Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 202
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • York
Много сте писали,момичета в новата тема.Аз лека полека се приготвям за пътуването и имам един спешен въпрос.Понеже съм асматик,трябва да използвам инхалатор,при това положение винаги имам един в чантата си,но искам да взема още 2-3br.резервни,въпроса ми е колко бр.опаковки мога да взема в ръчния си багаж,лекарството не течно...предполагам,че трябва да имам ксерокопиран документ,който да доказва необходимостта от лекарството.

Аз си носих един брой в ръчния багаж и два в чекирания. Моя съвет е да си носиш документите от ЛЛ, които удостоверяват, че си диагностицирана с астма. Може и последна рецепта също да си вземеш. Тук продават всички инхалатори, които има и в България, но без рецепта не може да ги купиш. Аз питах в аптеката в Теско и ми казаха, че ако имам българска рецепта могат да ми продадат.  Peace

# 301
  • Bristol
Mомичета, отдавна не съм писала, но пък ви чета:)

Бих искала , ако някоя от вас е ходила на ски в Австрия да ми препоръча някой курорт. Аз отворих интернет и направо се загубих в информацията. Ние никога не сме ходили на ски- така че, предполагам, че ще използваме само пистите за начинаещи (аз , половинаката и дъщеря ми на 5 г).
Единственото условие, кото имам е да е що годе близо до летище, оттам ще си  вземем кола под наем.

Преложиха ми Ischgl, било супер, но е много далече от летище. Проверих билетите до Инсбрук- с Easyjet са 2000 паунда за тримата, доста ми.
Лесно били през Мюнхен, близо е Залцбург- така че, може би някой курорт около Залцбург?

Мерси предварително
Близо до летищата, които ти питаш, за съжаление, няма. Трябва да се покара с колата, за да се навлезе в хубавите снежни Алпи. Ето една карта, да се ориентираш горе-долу как седят нещата. Същото е положението във Франция и Италия, има си шофиране от летището.
Ischgl е супер популярен курорт, високи цени и блъсканица по леките писти. Не бих го препоръчала на начинаещи. В този район, ако търсите, Zams, на главния път е и с прилични цени на квартири. Пистите са точно над града. Имат прекрасна синя писта, но е на южен склон и ако целнете топла година, е затворена. Galtür е моят фаворит в този район, уникален като разположение, спокоен и с не толкова трудни писти, но той е по пътя към Ischgl и след него  Crazy

# 302
Здравейте на всички гурбетчии-островитяни Simple Smile
Пиша с цел да поразпитам за впечатленията на живялите в Лондон, най-вече майките които са посрещнали чеденце в някоя от големите държавни болници в Лондон... С мъжа ми сме тук сравнително отскоро ( аз от половин година някъде) и сега ни очаква това догодина живи и здрави Simple Smile  Heart Eyes
Освен сравнително лоши репорти от CQC не намирам много информация от трети лица за родилните отделения на държавните болници тук. И след няколко доста стряскащи #Crazy статии от Evening Standard-a, класиращи родилните отделения в Лондон най-долу в класацията на всички родилни в страната се постреснах... Чак се зачудих дали да не хващам wizz-a за БГ, но мъжа ми ще трябва да се върне да работи... а искаме а сме заедно... Та мисълта ми от тези имащи подобно преживяване, вярно ли толкова пренаселено в родилните в Лондон и с недостиг на персоал и адекватна грижа, или просто тук критериите са им по-завишение от нашите?  newsm78

# 303
  • До хладилника, който обичам
...или просто тук критериите са им по-завишение от нашите?  newsm78

Това - със сигурност Peace

# 304
  • До хладилника, който обичам
...или просто тук критериите са им по-завишение от нашите?  newsm78
На другите ти въпроси не мога да отговоря, но това - със сигурност Peace

# 305
  • Манчестър
Mомичета, отдавна не съм писала, но пък ви чета:)

Бих искала , ако някоя от вас е ходила на ски в Австрия да ми препоръча някой курорт. Аз отворих интернет и направо се загубих в информацията. Ние никога не сме ходили на ски- така че, предполагам, че ще използваме само пистите за начинаещи (аз , половинаката и дъщеря ми на 5 г).
Единственото условие, кото имам е да е що годе близо до летище, оттам ще си  вземем кола под наем.

Преложиха ми Ischgl, било супер, но е много далече от летище. Проверих билетите до Инсбрук- с Easyjet са 2000 паунда за тримата, доста ми.
Лесно били през Мюнхен, близо е Залцбург- така че, може би някой курорт около Залцбург?

Мерси предварително

По принцип не бих препоръчала Австрия за начинаещи. Не казвам,че не става, но....
Плюс, аз бих препоръчала пакет почивка, пред опцията да вземеш полет, хотел и тн....Ние винаги ходим с пакет,всичко ти е организирано, трансфери и тн... знам ,че Мери ходи на непакетна почивка,така,че може да се изкаже за плюсове/минуси.
Иначе като курорти - Kaprun/Zell am Zee; Schladming, Kitzbuel , това са мойте фаворити и не са далече от Залцбург.
Ако питаш за мнение, за начинаещи и пръв път на ски - България е най-добре, ние така направихме със сина ми. После Андора. Италия ., Австрия и тн...

# 306
Може и това да... дано. Аз не бях проучвала нищо, докато не видях в болницата, където са ми прегледите и ултразвука (royal london) разлепени по стените официални стававища за качеството на работа. И като се почваше safety - inadequate, care - requiers improvment и подобни. Викам си а, я да видя онлайн докладите на другите болници, а там същата работа... и на края в evening standard-a - 6 от 7те най-лоши болници, в които да раждаш във Великобритания са в Лондон.

# 307
Там е работата,че моя инхалатор е почти 100lv,а по здравна каса го получавам безплатно.С рецептурна книжка го взимам,освен на нея да направя ксерокопие ина епикризата,с която ми е поставена диагнозата,не се сещам друго.Ще бъда само с ръчен багаж.

Благодаряви заотговорите,момичета.

# 308
Там е работата,че моя инхалатор е почти 100lv,а по здравна каса го получавам безплатно.С рецептурна книжка го взимам,освен на нея да направя ксерокопие ина епикризата,с която ми е поставена диагнозата,не се сещам друго.Ще бъда само с ръчен багаж.

Благодаряви заотговорите,момичета.

Тук ще ти е около 7-8 паунда, след като бъде предписан от доктор. Моят личен изследвания и диагнози от други страни не признава, но пък ги взима под внимание и назначава съответните изследвания, или праща при специалисти да се потвърдят (отхвърлят).
Вземи си достатъчно, да имаш за около 3 месеца - не всички записват веднага. Астмата обикновено се диагностицира и следи в самата "поликлиника" от сестра.

# 309
Мерси Merry and Ave за изчерпателната информация.
Ще се поразтърся още.

Ave, ти от коя туристическа агенция си доволна?

# 310
  • Манчестър
Мерси Merry and Ave за изчерпателната информация.
Ще се поразтърся още.

Ave, ти от коя туристическа агенция си доволна?

Аз купувам онлайн.

Последните години само от Nielson. Ingham са ок също. Също съм вземала от lastminute.com. Също Igluski.

# 311
  • Bristol
Идеята за България или пакет, за начинаещи, може би е по-добра, от колкото сами да се мъчите да се ориентирате. Ние сме с опит и пак, като отидем на ново място, отнема време да се ориентираме, а уж знаем какво да търсим. Плюс от туроператор ще ви организират и училище, докато ако организирате сами и сте в малък курорт, има проблем с намирането на английско говорещи учители. В България, цените на училищата и частните учители, са много по-ниски.

# 312
  • гр.Бургас
Здравейте на Всички, bouquet помагащи и отзивчиви хора в темата.Не съм писала досега, но ви чета от доста време.
Благодаря Ви за търпението с което повтаряте и потретретвате Laughing едно и също и яснотата, която давате на всички объркани и несигурни хора като мен, решили да емигрират от България.
Ще обясня накратко моята история и въпросите които са безброй, но с ваша помощ успявам да си ги изясня постепенно. Simple Smile
ММ и брат ми са в UK от април тази година.Заминаха на бригада в една ферма за 4та година.Аз също съм ходила две лета, но тази година останах заради дъщеря си в БГ(5г). След края на сезона във фермата ,двамата се установиха близо до Норич. Там са от 3 седмици и живеят в нещо като хотел.Имат НИН и банкови сметки,както и аз. ММ по професия е шофьор на ТИР и това работи тази година във фермата, а брат ми е със специалност готвач. Намериха си работа в един завод за алуминии, но не е сигурно за ММ. Понякога работи 2-3 дни в седмицата ,понякога изобщо не го викат.Брат ми работи постоянно защото е с кола и кара още работници. Обмисляме вариант да отида с детето при тях и аз да започна работа, а ММ да се занимава с детето ,докато не излезе някаква работа за него,ММ не е с добър английски, докато брат ми е с добър. Друг вариант е да намерят къща там и да се установят, а след това и ние с детето да отидем и тя да ходи на училище там.
Нооо вече главата ми е пред пръсване, защото не съм наясно с всички неща.Ето част от въпросите,бушуващи в главицата ми  Sad
Имаме ли право, да отидем с детето за начало при тях в този хотел, където са в момента(една спалня с хол и кухня)и да търсим жилище, т.к съм чела че детето трябва да си има своя стая?
Не съм много наясно с тези доказателства за адрес, т.к те там нямат никакъв договор, на мястото на което живеят, а за личен лекар трябва доказателство за адрес?
Може ли мъжът ми да си пусне документи за смяна на книжката при положение че НИН е с различен адрес от този на който в момента пребивава?
Каква е процедурата по наемането на жилище?
и Как да проверя рейтинга на даден район? (чета ви че се ориентирате по някакви рейтинги)
Какви документи е нужно да подготвя от БГ за превод за детето, т.к. има различни мнения за превода на  имунизационния календар на детето например?
За записването при GP на детето от значение ли е примерно на кого на името ще бъде сметката за доказателстео(с ММ живеем на семейни начела)?
Наистина много ще съм Ви благодарна на всички, които ще отделите от времето си, за да ми помогнете, а междувременно аз ще продължавам да ви чета Hug

# 313
Дете на 5г. тук ходи на училище. В хотел отсядат туристите. Мисля би следвало тм първо да намери подходяща квартира и да има сигурни доходи, преди да отидеш ти и детето. За детето аз не съм превеждала нищо.

# 314
  • Манчестър
Палмичката, за начало попитай твоя мъж как така няма работа редовно за него. Тук в УК има голям недостиг на тираджии и агенциите прилапват като топъл хляб току що пристигнали от БГ и дори без всякакъв опит.
Аз лично бих те посъветвала преди да се вдигнеш и дойдеш с детето , той да си намери постоянна работа. едва тогава мисли са местене. защото ако ти смяташ да работиш , а той да гледа детето ( при положение,че неговите шансове за прилична работа са доста по големи от твойте) честно казано не виждам как ще се оправите. Освен ако ти нямаш ценена професия за коятпо има глад на пазара.

Общи условия

Активация на акаунт