Коледа 2015 - 1

• 108 421
  • 861
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Включвам се с предложение за онези от вас, които правят малки подаръчни пакетчета със сладки: Опаковка - къщичка - лесна за изпълнение.

# 121
  • Русе
Предвидливо си написала цифрата 1 в заглавието, предвиждаш и следваща част, а? Simple Smile Hug

Тази година се замислям дали да не сме далеч от дома, което ще рече - почти никаква подготовка. 

Хахаха, Джема, така като те познаваме, дали някой ще ти повярва, че нищо няма да направиш  Wink
Иначе, благодаря на Наталина за темата, отдавна я чаках, че ми е любима  Simple Smile

# 122
  • В една слънчева къща...
Любимата ми темичка Heart Eyes
Споделете от къде мога да се сдобия с микс от подправки за меденки?

# 123
Към празниците ги има в Кауфланд. Не съм сигурна, но мисля, че видях в Лидл миналата седмица. От всяко магазинче за подправки ако няма готова смес можеш да си подбереш.

# 124
Към празниците ги има в Кауфланд. Не съм сигурна, но мисля, че видях в Лидл миналата седмица. От всяко магазинче за подправки ако няма готова смес можеш да си подбереш.
В Лидл преди празниците има. Peace Можеш да си направиш и сама като увеличиш или намалиш някоя от съставките по твой вкус.

# 125
  • DE
При нас започнаха да изкарват по магазините коледни продукти. На мен все още ми е рано, но ми е приятно да чета в тази тема. От две години се каня да правя някакви сладкиши за Коледа, но понеже не обичам много тестени изделия все отлагам.
Обаче като ви чета вие само за сладкиши говорите, а при нас е толкова студено(в Германия), че вече почнаха да ми се въртят в главата едни суджуци, едни сушени рибици...  Crazy Laughing Само чакам да паднат температурите до нулата и почвам  Rolling Eyes

# 126
  • София
В Кауфланд има и сега, миналата седмица си купих .

# 127
  • В една слънчева къща...
Не открих нито в Кауфланд, нито в Лидл или Била, но се надявам да пуснат съвсем скоро, тъй като пека меденки почти постоянно Simple Smile

# 128
# 129
  • София
Не открих нито в Кауфланд, нито в Лидл или Била, но се надявам да пуснат съвсем скоро, тъй като пека меденки почти постоянно Simple Smile

А защо не си направиш?

# 130
Тазгодишната ни тема е измислена още миналата Коледа. Аз споделях де. Ще правим златна Коледа, тоест всичко що блести и напомня на Франция от времето на Краля-Слънце. Като се почне от украсата на елхата и се стигне до хапването. Та предстои да сглобяваме меню като идеи, след което да търсим и рецепти. На първо мислене солените неща май клонят към дивеч, а сладките - към задължителното пънче (не че е от онези времена, ама е френско). За солените вече имам няколко харесани рецепти, но какво друго сладко с френски корен да правим се чудя. Приемам идеи. Не е изобщо задължително да е старинно, макар че ще се впише чудно, по-важното е да е с френски корен, за да пасне на темата.  Peace
Аз се сещам за Крокембуш, на мен поне ми изглежда коледно.    Grinning

Изглежда като елха, може да се украси като елха, може да стане и златна с повечко карамел....   Laughing  според мен е идеален десерт за френска, златна, коледна маса.

Замислям се дали и у дома да не се спра на френска тема за Коледа...
Отдавна се каня да правя Крокембуш, може пък тази да му е Годината.    Laughing
Миналата година бях на тема Синя Коледа, тази ще заложа на тематична кухня.

# 131
  • В светлината на слънцето
Love, супер изглежда. Ще се прави! Peace
Моите вече мислят за следващата ни Коледа. Върти се някаква идея за бонбонена Коледа, тоест pink edition. Но ще видим, има време. Grinning

# 132
Love, супер изглежда. Ще се прави! Peace
Моите вече мислят за следващата ни Коледа. Върти се някаква идея за бонбонена Коледа, тоест pink edition. Но ще видим, има време. Grinning
Голямо правене на еклерчета ще бъде. Joy Joy Joy

# 133
  • В светлината на слънцето
Ааа, не е толкова страшно - за една елхичка, залята с карамел не отиват много - една доза стига. Peace
Бонбонената, ако се спрем на такава, ще е по-скоро вдъхновена от света на Алиса. Такава една шантава, фантазна и причудлива. Върти ми се вече някаква концепция, но ще го обсъдим с децата - те имат винаги крайната дума. Grinning

# 134
Anabella, страхотно предложение, благодаря bouquet Ще се възползваме от шаблона и ще  майсторим с децата Hug
Традиционно ще правя слепените меденки с мармалад от сини сливи, линцери и арменските сладки, а какво друго ще има още не съм избрала. АКК правих веднъж, но не беше нашият сладкиш, по-скоро едни мини-панентонета ще спретна Peace

Общи условия

Активация на акаунт