АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 552
  • 605
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Наде, и аз завидях благородно за ранно заспиващите дечица. При мен беба заспива обикновено към 1, а баткото към 23:30-24:00. Сутрин с голям зор става за детска.  ooooh!  Майка казва - както си ги научиш... Е, я кажи сега - как ги научи?   Grinning 

# 136
  • Sofia
И при нас е като при Надето  Mr. Green Малкото към 21 е лека нощ, баткото до 22.30ч. Даже баткото като ходеше на ясла и ставаше по-рано, заспиваше и преди 22 ч.

# 137
Привет!
Смяната на времето никак не ми се отрази - когато си нощна смяна това е без значение, жалко че не можах да се възползвам да поспя повече  Laughing Но пък тази нощ съм доволна - будихме се на три часа да ядем и после заспивахме  bowuu без кокорене, което си е голяма работа!

Наде, и аз завидях благородно за ранно заспиващите дечица. При мен беба заспива обикновено към 1, а баткото към 23:30-24:00. Сутрин с голям зор става за детска.  ooooh!  Майка казва - както си ги научиш... Е, я кажи сега - как ги научи?   Grinning 
май не е до научаване, а си е до детето... каката ми беше ангел небесен, ама чак сега го разбирам, като сравня... заспиваше още от 3 месечна в 21,00ч. и се събуждаше в 9,00ч. сутринта, без хранене, без смяна на памперси... По цял ден ми седеше в шезлонга, на ръце не съм я носила, зъбите не разбрах кога и как ги извади, само колики имаше до края на втория месец, но без плач, просто не можеше да заспи само през деня. Еми очаквах и това да е така, ама НЕ  Laughing Но съм щастлива, че е здраво и апетитно  Laughing

diana.88 и аз като теб точно с нещо подобно исках да се похваля за вчера: изкъпах се цялата  bowuu както едно време си казваха "честито" след баня, че рядко им се е случвало  Mr. Green ИЗрязох си ноктите, изсуших се и толкова! АМа пак си е нещо, нали  Party

Да ви питам нещо за косата - започна ли да ви капе? Моята вече доста капе, но знам че е нормално. А нещо правите ли и - маски, таблетки? Аз се чудя дали да не я отрежа къса, че сега ми е дълга и само я връзвам, да не ме скубят  Flutter

Да питам нещо и мамите на смесено хранене АМ + кърмене - забелязали ли сте че от кърмата детето има много повече колики? СТранно ми е но е факт, даже ние не можем да сучем както трябва заради свиване от колики, вие как се справяте? От шишето не е чак така.... Затова почти само се цедя.

# 138
И моята коса започна да пада. Поръчах си един шампоан с алоевера от фирмата ЛР. Преди години бях руса, останах без коса, а от шампоана, взе да ми расте нова коса! А това за коликите съм го забеляза отдавна и вече се престраших, да спра капките!

# 139
Здравейте,
Чета ви редовно, но все като се наканя да пиша и зверчето се буди.Вчера за пръв път спа непробудно от 20:30 до 7:30. Много ще се надявам да се случва по-често, но едва ли. Обикновенно не заспива вечер преди 12, става към 5 да яде и после към 8. След това през деня спи по най-много 1:30-2 м/у храненията и то не всеки път. Все още е само на кърма, но се съмнявам дали и стига, защото усещам гърдите си по-леки от преди, а и често иска да суче. От няколко дни пия чай за кърмачки и усещам пак прилив на кърма, а и тя е по-заситена и сякаш няма колики. Та препоръчвам на мамите, които все още се борят с кърменето. Чаят ми го донесоха от България, а и между другото от тук си взех един пак с български билки, и да не помага със сигурност не вреди, а и сега е сезонът на топлите чайчета.
Nedialka_81 - изпратих покана във ФБ, може ли да ме добавиш и мен към групата. Благодаря предварително!

# 140
Здравейте,
Днес ходихме на сладкарница...мммм  Grinning и влизам набързо да се отчета докъде стигнахме с кърменето. С ровене по форумите си открих една генерална грешка. Знаех какво е предно и задно мляко, но си нямах и представа кога свършва предното, по- воднисто мляко, чиято роля е само утоляване на жаждата и кога започва задното, по- калорично мляко, което е всъщност хранителното. Та досега, по време на кърмене, когато силиконката ми спре да се пълни с мляко, беба започваше да се дърпа и да реве и протестира и аз я слагах на другата гърда. Една вечер я оставих 2 мин. повече на "изпразнената гърда" и усетих рефлекса на потичане на млякото и силиконката се напълни. И се осъзнах...малката не е наддавала добре, защото предимно е сукала предното мляко. Жалко, че нямаше кой да ми го обясни по- рано. Сега вече си наддава, но пак си я меря всяка седмица на везната, да съм сигурна, че не гладува.
Иначе и тя си заспива към 21, 30ч. максимум и се събужда в 03, 30ч., в 06, 30ч. и дори се смилява над нас и когато се събуди в 09, 00ч. ни оставя да спим до 10, 00ч. , като сама се забавлява в кошарата и си гука. Пу- пу..все да си е така.
За косата- и на мен ми пада много напоследък. diana.88 дай повече инфо за този вълшебен шампоан и пиши дали съдържа парабени и консерванти и дали може да се използва по време на кърмене. Защото купувах на ММ шампоан против себорея и продавачката изрично ме предупреди, че  по време на бременност и кърмене не трябва да го използвам.
Yana Pencheva- ние минахме през ортопед, когато малката беше на 1 мес., като лекарят ни каза, че през 4- тия и месец отново трябва да я прегледа профилактично. Тези прегледи се полагат по НЗОК и ЛЛ или педиатъра не могат да ти откажат направление. Даже на нас за физиотерапията педиатъра ни дава всеки месец ново направление.
Спокойни и спящи бебета тази вечер и до скоро! Simple Smile

# 141
Момичета, а аз да попитам дали почнахте със сокчетата от ябълка+морков ?
Моята коса в момента сякаш е супер, но аз преди месец я подстригах с около 10см и явно й се отрази добре  Tired
За турските памперси Prima да ви питам колко излиза броката на номер 3, аз тук гледах /но не съм много сигурна/ номер 3, 40 бр, за 16,50лв.  Rolling Eyes
спокойна вечер  Hug

# 142
Гъзелка, ЛР е фирма, на която ставаш дистрибутор с/у заплащане и растеш в йерархията(сигурно си чувала за такива фирми), но е много скъпо да станеш дистробутор, затова намираш някоя приятелка, която е и си поръчваш на нея. Шампоана струва около 25 лв, а на дистрибуторски цени 18лв-200мл. Само с алое вера е, не пречи на кърменето. Продуктите се произвеждат в Германия и идват от там. Всичко е по-скъпичко, но е с натурални продукти и имат ефект! Чичко Гугъл знае всичко. Ако искаш разгледай! Simple Smile

# 143
Мерси, Дианче, ще се поразровя в нета  Simple Smile

# 144
Здравейте,
Днес ходихме на сладкарница...мммм  Grinning и влизам набързо да се отчета докъде стигнахме с кърменето. С ровене по форумите си открих една генерална грешка. Знаех какво е предно и задно мляко, но си нямах и представа кога свършва предното, по- воднисто мляко, чиято роля е само утоляване на жаждата и кога започва задното, по- калорично мляко, което е всъщност хранителното. Та досега, по време на кърмене, когато силиконката ми спре да се пълни с мляко, беба започваше да се дърпа и да реве и протестира и аз я слагах на другата гърда. Една вечер я оставих 2 мин. повече на "изпразнената гърда" и усетих рефлекса на потичане на млякото и силиконката се напълни. И се осъзнах...малката не е наддавала добре, защото предимно е сукала предното мляко. Жалко, че нямаше кой да ми го обясни по- рано. Сега вече си наддава, но пак си я меря всяка седмица на везната, да съм сигурна, че не гладува.
...............

ох, и аз като теб, Газелка постоянно чета ли чета в нета....борбата и при мен продължава с кърменето, но засега съм на едно положение от доста време, ти си по-напред.... можем да си споделяме на лични съобщения, ако си открила нещо важно за кърменето Hug

Момичета, а аз да попитам дали почнахте със сокчетата от ябълка+морков ?
Моята коса в момента сякаш е супер, но аз преди месец я подстригах с около 10см и явно й се отрази добре  Tired
За турските памперси Prima да ви питам колко излиза броката на номер 3, аз тук гледах /но не съм много сигурна/ номер 3, 40 бр, за 16,50лв.  Rolling Eyes
спокойна вечер  Hug

ани али много е рано за сокчета още, поне според мен детето трябва да е навършило поне 3 месеца, даже 4, а някои захранват чак на 6. Между другото сега педиатрите масово отричат първо да е сок от ябълки, понеже ябълката е киселка и предизвиква стомашни разстройства у бебето. Даже казват зеленчуците да са първи....още не съм се разровила и не съм питала педи, но е раничко....
А за памперсите на мен 2-ката 80 броя ми са толкова, колкото пишеш, тройка още не съм купила, но ще са поне 70 броя за тая цена /турските/ Peace

# 145
  • София
Аз захранвах от 6 месец с тиква, а после с картоф и т.н. Сега мисля отново по тази схема.  Peace 

Има 2 схеми на захранване - едната започва с плодови сокчета от 3-4 месец, другата със зеленчуци от 5-6 месец. Аз избрах 2-та, защото захранването започва по-късно, а и плодовете са по-сладки. Като свикне детето със сладичко, после не иска зеленчуците - безвкусни са му.

Утре сме на преглед. Ще ни слагат и ваксините  Confused  Стискайте палци да ги понесе леко, че всичко ми трепери още от сега  Tired

# 146
мерси момичета, и аз предпочитам по-късно да захраня, но с каката почнах само сокчета морков +ябълка по кафеена лъжичка и в 6-я месец зеленчукови пюрета  Peace
Таи ще погледна цените със сигурност  Peace

# 147
  • София
Аз го захраних след 6тия месец с оризова каша. Казват, че било най-щадящо за стомахчето. Когато дойде момента мога да споделя схемите.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 18:02 от Ama O Mar

# 148
  • Бургас
ДВ Grinning

zlato85 добавих те Peace

аз захраних с плодово пюре(май newsm78) в 5м каката.
Сега мисля да започна с оризова каша пак към 5м.
И после зеленчуци,плодове и накрая месо....ще видим как ще е...

wave и ние утре сме на ваксина Hug

# 149
  • София
И ние утре. На две.... Приготвила съм куул пач.

Общи условия

Активация на акаунт