МОСКВА

• 43 030
  • 468
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И пак по този въпрос- в Москва ще бъдем три дни и в Санкт петербург четири дни. Има ли значение в кой град ще ни бъде регистрацията?

Няма. Важното е да имате някаква.

# 241
  • Москва
Заради световното по футбол направиха срока 3 дни и «забравиха» да го върнат, когато свършиха мачовете.
Важно е да има ПОНЕ една регистрация.

# 242
  • Варна
Моми и момци, гледам тъкмо условията в спалните вагони на нормалния нощен влак.... Москва-Петербург ....Извила  съм се като питанка защото ме втрещява едно подозрение.... в трета класа ( дето е без обособени купета) възможно ли е леглата да НЯМАт чаршафи  ?!?

# 243
Цитат
За Питер-корабчетата тръгват от различните пристани покрай Нева. Ние обикновено сядаме до Ермитажа, на Дворцовия мост.
На различни фирми са, да. Всички раздават реклами. Да и можете да попитате на пристана, ще ви обяснят всичко.

Цитат

Хотелът ни е  в Калининский район. Като гледам корабчетата са от другата страна на реката. Май ще е доста сложно  с прибирането. Има ли сайт, където са  отбелязани пристаните на всички корабчета и от там да погледна кое ще ни е най-удобно?  Доколкото разбрах мостовете се вдигат последователно, но дали ще успеем след приключване на обиколката да минем по някой, още не вдигнал се мост или всички вече ще са вдигнати?

# 244
  • Москва
Моми и момци, гледам тъкмо условията в спалните вагони на нормалния нощен влак.... Москва-Петербург ....Извила  съм се като питанка защото ме втрещява едно подозрение.... в трета класа ( дето е без обособени купета) възможно ли е леглата да НЯМАт чаршафи  ?!?

Винаги са давали чаршафи в плац карт вагоните. Можешь да си избереш опция с или без чаршафи, когато си купуваш билет на сайта на ржд. Ако са за три спирки хората не ги вземат.
Друг е въпросът кой  нощен влак, защото в 22 от Москва влаковете са двуетажни и няма плац карт, само  купета. Последно с такъв пътувахме до Питер.

Относно корабчетата-имаше пристан и от другата страна на реката, около крепостта.

# 245
Не точно по темата за Москва, по-скоро питането ми е за Санкт петербург. Мисля да отидем до града-крепост Кронщадт. Как е по-добре да се придвижим- с корабче или с маршрутка? И заслужава ли си ходенето дотам?

# 246
  • Москва
Не точно по темата за Москва, по-скоро питането ми е за Санкт петербург. Мисля да отидем до града-крепост Кронщадт. Как е по-добре да се придвижим- с корабче или с маршрутка? И заслужава ли си ходенето дотам?

Кронштадт с корабче ми е мечта, но все не успяваме да го направим.
Според мен, лично, е по-добре с корабче, но аз съм пристрастна.  Почитай в интернет какво може да се види там и решете дали ще ви е интересно.

# 247
Ще отидем значи. И ще разкажа после. А корабчето дотам дали и то тръгва от Ермитажа, както и това до Петерхоф.

# 248
  • Москва
Ще отидем значи. И ще разкажа после. А корабчето дотам дали и то тръгва от Ермитажа, както и това до Петерхоф.

Да, от същия причал тръгва, но за Кронштадт си купете по-рано билети, обикновено свършват бързо,а са малко корабчетата до там.

# 249
Не видях скоро да е коментирано. Предполагам, че плащането с дебитни карти е разпространено и в Москва и в Санкт Петербург. По повечето места или е за предпочитане да имаме пари в брой? Не мога да се ориентирам колко ще ни трябват. В метрото дали имат Пос терминали?

# 250
  • Москва
Не видях скоро да е коментирано. Предполагам, че плащането с дебитни карти е разпространено и в Москва и в Санкт Петербург. По повечето места или е за предпочитане да имаме пари в брой? Не мога да се ориентирам колко ще ни трябват. В метрото дали имат Пос терминали?

В метрото в Москва може да се минава направо през турникетите, ако картата е пей пасс или е плаща с apple pay/samsung pay. Сложиха такива турникети.
Плащ се (почти) навсякъде с карти, но, понякога,си е удобно да имаш и някаква сума в брой, за всеки случай.

# 251
  • София
Времето ни за пътуване наближава, дойде време да се вадят визите Simple Smile.
Да кажа какво свърших дотук, може да е полезно на тези, които тепърва ще пътуват самостоятелно и ще вадят визи.
Купих евтини покани- 600рубли на човек от тук
Направих застраховки с покритие по 30 000€ на човек
Попълних визови анкети от тук
 Направих регистрация за запазване на час за виза в сайта на Руското посолство. Засега съм в листата на чакащите newsm78 не зная докога.... Simple Smile
И докато чакам да ни дойде реда искам да купя билети за Сапсана.
И ето че имам нужда от помощ от Lorelei или някой друг, който е пътувал с влака от Москва до СП.
Тъй като има няколко цени на билети максимално се затруднявам какви да купя newsm78
Эконом +, Эконом или базовы? И за кои вагони да купя билетите, ако има значение дали са 1,2, 6, 8?
И  да допълня въпросите:
Мисля да взема две места едно срещу друго/ едното по посока, другото срещу движението/
Има ли значение от коя страна на вагона ще са?
Тоест от дясната страна примерно да грее много слънцето право в очите.
Ще пътуваме с влака сутринта в 9.40ч., август месец,  затова предпочитам да сме от сенчестата страна. Или пък от едната страна да има по-хубави гледки по пътя, или нещо забележително, което да се вижда само ако седим от дадена страна Grinning
Така като пътувахме с влака стрела от Токио до Киото седяхме от лявата страна по посока на движението  и успяхме да видим връх Фуджи Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 20:23 от Роже

# 252
Бяхме в икономична класа и за мен беше идеално като за първо пътуване.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 14:11 от kokor4eto

# 253
Времето ни за пътуване наближава, дойде време да се вадят визите Simple Smile.
Да кажа какво свърших дотук, може да е полезно на тези, които тепърва ще пътуват самостоятелно и ще вадят визи.
Купих евтини покани- 600рубли на човек от тук
Направих застраховки с покритие по 30 000€ на човек
Попълних визови анкети от тук
 Направих регистрация за запазване на час за виза в сайта на Руското посолство. Засега съм в листата на чакащите newsm78 не зная докога.... Simple Smile
И докато чакам да ни дойде реда искам да купя билети за Сапсана.
И ето че имам нужда от помощ от Lorelei или някой друг, който е пътувал с влака от Москва до СП.
Тъй като има няколко цени на билети максимално се затруднявам какви да купя newsm78
Эконом +, Эконом или базовы? И за кои вагони да купя билетите, ако има значение дали са 1,2, 6, 8?
И  да допълня въпросите:
Мисля да взема две места едно срещу друго/ едното по посока, другото срещу движението/
Има ли значение от коя страна на вагона ще са?
Тоест от дясната страна примерно да грее много слънцето право в очите.
Ще пътуваме с влака сутринта в 9.40ч., август месец,  затова предпочитам да сме от сенчестата страна. Или пък от едната страна да има по-хубави гледки по пътя, или нещо забележително, което да се вижда само ако седим от дадена страна Grinning
Така като пътувахме с влака стрела от Токио до Киото седяхме от лявата страна по посока на движението  и успяхме да видим връх Фуджи Simple Smile
Всеки прозорец си има плъзгаща прозрачна щора, но моето място се падна от слънчевата страна и до плътна част и малко се виждаше. Седалката ми беше на обратно на движението и уж щях да гледам, но съм заспала и не усетих пътя. Отидохме на гарата по-рано, за да се пререгистрират билетите.

# 254
  • София
Кокорчето, благодаря за инфото.
А сещаш ли се в колко часа пътувахте? И от коя страна по посока на движението  Ви бяха местата? Разбрах, че сте били обратно по посока на движението, но не разбрах от коя страна грее слънцето Grinning
Билетите разбирам, че сте ги купили онлайн в интернет и сте отишли на касите по-рано, за да ги регистрирате? Задължително ли е да се регистрират? newsm78
Питам, защото информацията в интернет е различна от това, което Вие сте направили.
Ето какво прочетох:
Посадка на Сапсан
Посадка на «Сапсан» начинается за 1 час до отправления. На вокзалах под высокоскоростные поезда выделены отдельные платформы, перед посадкой вы проходите через рамку металлоискателя, а ваш багаж досматривают, как в аэропортах. Если у вас электронный билет с электронной регистрацией, при себе нужно иметь только паспорт и распечатанный электронный билет.
Посадка непосредственно в поезд начинается за 40-45 минут до отправления. Проводнику нужно будет предъявить паспорт и билет. Не повредите штрих-код на билете – его проводник считывает электронным устройством. Потом, когда поезд уже отправится, проводник соберет билеты для проверки. Электронный билет остается у вас.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 19:40 от Роже

Общи условия

Активация на акаунт