Лечение с Амикацин при бременност !!!!!!!!!!!!

• 1 868
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
Бих искала да ви помоля за съвет и мнения на някои мами които са приемали антибиотика Амикацин  по време на бременност. Много съм притеснена защото 4  дни го приемах в болницата в Русе, а съм бременна в 8 месец и  не мога да ви опиша как се почувствах след като прочетох страничните му ефекти върху плода, да не говорим, че приемането му според мен и други специалисти с които се консултирах впоследствие не е било наложително. Но просто такава била пътеката.................. и трябвало да ми го вливат. Не мога да проумея какви лекари ни лекуват, и какви решения вземат без да те предупредят за ползите и рисковете от лечението с дадено лекарство, това е абсолютно безобразие и никъде го няма ...само в нашата държава която не случайно наричат държавата на абсурдите  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 1
не съм специалист, но бих те посъветвала да не се притесняваш. Според мен най-вредно е приемането на антибиотик в първия триместър защото тогава е органогенезата.
Аз също не бих пила антибиотик по времена бременност, освен ако не съм твърдо убедена, че няма друг начин, но ти така или иначе вече си го приела. Каквото такова. Поне гледай да си пазиш нервите. Друг съвет не мога да ти дам.

# 2
И аз мисля, че сме държава на абсурдите...всеки от всичко разбира. И като се запее една песен - та няма свършване. Антибиотика бил ужас и хайде всички в хор.

Щом си лекуван с АБ значи си имала бактериална инфекция. Предполагам или белодробна или инфекция на пикочните пътища. Варианта от тази инфекция да родиш преждевременно в много по-голям отколкото да има странични ефекти върху бебето.
След като са те приели в болница , надали нещата са били толкова прости.
А и няма лекарство на чиято листовка да пише : подходящо за бременни.
Интересно ако са те предупредили за ползите и рисковете - ти кое щеше да избереш?

Така , че най-добре се успокои. И разчитай на хората които те лекуват.
Успех.

# 3
Яд ме е че аз наистина нямах никакви оплаквания, лекарят който ми води консултациите ми пуска периодично изследвания на кръв и урина ( не стерилна ). В урината ми излезе че имам  бактерии, та той ми каза влез в болницата да ти направят по обстойни изследвания, като аз си мисля, че първо трябва да ти направят изследвания да установят какво трябва да лекуват и после да ти назначават лекарства. А  при мен се получи така че с влизането в болницата където уж трябваше да съм само за изследвания, започнаха да ми вливат два вида антибиотик а изследванията ми дори не бяха излезли. И дори след като излязоха се оказа че урината ми е стерилна, нямам бактерии във влагалището и въпреки това продължиха с антибиотиците  като на въпросите защо ги приемам ми отговаряха че такава била пътеката..............не че разбирам  от всичко, не съм медицинско лице .....но.....за мен това не е нормално. При положение че нямаш оплаквания, нямаш възпаление, незнаят какво лекуват ...

# 4
Oт бактерии в урината можеш и да нямаш оплаквания.
Но те са изключително опасни защото могат да предизвикат преждевременно раждане. Раждането на недоносено дете ( може да има проблем с дишането, оттам да не му достига кислород в мозъка и  хиляди други неща) е доста по-голям риск отколкото приемането на едно АБ.

Може да са започнали АБ то веднага , защото са предценили, че риска да чакат ден- два за изследвания е голям.

Щом курса с АБ е започнат той трябва да се изкара до края. Ако не се довърши - тялото ти става резистентно на този АБ и в бъдеще може да имаш проблеми.

Не се ядосвай. Просто в бъдеще , ако не вярваш на даден лекар потърси второ мнение.

# 5
когато бях бременна и на мен една нестерилна урина ми излезе с бактерии, но понеже нямах никакви оплаквания си самоназначих стерилна. Стерилната се оказа без растеж на бактерии и просто първата не я показах на лекаря.
Аз също много не вярвам на лекарите, и за това търся второ и трето мнение, а често и не ползвам предписаните ми лекарства - на моя отговорност.
Съветвам те в бъдеще да не се предоверяваш, а да се опиташ да проучиш нещата.
Сега не се ядосвай повече.
Късмет

Общи условия

Активация на акаунт