Броене на калории - резултат след 1 година

• 8 200
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Пърженето на мусаката увеличава ли калориите и?

# 16
Да разбира се. Олиото е много калорично, на 100 мл има 900 ккал

# 17
  • SA
Чудя се защо модераторът на подфорума не се намесва, при положение, че вече има тема за броене на калории?

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 01:21 от kameloth

# 18
При Ансел Кийс гладуващата група се е хранила с 1500 калории на ден, и то само на 3-4 месеца, но последствията са били ужасяващи, вкл. за психическото им здраве (депресия, истерия, хипохондрия, самонараняване - един си отразял няколко пръста). По отношение на физическото здраве, установено е, че базовият им метаболизъм намалял много през този период - все пак това е доста логично, тялото вижда, че не постъпва енергия, затова ограничава разхода. Съвсем нормално. Вярно, че са били мъже, но все пак.

# 19
При Ансел Кийс гладуващата група се е хранила с 1500 калории на ден, и то само на 3-4 месеца, но последствията са били ужасяващи, вкл. за психическото им здраве. Вярно, че са били мъже, но все пак.
Peace СЕга авторката пак ще те обори за пореден път, че тя глад не изпитва.  Wink

# 20
Хаха авторката няма да оборва никого. Исках да споделя нещо и ако някой се поинтересува да бъда полезна, но явно няма смисъл. Правете си тогава 90 дневни, лунни диети и си купувайте разни химии. Аз съм доволна от това че успях да сваля толкова килограми и да се чувствам добре, това е най - важното. Мислете каквото си искате. Wink
Но съм сигурна, че има и други, които спазват този режим на хранене и много бих се радвала ако и те споделят своето мнение.

# 21
  • SA
Ми да, нали и ние това казваме - има тема за броене на калории, там си споделят хората как и защо гладуват. Форумът не позволява повече от една тема по даден проблем, така че е уместно да се насочите натам.  

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 09:20 от kameloth

# 22
  • София
Здравейте дами!
Искам да споделя как точно отслабнах и задържах теглото си, без каквито и да е хапчета и тем подобни глупости. Миналата година, след бременността и кърменето, точно на 15 септември реших да се кача на кантара. Бях потресена (знаех че съм напълняла, но не чак толкова), заковах на 101.6  ooooh! Казах си, че трябва да отслабна на всяка цена и седнах да прочета какви диети има. Тогава попаднах на няколко статии за броене на калории и реших да пробвам. Купих си кухненска везна, изчислих си калориите, които трябва да поемам и ... започнах. В началото ми беше доста странно да меря всичко, което ям, но с времето свикнах. Още на първата седмица имаше резултат - бях свалила 2 кг. без кой знае какви усилия, защото тогава приемах 1500 калории на ден, сега са 1000. И ето без да се усетя, една година по късно съм - 31 кг. и се чувствам страхотно, а най - хубавото е, че си позволявам и по нещо сладичко, но в умерени количества разбира се  Simple Smile
Препоръчвам този метод на хранена на всички, които искат да се отърват от излишните килограми, без да има йо - йо ефект след това. Ако имате някакви въпроси с радост бих била полезна с каквото мога.
Значи когато си приемала 1500 калории си отслабнала с 2кг. за 1 седмица, после си минала на 1000 калории и за 1г. си смъкнала 31 кг., което прави около 2,58кг. сваляне на на месец.  newsm78 С тези ти кг. /и сегашните и предишните/ да си мъчиш организма с 1000 Shocked и как точно изчисли, че ти трябват 1500 кал.?  По коя формула си ги изчислява?

# 23
Еми то в началото отслабвах по - бързо, защото съм имала прекалено много за сваляне. А е имало и месеци, покрай празници, в които не съм сваляла, но важното е че не съм и качвала. Изтеглила съм си програмата Калориен калкулатор и там ми изчислява дневния калориен прием.

# 24
Липсата на глад при 1000 калории се дължи именно на забавения метаболизъм. Добре е да се работи с проценти, а не с фиксирано число - 500 калории от човек, нуждаещ се от 2000 е едно, друго е от 1500 да вземеш същото количество.

# 25
  • София
Има значение и самите калории от каква храна са набавени и какво съдържат - примерно 300 калории от чипс, не е същото като 300 калории от броколи или пък от торта. Само броенето не много ок., трябва да има разнообразие. Съгласна съм с
Липсата на глад при 1000 калории се дължи именно на забавения метаболизъм. Добре е да се работи с проценти, а не с фиксирано число - 500 калории от човек, нуждаещ се от 2000 е едно, друго е от 1500 да вземеш същото количество.

Общи условия

Активация на акаунт