МОСКВА

• 43 108
  • 468
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Роже, супер е този план, дано да е активен.  Направо си го поръчвам още преди да сме пристигнали.  Чакаме Лорейн да сподели дали е активен. Много ви благодаря на всички, и за идеите, и за споделените знания.

# 136
Аз резервирах хотели, защото някъде бях чела, че хотелиерите са длъжни да регистрират гостите си в полицията за пребиваването им. Докато за апартаментите това не важи.  Гостите са длъжни сами да се регистрират, а това за мен е излишно губене на време. Така ли е наистина?

# 137
  • Москва
МТС ги гледах и аз, но не видях да имат предплатена услуга, а само абонаментни планове.
Тони, и аз не видях да имат предплатени планове.
Видях един предплатен план на Билайн, който е пуснат за Световното първенство и е само за чуждестранни граждани. Казва се Welcome. Струва 350рубли за 7 дни и включва безлимитен интернет в мрежата на Билайн на територията на цяла Русия и 15 минути разговори с чужбина. Първоначално се активира за 2 седмици, което нас напълно ни устройва. Просто перфектно.
Ето самия план: https://moskva.beeline.ru/en-us/welcome/general-information/
а ето и тарифата на плана
https://static.beeline.ru/upload/dpcupload/contents/288/01-11-20 … -ru-WELC18_RF.pdf
Не зная обаче дали все още е активен този план, защото не ми излиза в тарифните панове на оператора, а само при конкретно търсене в Гугъл.
Лорейн може да каже дали е актуален или не Simple Smile
Лорейн, да и аз точно заради това искам постоянна интернет връзка.
Въпрос на удобство е, когато сме в непозната страна да имам постоянна интернет връзка, за да мога пълноценно да използвам гугъл мапс с всичките функции, които са орязани при офлайн версията.
А и да имам връзка с хостовете на апартаментите, в които сме отседнали.
Лорейн, благодаря ти за мнението за местоположението на апартаментите. И аз клоня към Китай-город, по-спокойно е, а и апартамента е по-хубав и хоста е супер!

Ако имате предвид мен-аз не съм Лорейн, но и така става Wink

Плановете тук са на принципа на предплащането. Например-утре е денят да ми спишат таксите, аз трябва да имам на номера на телефона си 500р. Ако не ми трябва този номер мога да не си заредя 500 р. на картата, а просто да я махна от телефона. След 2-3 месеца операторът сам ще я блокира и моят номер вече няма да е мой, а ще отиде при някой друг, който си купи карта на оператора. Никакви срокове, неустойки и тн. няма.
Да, всички са длъжни да се регистрират. Има агенции на които може да се плати и те правят регистрации-струва около 1500 р.
За плана не знам дали е активен, трябва да проверя. Нещо не съм фен на билайн, на много места губят връзка.

# 138
  • София
*Lorelei*, извинявай Hug направо съм те прекръстил в бързината newsm78
Iki70, Lorelei вече е отговорила аз само да допълня.
Собствениците на апартаментите също  са длъжни да регистрират  наемателите, както хотелиерите.
Ако не го направят подлежат на санкция.
Лошото е , че и нерегистрираният турист подлежи на санкция при напускането на страната.
Затова още при настаняването се попълват документи, които хостовете носят и регистрират във ФМС /Федеральная миграционная служба/.
Няма нищо сложно в цялата процедура. Просто човек трябва за знае и да го обсъди още при наемането на апартамента.
А собствениците на жилища, които ги дават примерно през АирБнб, спазват закона, защото това им е бизнеса. Пък и за нас е по-удобно престоят ни да протича в апартамент в почти домашна обстановка, отколкото в хотелска стая. Така сме свикнали и където и да ходим по света спим в апартаменти на АирБнб.
Всъщност ето какво точно трябва да се знае за регистрацията на чуждестраннни граждани при престой в Русия.
https://goingrus.com/info/ru/get-russian-visa/vremennaya-registr … trannykh-grazhdan

# 139
  • София
Регистрацията е задължителна, ако ще бъдете повече от 5 дни в Русия. Уговорете го изрично с хостовете, защото могат да ви създадат проблем. Когато ние правихме резервация в airbnb едвам намерихме хост, който се съгласи да ни регистрира. А съм проверила над 10 квартири в Москва и Петербург. Впрочем достатъчно ви е да имате регистрация в единия от градовете.

# 140
Ех, Роже, Роже, що ми трябваше да ти чета постовете!!! Нова муха ми влезе в главата. Ще чакам подробния и полезен (както винаги) отчек.

# 141
Благодаря на всички. Продължавам с предварителната подготовка по пътуването. Simple Smile

# 142
  • София
Регистрацията е задължителна, ако ще бъдете повече от 5 дни в Русия. Уговорете го изрично с хостовете, защото могат да ви създадат проблем. Когато ние правихме резервация в airbnb едвам намерихме хост, който се съгласи да ни регистрира. А съм проверила над 10 квартири в Москва и Петербург. Впрочем достатъчно ви е да имате регистрация в единия от градовете.

Клер, много благодаря за уточненията. Не знаех, че е достатъчно само в единия град да се регистрираме.
Ще го направим още в Москва. Но за всеки случай ще говоря и с хоста в Санкт Петербург.
Апартаментите, които избирам са с такива хостове,  с които мисля, че няма да имам проблем за регистрация, супер хостове са, с по 100тина отлични отзива за тях, между които и много чужденци, което означава, че са ги регистрирали.... но това са мои предположения Grinning като говоря може да се окаже друго #Crazy Защо отказваха, с какви мотиви?

Ех, Роже, Роже, що ми трябваше да ти чета постовете!!! Нова муха ми влезе в главата. Ще чакам подробния и полезен (както винаги) отчек.

clevermary, много  е хубаво някой да ти вкарва мухи в главата за пътувания! Поне аз много се радвам някой като го направи Simple Smile

# 143
  • София
Ами без мотиви. Просто казваха - не правим. И ни предлагаха да ни свържат с хора, които правят, но срещу заплащане. Ей такива работи. Предполагам, че не им се разправя или пък не декларират доходи от наем. В Москва намерихме хост, който ни направи. В Петербург отказа. По принцип аргументите им са, че до 5 дена престой на едно място регистрация не е нужна. Така че, ако няма да ползваш хотел, непременно уговори регистрацията предварително. Иначе в хотелите проблем с това няма.

# 144
  • София
Ами ние и на двете места имаме по 6 нощувки. Затова поне единия аргумент /за 5 дни/ отпада Simple Smile
Няма да ползваме хотели, и на двете места сме в апартаменти.  Затова още с в началото преди резервация на апартаментите ще го обсъдя този въпрос с хостовете Simple Smile

# 145
  • София
Ами без мотиви. Просто казваха - не правим. И ни предлагаха да ни свържат с хора, които правят, но срещу заплащане. Ей такива работи. Предполагам, че не им се разправя или пък не декларират доходи от наем. В Москва намерихме хост, който ни направи. В Петербург отказа. По принцип аргументите им са, че до 5 дена престой на едно място регистрация не е нужна. Така че, ако няма да ползваш хотел, непременно уговори регистрацията предварително. Иначе в хотелите проблем с това няма.
Клер, абсолютно беше права за 5-те дни Peace
Да обясня малко по-подробно Simple Smile
Бързам с резервациите, макар до август да има толкова много време, защото евтините и хубави апартаменти свършват бързо в АирБнб, особено във високия сезон за хитови туристически дестинации.
Затова и първо резервирах в Санкт Петербург, защото апартамента, който харесах беше точно такъв, от март до август в календара му имаше освен датите, които аз исках още десетина свободни дни. такава заетост досега не бях срещал. Затова и не се бавих, а направо го платих. И тъй като хоста се оказа освен супер хост и  една изключително контактна и приятна жена, която ми даде още 10% отстъпка ако резервирам 7 дни. Затова и направих резервация за 7 дни.Направо ни излезе без пари Simple Smile
Така за Москва останаха 5 нощувки.
От четирите апартамента, които харесах и на които писах трита ми отговориха. Да, няма проблем ще Ви направим регистрации. И по закона на Мърфи, този, който най-много харесвах взе да го увърта. newsm78
Ето какво ми писа, и  тъй като съвпада с твоето мнение го цитирам направо, чудейки се.
Дали не са прави за 5-те дни или така просто си приказват.
Дано и Лорелей се включи с мнение Simple Smile

Для меня нет проблем делать регистрацию. Я имею опыт приема туристов и знаю что в вашем случаи регистрация не нужна. Вы будете проживать у меня всего пять ночей. Если бы вы были у меня семь ночей то тогда, Да. В Санкт Петербурге тоже не надо делать регистрацию.
Ещё раз поясню что регистрация при выезде не обходима тем кто прибывает в Росси более семи дней на одном месте., то есть в одном городе. Ваше путешествие с 18 по 30 августа не такое. В Москве 5 и Санкт Петербург 7. Так что всё в рамках закона.

# 146
  • София
Извинявам се за повторния пост, ама да допълня предишния, че ми трябва бърз Ваш отговор. Hug
Тъй като тече времето на предварителното одобрение на апартаментите, до които писах, и които мога да резервирам в Москва. Моля помагайте за избора ни newsm78.
Че съвсем не мога да реша кое място е най-добро като комуникация и възможност за бързи пътувания до стандартните забележителности на Москва
Последно останаха три апартамента на ето тези места Simple Smile: Кое да избера??

1. Златоустинский Большой пер. 3- на 3-4 минути от две метро станции Лубянка и Китай город- тоест имаме на разположение три метро линии. Червената (1), Оранжевата(6), Лилавата (7)
2. Б. Грузинская ул. 74- на 4-5 минути от Беларуската гара. Тоест връзка с Шереметиево, зелената метро линия (2) и обиколната(5)
3. Русаковская ул. 26 - на 1 минута, 50 метра от метро станция Соколники, тоест метро линия 1(червената) и на две спирки от Ленинградския вокзал

# 147
  • Москва
Извинявам се за повторния пост, ама да допълня предишния, че ми трябва бърз Ваш отговор. Hug
Тъй като тече времето на предварителното одобрение на апартаментите, до които писах, и които мога да резервирам в Москва. Моля помагайте за избора ни newsm78.
Че съвсем не мога да реша кое място е най-добро като комуникация и възможност за бързи пътувания до стандартните забележителности на Москва
Последно останаха три апартамента на ето тези места Simple Smile: Кое да избера??

1. Златоустинский Большой пер. 3- на 3-4 минути от две метро станции Лубянка и Китай город- тоест имаме на разположение три метро линии. Червената (1), Оранжевата(6), Лилавата (7)
2. Б. Грузинская ул. 74- на 4-5 минути от Беларуската гара. Тоест връзка с Шереметиево, зелената метро линия (2) и обиколната(5)
3. Русаковская ул. 26 - на 1 минута, 50 метра от метро станция Соколники, тоест метро линия 1(червената) и на две спирки от Ленинградския вокзал

Заради избора на линии на метрото аз бих избрала първия вариант. Заради спокойствието и близоста на парка-третия.
Решавате вие)))

Ренистрация е по-добре да имате. Каквото и да ви говорят, при една проверка от патрул ще има да се обяснявате.

# 148
И аз бих избрала третия вариант. Не обичам да спя в лудницата.

# 149
  • София
Lorelei, Iki70, послушах Ви Simple Smile
Резервирах Соколники! Цял ден ще ни  е достатъчна лудницата в града, вечер на спокойствие, до парка.
А и апартамента в Соколники е много по-хубав от този до Китай город Simple Smile
Така или иначе с метрото сме за 10 минути на Червения площад.
За тези, които тепърва ще резервират жилища в Москва и Санкт Петербург и се притесняват за цените двата апартамента за 12 нощувки ни излязоха 870лв. Simple Smile
Без да правим никакъв компромис с местоположенията и качествата на жилищата, а така също и с хостовете, при които ще бъдем Peace

Общи условия

Активация на акаунт