Отговори
Здравейте Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате начин/ лъжичка, която ще улесни детето да се храни само?

В момента се опитва с обикновена, но мазалото е на ниво.

Благодаря предварително Simple Smile

# 1
то на година и 3 мес., май е нормално мазалото да е на ниво newsm78 Моята се хранеше с обикновена, горе долу на 2 години цапаниците вече бяха по-малко

# 2
то на година и 3 мес., май е нормално мазалото да е на ниво newsm78 Моята се хранеше с обикновена, горе долу на 2 години цапаниците вече бяха по-малко

Очаква ме интересна зима Simple Smile

Лошото е, че не ми дава да помагам и номерът с двете лъжички не върши работа  Rolling Eyes

# 3
Докато дете се научи абсолютно само да се храни, което обикновено става към 2,5 - 3 г., все ще се цапа. Лъжицата няма чак такова значение. Детето ти в момента развива своята финна моторика. Аз правех следното: Децата ми не обичаха лигавници, съответно си имахма дрехи  за вкъщи - по-смотани и окапани, и дрехи за навън - с тях не ядяха.  Ако се налагаше ядене навън - или носех втора блуза, която нахлузвах върху първата, или прежалвах дрехата. В момента има и блузи-тип лигавници,пробвай и с тях. Синът ми е на 5 г. и все още понякога се капе.
Приеми го. Ако някоя позната ти развива локуми как нейното дете вече не се капе и яде само, пропускай ги покрай ушите.  
Колкото и да се маже детето, щом иска остави го да яде първо само, а после го дохрани, ако все още иска.
За лъжицата: Дори най-удобната лъжица според реклама или съвет да купиш, детето ти пак може да не иска да яде с нея. По този повод имаме останали от бебешкия период 3 вида бебешки "уж удобни" лъжици. Децата ми си ядяха с най-обикновените чаени лъжички, защото мама преди това ги хранеше с тях. Тези "бебешките" не ги искаха.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 14:31 от Deni-meni

# 4
Аз държа и настоявам приборите да са едни и същи за всички. От 8 месечна възраст давах обикновена чаена лъжичка от сета, който си ползваме всички. Но, когато ми се е навирал в чинията и ми е крадял супената лъжица, пак се е справял по същия начин. Мазало си има на поразия. А дори когато успее да си изяде супата без нито капка да окапе и аз тръгна да го хваля - тогава най-големия кеф е да вземе купата с каквото е останало по нея и да си я нахлупи на главата и се залива от смях като преигравам с реакцията..Simple Smile

# 5
Благодаря ви много за идеите и съветите.   bouquet

Сега имам някаква представа как да процедирам   Simple Smile Няма да ми се даде никакъв шанс да скучая.... хах

# 6
Въобще как до 1,5 г. си изкарала без да се цапате и капете за мен е мистерия. Най-важното, не се ядосвай. Дори в нашата ясла искаха да донесем лигавници на децата, за да не се цапат много, докато се хранят. После в 1 група на детската градина с майките се шегувахме, че познаваме какво са яли децата от петната по дрехите, защото на 3 г. в 1 група се яде самостоятелно и без лигавник. Но постепенно децата се научават.

# 7
Здравейте Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате начин/ лъжичка, която ще улесни детето да се храни само?

В момента се опитва с обикновена, но мазалото е на ниво.

Благодаря предварително Simple Smile

Имам дете на 2.г и 8 месеца
Не се хранеше самостоятелно , но много бързо го научиха на яслата
Не мъчете детето и не влагайте нищо специално в шишета за пиене на вода, лъжички за ядене, и т. н
Ако искате моят съвет разбира се -директно и право напред с това което ще му предостави живота -минахме и по този път Знаете ли колко пъти сме били на гости , заведение , пикник , плаж или почивка-там няма специални лъжички
Аз съм щастливка -Ние дори нямаме т.н "любима играчка или предмет без който детето не е в състояние да се успокои"
Единственото изискване е да е безопастно за детето

# 8
  • UK
Аз съм доволна от комплектите за хранене на Авент, а иначе впредвид възрастта мазалото си го има Sunglasses

# 9
Благодаря на всички за отзивите  bouquet

Моя приятелка ни подари детски сет от стомана, но с дебели пластмасови дръжки. Приятно бях изненана да видя, че са доста удобни за ползване. А и с времето нещата доста се подобриха, не че няма мазало, но е доста по-поносимо.   Wink  Помогнаха и игрите с пресипване на разни неща с лъжичка от една чиния в друга, и работата с домашен пластeлин.

Ох, има надежда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт