Спиридон?

• 3 235
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте!Разглеждайки доста от темите не можах да си помогна особено.Спиридон е името на свекър ми,не мога да харесам име подобно на неговото за момиченце.Ще съм много благодарна ако ми помогнете!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:00 от AnMary

# 1
Единственото, което се сещам и има същите букви като в началото на Спиридон е Сирма.

# 2
Дона,
или ако нямате нищо против по-американско звучащите - Спирит. Simple Smile

# 3
  • Най-красивата страна
Авторката пита за име на момиченце.Само първата буква ще е негова.Иначе трябва да е Спиридонка/ Thinking
Симона,Силвия,София,Стефания,Сияна.

# 4
аз грешно съм прочела момченце. И аз съм за Сирма или Сияна, Симона за момиче не ми харесва.

# 5
Името Спиридон означава "духовен дар" от лат. spiritus donum. Така че момиченцето може да се казва Дарина. Името му ще има същото значение като това на свекъра. Също, Божидара. Между другото, моята дъщеря се казва Дарина и никога не забравя да ми припомни, че освен на Преподобна Дария (19 март) има имен ден и на Св. Спиридон, т.е. да си получи празнуването и подаръка. Laughing

# 6
Сидония..?! Simple Smile

# 7
  • София
Дона е приятно предложение. Другият вариант е просто име със С да харесаш.

# 8
Дона и Дарина не са лоши.
Ако вземете първата буква - Симона, Силвия, Стела

# 9
Аз бих помислила за Спиридона, не е обичайно, но пък е уникално!
Ако трябва да е на свекъра, де, не може ли на свекървата?

# 10
На гръцки женският вариант е Спиридула, но на български не ми звучи ...

# 11
Донка
Донна
Спиридонка

Наистина името е уникално.
Не го кръщавай на свекъра.

# 12
Много съм ви благодарна на всички включили се в темата.Въпроса не беше лесен,вчера разбрахме пола на бебето 4-то момиченце  чакаме   bouquet надявахме се,че поне с това сме улучила да е момченце и затова бяхме готови само със име за момче,свекървата има име та реших и на свекъра макар и момиченце да не се чувства пренебрегнат .Важното е всичко да е на добрия край както се казва,категорично разбрах,че съм женска майка и нямам никакъв шанс да променя  плана на Господ.Но смятам,че всяко нещо в нашия живот се случва за наше добро!Пишейки това дано не ви прозвучи като оплакване,чувставм се чудесно  Heart Eyes
Още веднъж Благодаря  Hug

# 13
Как се казват другите момиченца?Те на кои са кръстени?
Да са ти живи и здрави!

# 14
 newsm51 Благодаря!
Най-голямата на 14 е Габриела!Кръстена на баща си.
Михаела на 8 години.Кръстена на мен  Party
Ниа на 2 годинки!Тя е кръстена на свекърва ми която е Николина.
Та и на свекъра но се затруднявам та ще видим!

Общи условия

Активация на акаунт