Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 127-ма тема

  • 289 704
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 769
Марокански кускус с кайма
p

Лабрекс,тутманика изглежда неустоимо..

Кифличките на  Kristalin  също,но фена на кифличките ееее.....много чаровен.
На муса от круши също не бих устояла.... Grinning

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 22:14 от Nordina

# 511
  • София
  • Мнения: 15 828
Нанита, добре завърнала се!  Hug

Баница на грил-тиган, пържолка, пържени яйца с чушка и лук, дърпано свинско(pulled pork) с домашен сос барбекю и яйца с чушка и лук.







# 512
  • Мнения: 2 289
Тайна, страхотно pulled pork. Как точно го прашия? В slow cooker-a ли е?

# 513
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна, страхотно pulled pork. Как точно го прашия? В slow cooker-a ли е?

    Там го сложих, но нямах търпение да го чакам и го прехвърлих за допичане във фурната. Peace Сложих свинското,( пържоли , щото нямах бут, а много ми се искаше да го пробвам) върху легло от кромид лук и чушки, сложих масло, сол, черен пипер и мъъничко вода.Няма дълги и сложни маринати.След 4 часа в кукъра, отиде във фурната , докато хвана хрупкава коричка. Соса  за барбекю си правих сама, с каквото имах - лют червен пипер на люспи и пушен червен пипер, черен пипер, кетчуп, соев сос, лъжица горчица, лъжица захар,малко червено вино, малко оцет, малко кока-кола и варих до сгъстяване.Накрая накъсах пържолите на конци и овалях в соса.

# 514
  • София
  • Мнения: 2 745
Аз продължавам с рецептите на Манчев и Шишков.
Печено пиле с розмарин и масло и пържени картофи с портокалова сол по рецепта на Шишков


Отново страшно вкусно  Heart Eyes
Ето и рецептата
Скрит текст:
Печено пиле с розмарин и масло и пържени картофи с портокалова сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 цяло пиле
100г краве масло
3 стръка розмарин
2-3 с.л зехтин
100 мл бяло вино
2-3 скилидки чесън
1 лимон
1 кг картофи
400 мл олио за пържене
кора от 1 портокал
хималайска сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме пилето и го намазваме обилно с масло отвън и отвътре. Овкусяваме го със сол и черен пипер и във вътрешността му поставяме два стъка розмарин, глава лук, разрязана на четири и разполовен лимон. Другата глава лук разрязваме на четвъртинки и заедно със скилидките чесън нареждаме в тава и върху тях слагаме пилето. Наливаме виното, зехтина и малко вода, така че дъното да се покрие с поне 2 см течност.
Печем пилето около час под алуминиево фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отсраняваме фолиото и печем още 40-тина минути.
Картофите приготвяме по специална технология. След като ги обелим и измием, ги нарязваме на гредички и бланшираме за 5-6 минути в подсолена вряща вода. Отцеждаме ги, нареждаме ги в тава и поставяме във фризера за 30 минути, което се прави, за да се намали съдържанието на вода в тях. Чак след това ги изпържваме в загрято олио. Овкуяваме ги с хималайска сол, предварително смесена с настъргана портокалова кора и стрък розмарин.

Приятна вечер  bouquet

# 515
  • Мнения: 1 352
Бъркан сладкиш със сладко от смокини:

# 516
  • Мнения: 769
Тайна,Мариета ...чудни предложения....и едни зачервени картофки мернах...вкусно!

Ароматен печен карфиол Картофена салата с пикантен дресинг   Овесени бисквити с тиква и шоколад/със стевия
   

# 517
# 518
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Пиле по Сечуански





Хубава вечер и успешна нова седмица на всички!

# 519
  • Мнения: 86
Чушки със сирене и яйца


Кюфтета с пържени картофи и домашна лютеница


Руло с ягодов крем маскарпоне

# 520
  • Мнения: 9 453
Нанита, доБре си се завърнала  bouquet
Батето, как не те заболя сърцето от калмари кюфтаци да правиш  Mr. Green

от мен лекинко стар отчет

чийзкейк с ягоди от фризера



шпетцле /вместо спагети с пилешко и зеленчуци



салата с рулца от раци и моркови



месеници под различни форми





от вчера тиганици http://pep-4o.blogspot.bg/2015/09/blog-post_13.html

# 521
  • Мнения: 22 867

 Nordina, радвам се, че пак си тук! bouquet

Кекс, кексчета и шоколадовите квадратчета на Маги  bouquet

# 522
  • Бургас
  • Мнения: 113

Моят отчет поостаря, ама .... да си покажа какви съм ги вършила Simple Smile

Пържоли и свински език с праз на фурна





Домати с ориз

# 523
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Нещо за ценители - пача желе


# 524
  • Мнения: 8 163
Ориз с уасаби фуми фурикаке, листчета от печени водорасли и салата от поници на боб мунг с веган кимчи:

Общи условия

Активация на акаунт