Искам да кажа ... (55)

• 44 909
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Оф, Чек и аз ревнах, като те прочетох, а представям си, като го видиш.

# 526
  • Варна
Check Please много мила постъпка,малко хора останаха със сърца.
svetal4o27 пробвай с кухните или защитени жилища,там винаги
имат нужда. Както и вечно се тълпят хора, социално слаби, които
можеш да усмихнеш.

# 527
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Нямам ФБ, Джули.

# 528
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Check Please много мила постъпка,малко хора останаха със сърца.
svetal4o27 пробвай с кухните или защитени жилища,там винаги
имат нужда. Както и вечно се тълпят хора, социално слаби, които
можеш да усмихнеш.

Защитени жилища не  знам дали има в София. Сега ще прочета къде в София има кухни.
Имам и бебешки дрешки.

# 529
Можеш и в Базар, в ОЛХ, и там има секция Подарявам, може да уточниш че желаеш лично предаване. Особено бебешките дрешки много се търсят. Hug

# 530
Искам да кажа, че напоследък в София има много просяци.
Обикалят по спирките, по улиците. И не са от онези, в количките. Или с патерици. Здрави, прави мъже (или поне така изглеждат). Прилично облечени жени Абе няма да кажеш, че са просяци. Искат кой по 50 стотинки, кой повече.
Има хора, които наистина имат нужда от помощ. Жал ми е хора, изгонени от домовете си. Или загубили дом заради глупост и доверие.
Но има и толкова мошеници, че ...
Относно дрехи. Искала съм да дам. Имам и сега в излишък. Почти не носени и съвсем нови. Е, никой не иска. Бях разпитвала. Бях писала писма до разни домове. Не. Искат помощ, но финансова.
Единствено един дом ми отговори положително. Трябваше нещата да са минали през химическо чистене. Да го удостоверя с бележка. И да поема разходите по транспорта.
Ами отказах се. Излизаше ми доста солено тази история.

# 531
  • В Космоса
Имам и аз дрешки много, трябва да потърся къде да ги дам, че нямам място вече...

# 532
Не знам, в тези групи се търсят и искат, за съжаление има и мошеници, чието мошеничество, специално аз не разбирам. Вчера пращам на една жена обувки, които не мога да нося заради крака, подарък, просто да иде да си го вземе. В последния момент друга жена от групата ми писа, че тази жена моли, но после не ходи да си взима пратките. Защо го правят, недоумявам. За капак уж подаряваш, а поемаш разходите и в двете посоки....Но има хора в нужда и наистина се радват на дрехи и предмети.

# 533
  • Sofia
   Детски дрехи-на познати давам,наши-на родата и напоследък често нося в H&M.
 Мъчно ми и на мен за възрастни безпомощни хора.Когато има как-помагам...че сега все сме млади,'убави и имащи,ама по-натам....И тия хора са имали планове,надежди,мечти... Tired
Отивам за камби,карфиол и т.н.Ще пълня буркани,царската   chef

# 534
  • Варна
Пробвайте на местно ниво, почти във всеки по-голям град има
сдружения разни + църквите вземат, дрехи и там съм носила.
С домовете е сложно, убиват ти желанието да дариш. Ама не е
невъзможно. Редовно носим храна, санитарни материали в един
дом за деца, организирам колегите, правим кампании,и така...

# 535
Момичета благодаря ви от сърце за стиснатите палци и за положителната енергия  Heart Eyes Hug

Всичко мина наред. Самата процедура не беше кой знае какво. Очаквах да е по зле. Сложиха ми местна упойка. Сега съм доста замаяна, но не е болка за умиране.
Лекарят ми каза, че стомахът ми е чист. Има съмнения за някаква бактерия та затова ми взема биопсия да видиме дали ще излезе, че я имам .

# 536
Дарявала съм детски дрехи в дом извът София. Дарявала съм и детски дрехи и обувки, и възрастни дрехи, и завивки в близкия храм. Без проблем е било. Само ми стана криво като видях, че хората използват подобни дарителски инициативи, за да не хвърлят нещата си.
Алекс,   bouquet.

# 537

Преди години работих в заведение и там варяха октопода в кола. От тогава го знам.

Аз пък живея на място където се ядат много октоподи, защото ги има ей така в морето, даже някои хора си ги вадят с ръкавици докато плуват наоколо. Но не съм чувала никога никой да вари октопод в кола и ми се струва, че много ще ми се смеят ако попитам. Аз знам, че се вари докато се свари.  Mr. Green Отнема от 20 (в тенджера под налягане) до 40-50 минути в обикновена. Може да се пече и на барбекю, за много по-кратко разбира се. Може и да се пече във фурна, покрито с фолио, към два часа отнема докато стане готов.

В една кръчма in the middle of nowere синът ми яде пиле с кока кола  Joy. Беше най странното ми преживяване. Хората изглеждаха като персонажи от Дънди Крокодила, а гадното хлапе забрави български и коментираше на английски.
Ритнах го поне 10 пъти под масата, защото си беше страшно.

Светалчо, ще те разочаровам, че и живи ги блъскат. И дълбоководните риби се кормят веднага, иначе не стават.

# 538
  • Пловдив
Аз готвя пиле с кока-кола. Уверявам ви - супер е. Моите деца го обожават, особено средния син, изяжда смайващи количества за хилавата си външност.

# 539
Дарявала съм детски дрехи в дом извът София. Дарявала съм и детски дрехи и обувки, и възрастни дрехи, и завивки в близкия храм. Без проблем е било. Само ми стана криво като видях, че хората използват подобни дарителски инициативи, за да не хвърлят нещата си.
Алекс,   bouquet.
Да, има го и този момент, но аз мисля, че за тях дарените неща са ценни, те не ги оценяват като вехти и боклучиви, сигурно си мислят, че и те по този начин помагат. Та нали самия ангажимент по предоставянето им е по-сложен от колкото да ги захвърлят на боклука...
Аз дрехите и наши и на детето обикновено ги пращам на майка ми и тя ги раздава на съседи, на когото прецени, но имаше едни по-вехти и износени анцузи, изпрани с работещи ципове. Реших да ги оставя до кофите, както доста хора правят и до вечерта ги размятаха циганите около контейнерите, идват, ровят, вадят, хвърлят. Отвратително се почувствах. Тогава се замислих - ходят голи, окъсани, вмирисани, вместо да вземат здрава и чиста дреха, да се облекат за няколко дни, те я хвърлят и буквално стъпват върху нея.

Янтре, а рецепта може ли да споделиш и с Пепси става ли?

Общи условия

Активация на акаунт