меродавно и информативно мнението ти за определен прах, ако не си го ползвала, а само си прочела съдържанието на опаковката. Да не говорим, че явно проучванията ти за училищата от 1-7 клас не са особено актуални щом децата ти са вече гимназисти.

Ще се изразя така - чела съм му етикета, на който е описан съставът.

Да, за 1-7 клас не са ми актуални, но  за гимназиален курс са ми доста пресни, а тук ставаше въпрос и за гимназиите. Актуални са ми и знанията относно методите и инструментите за обследване на децата, както и целите, които са заложени в  "тестовете", които познавам. Всичко това с тестовете сега в ЧУ сме го играли във филма "записване на първокласници преди повече от десет години", когато почти всяко училище си въведе някакви неизентифицирани и неодобрени от никого тестове и "препитваха" децата, за да ги класират за постъпване в първи клас. Просто в един момент се вдигна пушилката, от МОН скръцнаха със зъби и обявиха такъв подбор за нарушение и спряха цялата истерия. Така че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

# 294
  • София
И в ПБ има психолог, но дамата е в майчинство. Но скоро се връща  Mr. Green
Имали сте късметлийска година  Laughing

# 295
И в ПБ има психолог, но дамата е в майчинство. Но скоро се връща  Mr. Green
Имали сте късметлийска година  Laughing

И миналата година, а доколкото знам и по- миналата психолог на входа не е имало. Все пак тук има потребители с по-дълъг  опит в училището.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 09:05 от Анонимен

# 296
  • София
Миналата беше с психолог.  Peace

# 297
  • София
Приема миналата година в ПБ ли?

# 298
Да обобщя по темата....първо се обясни колко ужасно е кандидастването в СС, сега ужасните тестове в Питагор. Чудя се кое училище е трето в класацията за най-добро училище Веда или Еспа. Та да почета малко за него.
Не е истина #Crazy

Io_io аз съм ЗА новта тема.
И аз съм за нова тема, ако е само за деца от ПУК до 7ми клас ще е супер.
Да си призная гимназията ми се вижда далеко, пък и само за АК се пише, а доколкото знам си има отделна тема за него

# 299
  • на път

Peace

Аз търся у-ще за детето след 7-ми клас в немскоезична държава. Може и частно. Чух за един колеж в Мюнхен и един в Берлин. Ще съм благодарна, ако някой допълни някаква информация. Благодаря  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт