МОСКВА

• 43 095
  • 468
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Благодаря, gigina Simple Smile
А как решихте въпроса с поканата? От авиобилет ли ви съдействат за  издаване?

# 166
Благодаря, gigina Simple Smile
А как решихте въпроса с поканата? От авиобилет ли ви съдействат за  издаване?
Не ми поискаха покана, аз бях приготвила единствено изписан на лист адреса. Мислих си, че поне него ще трябва да попълня във формуляра. Отговорът беше, че визата е туристическа и не е необходимо. Предполагам, че щом приеха така документите, няма да ми се обядат следващите дни с искане за покана.

# 167
  • Москва
Авиобилет явно оформят свои покани.
На моите близки им поръчвам покани от агентства тук. 20 лв, 5 мин за попълване он-лайн и всички са доволни. После отиват с поканите, билетите и заявленията във визовия център.
Относно 7-те дни-внимавайте много.
Заради световното направиха срока 3 дни и леко «забравят», че световното свършва. Не е приятно ако те спрат в метрото или на улицата и нямаш регистрация.
Има фирми, които правят регистрации, ако се наложи-1500 рубли на човек, ако престоя е до 30 дни.
Регистрациите се правят обикновено в районното паспортно. Преди можеше и в пощата.

# 168
  • Варна
А чували ли сте за групова виза? Съществува ли изобщо такова "животно"....

# 169
  • Варна
*Lorelei* малко по-рано е станало дума за Петербург Кард. От написаното ("нужно пополнить баланс Карты в кассах")изглежда, че всъщност в картата не се включва градският транспорт...? Или аз нещо не успявам да преведа както трябва....

# 170
  • Варна
За Варна визи се подават в Руски визов център, на Нептун, където беше Корпоративна търг. банка. Адреса е ул. Братя Георгиевич 36.
Тел. е +359877551850, много са отзивчиви и всичко обясняват. Цената е 120лв., за 1 седмица са готови.
https://varna.mid.ru/bg_BG/web/varna/vizovye-voprosy

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 17:54 от Toni_baraboni

# 171
  • Москва
*Lorelei* малко по-рано е станало дума за Петербург Кард. От написаното ("нужно пополнить баланс Карты в кассах")изглежда, че всъщност в картата не се включва градският транспорт...? Или аз нещо не успявам да преведа както трябва....

Картата се купава и на нея се «слагат» парички, ако искаш да я ползваш за транспорт. При всяко маркиране на турникет в метрото или автобуса, се сваля определена сума. На същия принцип е тройката в Москва.

# 172
  • Варна
*Lorelei* Ясно, замества просто носителя... Аз мислех, че осигурява и транспорт - при пътуването ни в Европа цените на картите включват и транспортните такси. Добре, че ми каза, да нямам нереални очаквания . Благодаря Flowers Rose

Toni_baraboni Аз посетих едно бюро точно срещу входа на Руското консулство, тъй като от охраната ми казаха, че там бил визовия център.... Служителката отсъстваше и не успях да получа информация, но явно визовият център не е точно това... Благодаря, ще се свържа с тях Flowers Rose

# 173
  • София
BЕЩИЦА, ние мислим да си вземем от дневните билети за Санкт Петербург, тъй като излизат много евтино. За 7 дни /колкото ще бъдем ние в СП/ цената е 680 рубли, тоест по-малко от 20 лв. Ами направо си е за без пари Peace Simple Smile

# 174
  • София
Скрит текст:
BЕЩИЦА, ние мислим да си вземем от дневните билети за Санкт Петербург, тъй като излизат много евтино. За 7 дни /колкото ще бъдем ние в СП/ цената е 680 рубли, тоест по-малко от 20 лв. Ами направо си е за без пари Peace Simple Smile

В Петербург почти всички забележителности са на пешеходно разстояние. За 5 дни ползвахме метро само от и до гарата и веднъж до Заешкия остров, където е Петропавловската крепост. Като от Заешкия остров се върнахме пеша, което значи, че сме можели да спестим и това метро. Ако квартирата ви е в центъра, аз бих ви посъветвала да пренасочите средства за туристическите автобуси и за воден транспорт.  А туристическите автобуси имат тарифа, която включва и разходка по Нева и каналите. Ако ходите до Петерхов, трябва да ползвате маршрутка или метеор и пак няма да ви влязат в употреба билетите.

# 175
  • Варна
Току-що разпитвах визовия център по въпроса с издаване на визи. Трябва да имаме "потвърждение" (т.нар.покана, ама понеже не сме били на частно посещение, а като туристи, се наричало потвърждение) ... за срока на престоя поименно, с данни от паспорта и то за всички градове, които смятаме да посетим... Честно казано, не очаквах да е толкова сложно.
...май сме се разглезили вече заради лесното пътуване в Европа Grinning

# 176
  • София
Клер, благодаря за мнението!
В центъра ни е апартамента, който наехме.
Сигурно си права, но става въпрос за 20 лв. за 7 дни. То ако ще си мисля за 20 лв. по-добре да не тръгвам извън София Simple Smile
А и всеки по различен начин приема натоварванията. Един може да мине и  20км. на ден и да му е приятно, а друг може и на третия километър да зацикли.
В началото на деня ходенето при нас не е проблем, но вечер след като си обикалял цял ден и една спирка ходене да спестиш си е полза Simple Smile

# 177
  • Варна
Роже , Вие за визите услугите на агенция ли ще използвате? Виждам, че сте се организирали на нашия принцип, би трябвало да срещате  същите затруднения...

Клер, под туристически автобус "хоп он-хоп оф" ли имате предвид

# 178
  • София
Да, точно "хоп оф, хоп он".

Роже, наистина 20 лв. за 7 дни са нищо, ако си ги изчислила правилно. Това на човек ли е или общо?
Впрочем, ако сте с деца, тези карти които са от типа "пас" не са изгодни, защото основните забележителности са безплатни за деца до 18 г., а много и за студенти. Аз поне правих такива изчисления миналата година, затова не си взехме. Идеята ми е, че ако се качите на автобус "хоп оф, хоп он", ще можете да слезете на абсолютно всички основни забележителности, да влезете и да ги разгледате и да продължите. Същото се отнася и за речния трамвай. Честно казано, ако сте в центъра и използвате моята идея, наистина не си представям за къде точно ще ви трябва транспорт. Но това е мое мнение, само го споделям. Петербург е голям град, но центърът му е компактен. Което не може да се каже за Москва.

Вещица, аз още веднъж ще ви посъветвам да ползвате агенция. Разликата в парите не е голяма.

# 179
  • Варна
Клер, накрая най-вероятно така ще стане, защото няма да имаме друг избор. Искаше ми се да се справим сами, но за жалост тези потвърждения ни спират. А и ние сме 5 човека, а разликата, хич да не е, на виза се пада по едни (поне) 100лв. и като ги сумираш - ми то си е един самолетен билет Simple Smile
А за хоп-он четох, че малко несериозно се отнасяли шофьорите и веднъж "хоп он"  - та чак накрая на маршрута било "оф"

Общи условия

Активация на акаунт