(Био)зеленчукова градина - тема 31

• 94 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Нека някак си да систематизираме профи семената от които имаме нужда!Освен това някой трябва да се яви и организатор на мероприятието! Laughing Например краставици,моркови,пипер,а що се отнася до доматите профи семената са предимно за оранжерии и сме позакъснели.Ако някой иска обаче и семена на домати скъпи хибриди да пише и за тях.Относно краставиците знам,че има има супер устойчиви хибриди,които издържат и на болести и на вредители.За морковите знам също,че са важни семената.Ще се разровя тези дни и ще напиша каквито сортове знам и каква цена са!Ако сме по организирани ще се справим!

# 391
  • Пазете Гор
Искам да участвам в този "пул". Помня, че преди "професионално" семенце за домати струваше около 20 ст за брой. С оглед на моите количества цената не ме притеснява кой знае колко, но ми е просто любопитно.

Ползвах сръбско семе домати 13 лв за 5 гр. Хубаво беше, имам още двадесетина семчици.

За последните години случих на хубаво семе за моркови точно веднъж.

# 392
  • Варна-София
ее123456, нямам облепиха, но в Морската градина във Варна има на няколко места. Висок, ефирен (светъл, рехав и разпилян) храст. Нямам наблюдения с какви насаждения под него може да се съчетава и е задължително да проучиш, защото хем ще ти заема място, хем няма да прави сянка, а и дава издънки.

Проверих в един сайт - под облепихата садят ягоди, мащерка и лайкучка. Даже листата на облепихата влизат в билковия чай.
В друг сайт казват под облепихата да не се садят домати, картофи, патладажан, малина, касис и ягоди.
В трети сайт конкретизират под мъжката облепиха да не се садят домати, картофи, патладажан и ягоди.
Ако с това помогнах нещо - ще се радвам.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 10:46 от amica1

# 393
Облепихите са различни типове преди сортове (сибирски - ниски (1,5-2м), узряват най- рано - краят на юли, най- богати на масло; немски (средноевропейски) - средно високи, узряват август; кавказки  - зреят септември, най- високи - дървета (5-7м), най- богати на витамини). Листата са богати на вит. С, а в плодовете има много мастно разтворими вит. А, К, Е .... Растенията са с рехава корона, приличат на върба (маслина) доста грубо казано. Растенията са в симбиоза със азотфиксиращи бактерии и това позволява да се отглеждат на по- бедни почви (по- добре песъкливи), с плитка коренова система, използват се за възстановяване на почвата. Образуват много коренови издънки.  Младите странични клончета завършват със шип - бодливички са, плодовете са дребни и трудно се прибира реколтата, но сиропът е чуден.
Едно мъжко опрашва поне 3-6 женски растения (разпознаването им кое, кое е става едва във фертилна възраст).

# 394
Куркума,мога да ти предложа от хибридните домати Панекра,Мондиал,Афен,Амати .Провери ги един по един в нета и ако нещо ти хареса ще ти ги пратя по пощата.За морковите ми препоръчаха сорт АЛМАРО но най малката опаковка е 200 000 семена 178 лв.Не знам това количество как може да се раздели?КРАСТАВИЦИ ВОРЕАС Ф1 И Маркос ф1.Това са ранни краставици започващи много бързо да плододават.За летни краставици Южна наслада наистина са вкусни.

# 395
Рени, на сайта Семената има Алмаро за 94 лв. 200 000 семена.

.

# 396
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте! Дано 2016 г. донесе много берекет в градините ни, а ние здрави и живи да им се радваме! Hug
Ето старта при мен. Grinning

Някой гледал ли е Мондиал на открито? В оранжерия ми хареса, но на открито не съм пробвала.

# 397
Алисче,това е цена за 100 000 семена!Отвори Алмарото и ще видиш! Hug  Може да купим от тях,но как да ги разделим?Който иска да пише и да видим по колко пари ще стане.Предполагам,че това са доста семена.За краставиците Калунга са 40 лв 100 семена,а Дефенс 68лв 100 семки.Пишете ако искате да си разделим  по 5-по 10 семки.

# 398
Да, Рени, грешката е моя, извинявай  Hug.

П.П. Не разбрах дали искаш да опитаме и двата сорта краставици или да изберем един от тях. Ще участвам за моркови и краставици, за разделянето не бери грижа, само да се съберем. Ако има желаещи за домати, ще участвам за сортовете Панекра, Мондиал, Биг Биф. За нашите ширини не е късно, според мене, а пък и те няма да изгубят кълняемост тази година.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 19:54 от Анонимен

# 399
За краставиците мислех да опитам и двата сорта,защото ги дават за много издържливи на болести и лошо  и мрачно време.Могат да се сеят и като втора култура за късна есен.За съм и за морковите-увериха ме,че семената са важни.

# 400
Бройте и мен за ранни краставици,моркови и сладка царевица.

# 401
И мен бройте Simple Smile с моркови ,краставици и домати.

# 402
  • София/Варна
Който брои, да брои и мен.

# 403
Могат ли да се изпращат дребни пари в пощенски плик,дали някой ги проверява?Миналата седмица Алис ми изпрати доста семена без проблем.Ако можем по този начин да си разпределим семената ще е много лесно и евтино.С Еконт и други такива фирми не знам колко ще струва.Поръчах си от София едно лекарсво за сина ми,тежащо едва 20 грама ,а ми взеха за доставка 7лв.Видях в сайта Семената,че за сума над 200лв е безплатна доставката.Като видим колко човека ще искат,ще решим и колко семена да поръчаме.Пишете и някаква относителна бройка все пак!

# 404
Парите с пощенски запис, таксата не е голяма. Семената с писмо, но препоръчано. Досега все 1,30 са ми взимали. Пликовете си ги правя от лист А4 Simple Smile, като предваритялно съм изпринтирала адресите. Ако е с Еконт или Спиди, офис-офис е 4,50-5,00 лв. Устройва ме една десета част от семената, ориентировъчно.

Общи условия

Активация на акаунт