МОСКВА

• 42 958
  • 468
  •   1
Отговори
# 435
България Ер скоро отмени полет като постави в шах мои познати които разчитаха че Бг компанията поне ще си изпълнява маршрута Руснаците пътуват през Истанбул или Кишинев там проблем няма .

# 436
Ludiazaek, и аз се оглеждам за пътуване до Русия в началото на август. Трябваше да ходим миналата година и не успяхме. Да, има риск от отменени полети и рестрикции, но стига човек да е наясно с рисковете и да предприема разумни мерки, не виждам защо да не се планира пътуване до желана дестинация. Сигурна съм, че ще има и хора, които ще кажат, че Москва/Русия няма да избяга, може да се изчака. Въпрос на гледна точка.

В момента има изискване за тест - 72 часа преди пътуване, независимо дали човек е ваксиниран. На връщане в България - пак трябва тест. Като гражданин на България, винаги ще можеш да се прибереш.

Аз често надничам в този форум
QR кодовете за посещения на ресторанти ще бъдат отменени от 19 юли
Скрит текст:

Успех с планирането и, ако решите да отидете, приятна и безпрепятствена ваканция!

# 437
Какво е положението сега за пътуване до Москва? Издават ли електронни визи?
За РД на ММ искаме да отидем някъде и той си е избрал именно Москва, но може да отсъства от работа само 4-5 нощи максимум. Знам, че е крайно недостатъчно, освен това не знам как ще е времето след средата на май месец. Аз предпочитам по на топло, например Сицилия, но все пак слушам рожденика... Stuck Out Tongue Closed Eyes

Роже, имаш ли блог за Москва и къде мога да го прочета?

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 13:38 от lunna pateka

# 438
Аз бях в началото на юни, температурата беше 11-13 градуса и доста валя Simple Smile

# 439
Доколкото знам електронни визи за Москва няма. Само за Санкт Петербург. 4-5 дни там не са много, но все пак по-добре малко отколкото нищо, още повече щом рожденикът го иска.

# 440
Ние живеем във Белгия и тук видях в сайта на руското посолство, че има да кандидатстваш онлайн за електронна виза за Москва и това ме учудва. Трябва да звънна по телефона и да ги питам. Защото не видях и изискване за покана от руски туроператор, а искат само 1 снимка и застраховка за Ковид, която се купува онлайн.

# 441
  • София
Лунна пътека, не, за съжаление. нямам нищо писано в блога ми за Москва.
Но ако нещо конкретно те интересува можеш спокойно да питаш. Ще отговоря на всичките ти въпроси.
Ако те интересува програмата ни за 1 седмица в Москва, няма проблем да я публикувам тук.
Нямам спомен вече дали не съм я пускал вече в темата, защото като ходихме в Москва беше август 2019 год.

# 442
Лунна пътека, не, за съжаление. нямам нищо писано в блога ми за Москва.
Но ако нещо конкретно те интересува можеш спокойно да питаш. Ще отговоря на всичките ти въпроси.
Ако те интересува програмата ни за 1 седмица в Москва, няма проблем да я публикувам тук.
Нямам спомен вече дали не съм я пускал вече в темата, защото като ходихме в Москва беше август 2019 год.

Роже, ще съм ти благодарна да споделеш по дни програмата поне накратко. И също как сте ходили до съответните забележителности, с метро, с организирана екскурзия или с друг транспорт и за кое се купуват онлайн билети?
После ако имам още въпроси, ще питам.  Сега ще гледам за билети, ще летим с Аерофлот от Брюксел.

# 443
Не съм Роже, но все пак може да е полезно.
На всичко си ходех с метрото аз. Билети купувах от машини.
 По дни не си спомням какво видях, но ходих два пъти до Музея на космоса, до Третяковската галерия (където влязох в 5 часа, жените на гардероба и продаващите билети бяха адски нелюбезни) - един час стигна да видя, но не и да се насладя на картините. Ходих в Музея на октомврийската революция. Правих обиколка на Москва с автобусче. Ходих в Музея на Пушкин, не този на изкуството, а къщата, в която е живял, - http://www.pushkinmuseum.ru/?q=content/o-muzee ,невероятно е да видиш книгите, които е чел, бюрото, на което е писал...
Пих горещ шоколад и ядох торта Наполеон в кафе Пушкин до Червения площад, страхотно е там Grinning  Влизах в катедралата св. Василий Блажени. Разходих се по Арбат и хапнах в Хард Рок кафе. Навсякъде съм купувала билети на място, опашки нямаше. Има само за Кремъл, но аз не ходих, точно защото мразя да вися по опашки. Може и да им начин за купуване онлайн, не съм търсила.
Освен това ходих до Момино да гледам самолети и до Владимир да гледам църкви, но вече е извън Москва. Бях  5 дни в Москва, единият от които прекарах в Момино, и още 2 допълнителни дни във Владимир.

# 444
  • София
lunna pateka, ако искате празникът на мъжа ти да е пълен, възползвайте се от това, че сте в Москва, за да посетите някое представление. Руснаците нямат равни в това! Можете да си купите билети онлайн. Ние лично ходихме на цирк и в Москвариума. Техният цирк няма нищо общо с нашия, наистина представлението беше великолепно и интересно и за възрастни, и за деца, невероятни цветове, декори, сюжет, гледа се на един дъх. А в Москвариума придставлението също беше впечатляващо - не беше само демонстрации с делфини, белуга, косатки и морж, а имаше сюжет, в който животните бяха вплетени естествено, декори, песни, циркови елементи, водни каскади. Много впечатляващо!

Иначе - метрото е много удобно, бързо и евтино. Москва е град, който е лесен за ориентация, защото навсякъде има табели за туристите. Ще видите колко е чисто, даже фасадите на сградите са чисти. Музеите са чудесни. Лично към нас навсякъде бяха много любезни. По принцип на много места има отделни тарифи за билетите за чужденци и за руснаци. Нас, може би защото говорим руски, макар че си личи, че сме чужденци, може би защото бяхме с деца, може би защото имат симпатия към българите, почти навсякъде ни таксуваха по цените за руснаци.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:25 от Клер

# 445
Благодаря Еовин и Клер, много полезна информация. За празнуването на самия РД си мисля да букна вечеря на корабче по реката. Дали това е интересно вечерно време? Иначе задължително ще посетим някакво шоу и ще посетим това кафе Пушкин. Ако се сещате и за други типично руски неща, казвайте. Сега за станциите на метрото,  кои точно са интересните и впечатляващите, за да не ги пропуснем?
Някой знае ли сайт, който предлагат билети и турове за Москва специално?
А някой ходил до Сергиев Посад, дали си заслужава посещението?

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 13:13 от lunna pateka

# 446
  • София
В нета има много инфо за най-красивите станции на московското метро .

https://palatka.bg/2020/09/01/moskovskoto-metro-primer-za-krasota-i-izyashtestvo/

https://www.nasamnatam.com/statia/Nai_krasivite_metrostancii_na_ … o_metro-1464.html

https://bgtourism.bg/19062019-moscow-russia/

Извън тези, класическите, според мен много интересна е "Славянский бульвар", защото пейките са като лодки, а лампите като изящни растения.

Билети за представления може да се намерят на сайтовете на съответните места - цирка, Москвариум и т.н.
Турове ние си ангажирахме на място, хем бяхме през август, а предполагам, че през април ще е по-спокойно.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:24 от Клер

# 447
  • Москва
Благодаря Еовин и Клер, много полезна информация. За празнуването на самия РД си мисля да букна вечеря на корабче по реката. Дали това е интересно вечерно време? Иначе задължително ще посетим някакво шоу и ще посетим това кафе Пушкин. Ако се сещате и за други типично руски неща, казвайте. Сега за станциите на метрото,  кои точно са интересните и впечатляващите, за да не ги пропуснем?
Някой знае ли сайт, който предлагат билети и турове за Москва специално?
А някой ходил до Сергиев Посад, дали си заслужава посещението?

Добро утро!

Аз съм била в Сергиев Посад няколко пъти. Лаврата е много красива и с интересна история. В града има и музей на играчките. С електричка от Москва си там за час-час и половина.
За цирк, театрите, галериите и музеите се иска сертификат в момента.
Станциите на метрото са интересни и красиви, но не в час пик. Много рискувате да ви отнесе тълпата ако се зазяпате))
Да гледаш Москва от реката вечер винаги е красиво. Може да погледнете и ресторант 7-то небе, но не знам как е като кухня сега.
Покрай Москва също има какво да се види в рамките на един ден, ни зависи какво ще е времето. Май месец азбих отишла до Монино, Коломна или Абрамцево. А също в зоопарка.

# 448
  • София

Роже, ще съм ти благодарна да споделеш по дни програмата поне накратко. И също как сте ходили до съответните забележителности, с метро, с организирана екскурзия или с друг транспорт и за кое се купуват онлайн билети?
После ако имам още въпроси, ще питам.  Сега ще гледам за билети, ще летим с Аерофлот от Брюксел.
Лунна пътека, извинявай за закъснението с програмата, но пък така много други успяха да се включат с чудесни предложения за Москва.
Всъщност за мен Москва е един от трите или най-много четирите града в света /наред с Париж, Рим и Лондон/, в които можеш да стоиш със седмици и да не успееш да обходиш всичко.
Ето и моята програма, като разбира се тя е изцяло съобразена с нашите предпочитания и затова може и съвсем да не ти допадне.
За мен най-красивото нещо в Москва е Червения площад и Кремъл, а най-запомнящото се бе посещението на Големия Кремълски дворец. За наша радост пътуването ни до Москва съвпадна по време с единствената дата в месеца, в която имаше такава екскурзия. Видяхме наистина уникални неща, които може да видиш единствено и само по Тв, по време на някое от приемите или награждаванията, които прави Путин. Това всъщност е неговата официална резиденция.
Ето и програмата ни по дни:
Първи ден: цял ден Червения площад- по-голяма забележителност от него няма.
1.Екскурзия в Кремъл- Архитектурный ансамбль Соборной площад, в който влизат Успенский, Архангельский, Благовещенский събори,  Ансамбль колокольни «Иван Великий»,  церковь Ризположения, Патриаршие палаты с Церковью Двенадцати Апостолов, а също и изложбените залие  в Успенской звоннице и Патриарших палатах, Цар Пушка и др.
2.Екскурзия в Большой Кремлевский дворец- Големият Кремълски дворец е истинско бижу в короната на Московския Кремъл- главната резиденция на президента на Русия Посещение на: Большой Кремлевский Дворец, Андреевский зал, Александровский зал, Владимирский зал, Георгиевский зал, Грановитая Палата, Помещения Теремного дворца, Покои императрицы
3. ЕКСКУРЗИЯ „СЪКРОВИЩАТА НА КРЕМЪЛ : Посещение на Оръжейната палата и Елмазният фонд – най-старият и най-богатият кремълски музей.
4. Посещение на мавзолея на Ленин

Втори ден:
РАЗХОДКА ИЗ МОСКВА:
1.Большой театр,
2.Разходка по Тверская и Сталиновите небостъргачи
3. Парк Зарядье, Медия комплекс Полет – 5D филм полет с хеликоптер над Москва, 4.Парящий мост
5. Речен круиз по р.Москва- обзорна екскурзия. Централната круизна  линия на Москва е двучасов маршрут през целия център на столицата от Новоспаски мост до хълма на Спароу и обратно

Трети ден:
1. Храм Христос Спасител.
2. Третяковската галерия
3. Красный Октябрь
4. Улица Лаврушински и плаващите фонтани до моста Лужков

Четвърти ден
1.Историческият и архитектурен музей „Коломенско” и Природният резерват 2.Посещение на  Царицыно-двореца на Екатерина ІІ. Големия дворец и Хлебния дом
3.Парк Горки

Пети ден:
1.ВДНХ и Музей на космонавтиката.
2.Останкино
3. Делови център Москва Сити- най-модерната част на Москва
4. С лифта от ст. Лужники до Наблюдателна площадка Воробьевы горы-страхотна панорама и МГУ

Шести ден:
1.РАЗХОДКА ИЗ МЕТРО СТАНЦИИТЕ: през деня, за да не се хващат пиковите часове
-Комсомольская, Киевская, Таганская, Арбатская,Новослободская,
Проспект площадь Революции  и Маяковская, Краснопресненская, Беларуская и Кольцевой линии,
2.Новодевичий монастырь, — настоящий архитектурный шедевр XVI-XVIII веков
3. Парк Победы, Триумфалната арка
4. Пазар Измайлово

Това е програмата ни само за Москва без да излизаме извън нея.

# 449
Ние бяхме в края на юли 2019 г. При стегната програма за три-четири дни могат да се видят много неща. Но на ден по 22 км., останахме без крака. Трябва време и за Санкт Петербург. И той е прекрасен.
Освен изброените от Роже прекрасни забележителности, бих добавила да се качите на най-високия Небостъргач на 85я етаж с разкошна панорама. За там си купихме онлайн билети с ден и час, за да не чакаме.
Заслужава си посещението в Русия, при това самостоятелно. Организираните екскурзии са необосновано скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт